Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Örebro

  (fredag 3 december) Vi lämnar hemorten på morgonen och kör E4:an söderut. Vi stannar på värdshuset i Tönnebro och äter lunch innan vi fortsätter via Gysingevägen mot Sala ner till Örebro. Här ska vi bo två nätter på Clarion Collection Hotel Borgen.

 • Dag 2: Nora julmarknad

  (7 mil) Idag åker vi till den stolta trästaden Nora och dess julmarknad. Nora är Bergslagens lilla sagostad med sina trånga gränder och färgglada trähus alldeles intill den vackra Norasjön. Ni får på egen hand njuta av den lokala julmarknaden och strosa runt bland alla marknadsbord med hantverk och gårdsprodukter. På eftermiddagen vänder vi åter till vårt hotell i Örebro.

 • Dag 3: Julmarknaden i Wadköping

  Idag väntar julmarknaden i Wadköping. Örebros friluftsmuseum Wadköping, är en upplevelse i sig med alla vackra byggnader från förr. Området består av trähus och gårdar från fyra olika sekel. Stadsdelen har fått sitt namn efter Hjalmar Bergmans namn på sin barndoms uppväxtmiljö. Framför allt skildrad i romanen "Markurells i Wadköping". Här finns ett stort utbud av julpynt, hantverk, delikatesser och flera aktiviteter. På Handskmakaregården kan man få se hur så kallade julstänger kunde se ut. De sattes upp för att markera att alla julförberedelser var klara och att helgfriden kunde börja.

  På eftermiddag lämnar vi Örebro och börjar resan hemåt. Vi stannar och äter middag i Tönnebro och kommer åter till respektive hemort på kvällen.