Italien i våra hjärtan

Gaeta
Colosseum, Rom
Fontana di Trevi, Rom
Peterskyrkan, Rom
Pompeji, Rom

FLYG. På denna resa besöker vi många av Italiens pärlor – Rom, Neapel, Pompeji och Capri. Intressant kultur, historiska minnesmärken och vacker natur varvas med skön avkoppling och bad på Gaetas vita sandstränder.

 

 

Pris fr.:
16 665:-
Dagar:8
Buss- och flygresor, 7 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Lokalguider, entréer och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (lördag 14 september) Vi startar resan på natten mellan den 13 och 14 september, ner till Arlanda. Vi flyger med Norwegian kl. 12.45 den 14 september och landar i Rom kl. 15.55. Där möts vi av en italiensk buss och chaufför som tar oss till hotellet, där vi ska bo i två nätter. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 2 (5 mil) Efter frukost ger vi oss ut på en rundtur i Italiens huvudstad. En svensktalande guide visar oss Vatikanen, Peterskyrkan, Forum-Romanum, Colosseum, Fontana di Trevi och många fler sevärdheter. Efter rundturen hinner vi ströva runt på egen hand. Affärerna är öppna till sent på kvällen, men priserna i Rom är inte så shoppingvänliga så vi råder er att spara med inköpen. Efter middagen på vårt hotell är kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 3–7 Nu lämnar vi Rom för att åka ner till Gaeta, ett badparadis vid Golfo de Gaeta i Tyrrenska Havet. Här ska vi bo i fem nätter på Hotell Flamingo. Gaeta är en gammal historisk stad med mysiga affärer, i de trånga gränderna. Det finns mycket att göra när vi inte ligger på den enorma stranden.

Vi gör en heldagsutflykt till Capri (20 mil). Det tar en dryg timme med båt från Neapelbukten ut till Capris hamn, Marina Grande. Tillsammans med vår guide åker vi upp till staden, där vi promenerar i Augustus berömda trädgårdar. Vi ser också de fantastiska Faraglioniklipporna och den svenske läkaren Axel Munthes, Villa San Michele.

Vi gör också en heldagsutflykt till Neapel och Pompeji (25 mil). Vi gör en två timmar lång rundvandring i Pompeji, staden där allt liv stannade vid vulkanen Vesuvius utbrott år 79. Staden konserverades under pimpsten och aska. Den är numera utgrävd till fyra femtedelar och ger en fantasieggande bild av livet i en romersk stad vid tiden för Kristi födelse. Efter rundvandringen besöker vi en kaméfabrik och avslutar dagen med sightseeing i Neapel. På kvällarna i Gaeta äter vi middagarna på hotellet.

Dag 8 Frukost innan avresa från Gaeta till Roms flygplats, varifrån SAS flyg avgår kl. 11.10. Vi landar på Arlanda kl. 14.20 och möts där av en Byberg & Nordinbuss som tar oss till Rasta Tönnebro Värdshus, där vi äter en tvårätters middag innan vi åker sista biten mot respektive hemort.

 

Hotell

Hotel degli Aranci
4 stjärnigt

Via Barnaba Oriaini 11, Rom.
58 rum. 4 vån.
Läge: I utkanten av centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, tv, tele, hiss, AC,
Hårtork, WiFi
www.hoteldegliaranci.com

Hotel Flamingo
3 stjärnigt

Corso Italia, Gaeta.
Tel: +39 0771740438. 48 rum. 4 vån.
Läge: 300 m till stranden.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, tv, tele, hiss, hårtork, pool, AC
www.hotelflamingogaeta.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
14/9Italien i våra hjärtan - Rom, Capri, Neapel, PompeijMer än 816 665:-Boka
Powered by Travelize