Hurtigruten och Trollstigen

Bild:Hurtigruten/Amratlal Shah

BUSS. Norge är en skönhetsupplevelse av stora mått.  På denna resa får vi uppleva den berömda naturen och de spektakulära landskapen både från Hurtigruten och på den fascinerande Trollstigen. Det bjuds även på en hisnande tur på Atlanterhavsveien och blomsterprakt i Molde ”Rosornas stad” - Norge när det är som allra vackrast.

Läs mer om bokning med Öppet köp här

 

 

 

Pris fr.:
8 485:-
Dagar:5
Buss- och båtresor. Inkvartering i dubbelrum. Frukost dag 2-5. Lunch dag 1. Middag alla dagar. Kaffe med bröd alla resdagar. Lokalguider. Reseledares tjänster.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Hemorten-Trondheim
Dag 1 (måndag 19 juli) Vi lämnar hemorten på morgonen. Resan går västerut, tvärs över Sverige via Östersund och Åre över gränsen till Norge. Dagens etappmål är Trondheim. Under dagen har vi stannat och gjort uppehåll för lunch samt fika.

Hurtigruten Trondheim – Kristiansund
Dag 2 (18 mil) I dag skall vi vara med på en av världens mest kända sjöresor - en tur med Hurtigruten. Vi åker från Trondheim, längst med den vackra Nordvestlandskusten fram till Kristiansund. Under dagen passerar vi kända öar som Hitra och Smøla och dessutom flera tusen andra små holmar och öar. Ombord njuter vi av den hänförande utsikten. I Kristiansund väntar vår buss som tar oss till hotellet för övernattning.

Atlanterhavsveien och Molde
Dag 3 (12 mil) Vi åker till Bremsnes och ut på den berömda Atlanterhavsveien. Vägen är byggd på åtta öar i en båge ut i Atlanten och naturen här är bedövande vacker. Atlanterhavsveien är ett spektakulärt bygge ut i havet och här bjuds vi på vyer av det unika slaget. Vi följer därefter kusten ända till den lilla byn Bud. Färden fortsätter sedan till Molde, ”Rosornas stad”, där vi har gott om tid för att ströva runt i staden.

Trollstigen och Røros
Dag 4 (34 mil) Vi kör till Sølsnes och tar färjan över till Åfarnes. Vidare går färden upp på den fantastiska bergsvägen Trollstigen. Vi åker genom ett storslaget alplandskap och passerar forsar som har fallhöjder på upp till 320 meter. Trollstigen är idag en av Norges mest besökta sevärdheter och de dramatiska landskapen runt den berömda vägsträckan bjuder oss på hänförande vyer. Vi fortsätter till Dombås och här gör vi ett uppehåll innan vi fortsätter mot Røros. Denna pittoreska stad är känd som gammal gruvstad då det tidigare fanns en koppargruva här. En promenad i kvällningen bland vackra trähus och historiska miljöer ger oss en känsla av tider från förr.

Røros och hemåt
Dag 5 Vi lämnar Røros och åker via Vauldal, där vi passerar gränsen till Sverige, och sedan vidare via Vemdalen, Hede och Rätansbyn. På Hotell Mittlandia i Ånge äter vi vår avslutningsmåltid. Nu återstår bara den sista sträckan till respektive hemort. Väl hemma kan vi se tillbaka på fascinerande upplevelser från några av Norges främsta sevärdheter.


 

Hotell

 Clarion Hotel Trondheim

 

Vår bedömning: 4 stjärnigt
Brattørkaia 1, Trondheim.
Tel: +47 73925500
400 rum. 9 vån.
Läge: Vid pirkajen.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.nordicchoicehotels.no

Quality Hotel Grand
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Bernstorffstredet 1, Kristiansund.
Tel. +47 71571300
113 rum. 3 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, Wi-Fi
www.nordicchoicehotels.no


Scandic Hotel Alexandra
Vår bedömning: 3 stjärnigt
Storgata 1-7, Molde.
Tel: +47 71203750
163 rum. 7 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork Wi-Fi        
www.scandichotels.no

Røros Hotell
Vår bedömning: 3 stjärnigt
An-Magrittveien, Røros.
Tel: +47 7240800
157 rum. 3 vån. 
Läge: Nära centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, pool, Wi-Fi
www.roroshotell.no
 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSSKYDD – är frivilligt och beställs vid bokningstillfället. Skyddet träder i kraft om du får förhinder att resa pga sjukdom (gäller även vid läkares avrådan). Detta styrkes med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning. Premien återbetalas ej.  

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER utan avbeställningsskydd: 

Paketresa utan flyg: Vid avbeställning tidigare än 40 dagar före avresa gäller ÖPPET KÖP och du får full återbetalning. Vid avbeställning därefter men tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala anmälningsavgiften som avbokningskostnad.  Från 30 dagar till 8 dagar debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbeställning sker inom 8 dagar före avresa. 

Paketresa med flyg: Vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa gäller ÖPPET KÖP och du får full återbetalning. Vid avbeställning 90-31 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris.
Vid avbeställning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske. 

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

Resan i PDF- utskriftsvänlig

För att få upp resan som utskriftsvänlig PDF klicka här

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
19/7- se avgångstiderBussHurtigruten och TrollstigenMer än 88 485:-BokaMer information