Holland med tulpaner och porslin

Keukenhof
Amsterdam
Amsterdam
Blomsterparken Keukenhof
Blomsterparken Keukenhof
Holländskt porslin
Porslinstillverkning i Delft
Traditionella souvernirer

BUSS. Upplev våren och blomsterprakten i vackra Holland. På denna resa får vi se hisnande blomsterlandskap och Amsterdam med sina kanaler och charmiga hus. Vi besöker också en porslinsfabrik i Delft och den förtrollande blomsterparken Keukenhof. 

 

Pris fr.:
11 350:-
Dagar:7
Buss o båtresor. Del i dubbelrum och insideshytt. Frukost, middag och kaffe med bröd alla resdagar. Lokalguider, entréer och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (fredag 24 april) Vi åker tidigt från hemorten och stannar vid Rasta Tönnebro Värdshus för frukost. I Örebro stannar vi för kaffe och smörgås innan vi anländer till Göteborg för att kl. 18.45 vara ombord på Stena Lines båt. Vi äter gemensam middag ombord. Vi kan sedan roa oss med dans eller shopping innan vi drar oss tillbaka till våra hytter.

Dag 2 (56 mil) Vi får en stadig frukost på båten innan vi anländer till Tyskland. Vi kör Autobahn förbi Hamburg och genom Elbetunneln, tar motorvägen förbi Bremen till Wildeshausen och svänger sedan av på mindre vägar mot Holland. Via Hengelo och Apeldoorn kommer vi till Den Haag, där vårt hotell ligger. Här ska vi bo i tre nätter. Middagarna äter vi på hotellet.

Dag 3 (15 mil) Frukost. Idag ska vi besöka den berömda porslinsfabriken i Delft, se den sagolikt vackra målningen ”Panorama Mesdag” samt den välkända blomsterparken Keukenhof. Efter en makalös resa genom de oändliga blomsterfälten återvänder vi till hotellet för middag.

Dag 4 (12 mil) Efter frukost åker vi till Amsterdam. Staden bjuder på oerhört vackra byggnader och kanaler som slingrar sig mellan stadskärnans kullerstensgator och under broar. Många av de tusentals broarna har en historia att berätta, andra är romantiska och flera är fascinerande byggnadsverk. Vi gör en guidad rundtur med båt och lämnar sedan tid för lunch och några timmars egen tid innan vi återvänder till Den Haag för middag på någon mysig restaurang.

Dag 5 (27 mil) När vi ätit frukost lämnar vi vårt hotell och åker till Broek in Vaterland, där vi får se träskotillverkning. Färden går vidare till den pittoreska fiskebyn Volendam där många av invånarna klär sig i nationaldräkt. Vi åker sedan över den märkliga Zuiderzeevallen som förbinder norra Holland med Friesland. Halvvägs på denna vall finns ett utsiktstorn. Vi stannar en stund och beundrar byggnadsverket och där passar vi även på att fika. Mot kvällningen kommer vi fram till Groningen. Här tar vi in på vårt hotell, där vi också äter middag.

Dag 6 (43 mil) Efter frukost kör vi mot den tyska gränsen och kommer fram till Kiel. Här kan vi shoppa på Citti Park innan vi går ombord på Stena Lines båt som ska ta oss hem till Sverige. Middag äter vi ombord och kan sedan roa oss eller låta oss vaggas till sömns.

Dag 7 Innan båten lägger till i Göteborgs hamn har vi ätit frukost. Därefter har vi bara den sista biten kvar. Vi gör raster för kaffe och mat och innan dagen är slut är vi åter hemma.

Hotell

Crowne Plaza den Haag
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Van Stolkweg 1, Den Haag
Tel: +31 703525161
178 rum. 5 vån.
Läge: Nära stranden.
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, hiss, AC, pool, Wifi
www.crowneplaza.com

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Expositielaan 7, Groningen.
Tel: +31 851761949
151 rum. 8 vån
Läge: 2 km från centrum.
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, hiss, Wifi
www.accorhotels.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
24/4- se avgångstiderHolland med tulpaner och porslinMer än 811 350:-BokaMer information
Powered by Travelize