Skip to main content

Holland - möt våren bland tulpaner

Blomsterparken Keukenhof
Amsterdam
Amsterdam
Broek in Waterland
Zuiderzeevallen

BUSS. Upplev våren och blomsterprakten i vackra Holland. På denna resa får vi se hisnande blomsterlandskap och Amsterdam med sina kanaler och charmiga hus. Vi besöker också den förtrollande blomsterparken Keukenhof och får se ost- och träskotillverkning i Broek in Vaterland.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Göteborg

  (torsdag 14 april) Avresa tidig morgon från hemorten. Under resan ner till Göteborg gör vi uppehåll för frukost, lunch och fika från bussen. Vid 17.30-tiden går vi ombord på Stena Lines båt som tar oss över till Kiel. Gemensam middag ombord.

 • Dag 2: Kiel - Amsterdam

  (56 mil) När vi kommit i land tar vi Autobahn förbi Hamburg och genom Elbetunneln. Vi fortsätter förbi Bremen till Wildeshausen och svänger sedan av på mindre vägar mot Holland. Via Hengelo och Apeldoorn kommer vi till Amsterdam, där vårt hotell ligger. Här ska vi bo i tre nätter.

 • Dag 3: Keukenhof och Panorama Mesdag

  (15 mil) Frukost. Idag ska vi se den sagolikt vackra målningen ”Panorama Mesdag” samt den välkända blomsterparken Keukenhof. Efter en makalös resa genom de oändliga blomsterfälten återvänder vi till hotellet.

 • Dag 4: Heldag i Amsterdam

  (12 mil) Idag väntar Hollands huvudstad på oss. Staden bjuder på oerhört vackra byggnader och kanaler som slingrar sig mellan stadskärnans kullerstensgator och under broar. Många av de tusentals broarna har en historia att berätta, andra är romantiska och flera är fascinerande byggnadsverk. Vi gör en guidad rundtur med båt och lämnar sedan tid för lunch och några timmars egen tid innan vi återvänder till hotellet för middag.

 • Dag 5: Ost, träskor och Zuiderzeevallen

  (27 mil) Vi lämnar vårt hotell och åker till Broek in Vaterland, där vi får se på både ost och träskotillverkning. Färden går vidare till den pittoreska fiskebyn Volendam där många av invånarna klär sig i nationaldräkt.

  Vi åker sedan över den otroliga, 30 km långa Zuiderzeevallen som förbinder norra Holland med Friesland. Vallen är ett enormt bygge. Den är både lång och bred och liknar en oändlig landtunga. Vallen är verkligen ett ingenjörs-mästerverk och halvvägs på denna vall finns ett utsiktstorn. Vi stannar en stund och beundrar byggnadsverket innan vi åker vidare till Groningen för övernattning.

 • Dag 6: Groningen och Kiel med Citti Park

  (43 mil) Vi kör mot den tyska gränsen och kommer fram till Kiel. Här kan vi shoppa på Citti Park innan vi går ombord på Stena Lines båt som ska ta oss hem till Sverige. Middag äter vi ombord och kan sedan roa oss eller låta oss vaggas till sömns.

 • Dag 7: Göteborg och hemåt

  Innan båten lägger till i Göteborgs hamn har vi ätit frukost. Vi fortsätter norrut och gör raster för kaffe och mat efter vägen. Innan dagen är slut är vi åter hemma.

Hotell

Leonardo Hotel Amsterdam 
Rembrandtpark
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Staalmeestererslaan 410, Amsterdam
Tel: +31 202070000
446 rum. 19 vån.
Läge:  3 km från centrum
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, AC, hårtork, Wifi,
www.leonardos-hotels.com

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Expositielaan 7, Groningen.
Tel: +31 851761949
151 rum. 8 vån
Läge: 2 km från centrum.
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, hiss, Wifi
www.accorhotels.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångs- och ankomsttider

Plats Hållplats Avresetid Hemkomsttid
Sollefteå resecentrum hlp A 04:20 22:25
Sollefteå resecentrum hlp A 04:20 22:25
Örnsköldsvik resecentrum hpl K-L 04:30 22:15
Örnsköldsvik resecentrum hpl K-L 04:30 22:15
Kyrkdal södra infarten nya vägen 04:35 22:10
Kyrkdal södra infarten nya vägen 04:35 22:10
Bjästa busstation 04:40 22:05
Bjästa busstation 04:40 22:05
Bollsta busstation 04:45 22:00
Bollsta busstation 04:45 22:00
Väja gamla NCB kontoret 04:50 21:55
Väja gamla NCB kontoret 04:50 21:55
Docksta E4:a Ybuss hpl 04:55 21:45
Docksta E4:a Ybuss hpl 04:55 21:45
Kramfors resecentrum hlp F 05:00 21:45
Kramfors resecentrum hlp F 05:00 21:45
Ullånger OK hlp E4 05:05 21:35
Ullånger OK hlp E4 05:05 21:35
Lunde hlp bakom Bilisten 05:10 21:30
Lunde hlp bakom Bilisten 05:10 21:30
Gallsäter hlp g:a E4 05:15 21:25
Gallsäter hlp g:a E4 05:15 21:25
Hälledal gamla kiosken 05:20 21:20
Hälledal gamla kiosken 05:20 21:20
Utansjö hlp pärleporten 05:25 21:15
Utansjö hlp pärleporten 05:25 21:15
Älandsbro hpl E4:a Köpcentrum 05:35 21:05
Älandsbro hpl E4:a Köpcentrum 05:35 21:05
Härnösand resecentrum hlp A 05:45 20:55
Härnösand resecentrum hlp A 05:45 20:55
Torsboda ybuss hpl 06:05 20:35
Torsboda ybuss hpl 06:05 20:35
Sörberge norra hlp E4 06:10 20:30
Sörberge norra hlp E4 06:10 20:30
Timrå hlp E4 Ybuss 06:15 20:25
Timrå hlp E4 Ybuss 06:15 20:25
Sundsvall Busstation hlp P 06:30 20:10
Sundsvall Busstation hlp P 06:30 20:10
Kvissleby Ybuss hpl gamla E4 06:40 20:00
Kvissleby Ybuss hpl gamla E4 06:40 20:00
Njurunda Klockarberget hpl innan bron 06:45 19:55
Njurunda Klockarberget hpl innan bron 06:45 19:55
Gnarp Statoil Ybuss hpl 07:00 19:40
Gnarp Statoil Ybuss hpl 07:00 19:40
Jättendal E4 Ybuss hpl 07:05 19:35
Jättendal E4 Ybuss hpl 07:05 19:35
Harmånger E4 Ybuss hpl 07:10 19:30
Harmånger E4 Ybuss hpl 07:10 19:30
Hudiksvall Glada Hudik 07:25 19:15
Hudiksvall Glada Hudik 07:25 19:15
Hudiksvalls Resecentrum Ybuss hpl 07:30 19:10
Hudiksvalls Resecentrum Ybuss hpl 07:30 19:10
Iggesund hlp nya E4:an 07:40 19:00
Iggesund hlp nya E4:an 07:40 19:00
Enånger hlp nya E4:an 07:50 18:50
Enånger hlp nya E4:an 07:50 18:50
Söderhamn Resecentrum Ybuss hpl 08:00 18:40
Söderhamn Resecentrum Ybuss hpl 08:00 18:40
Tönnebro Rasta Värdshus ybuss hpl 09:00 17:30
Tönnebro Rasta Värdshus ybuss hpl 09:00 17:30
Gävle Scandic Väst 09:30 17:00
Gävle Scandic Väst 09:30 17:00
Valbo Köpcentrum Mc Donalds 09:40 16:50
Valbo Köpcentrum Mc Donalds 09:40 16:50
Västerås Skallbergsmotet korsning Emausgatan V56/E18 11:30 15:00
Västerås Skallbergsmotet korsning Emausgatan V56/E18 11:30 15:00
Hallstahammar, Eriksberg, Björks buss E18 11:50 14:40
Hallstahammar, Eriksberg, Björks buss E18 11:50 14:40
Köping Skoftesta rastplats E18 11:55 14:35
Köping Skoftesta rastplats E18 11:55 14:35
Örebro Scandic Väst 12:30 14:00
Örebro Scandic Väst 12:30 14:00
Göteborg Kielterminalen 17:00 09:30
Göteborg Kielterminalen 17:00 09:30

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
14/4 - se avgångstiderHolland - Möt våren med tulpanerMer än 812 465:-BokaMer information