Hänförande Alperna med Salzburg och Grossglockner

Zell am See

FLYG. Sommaren i Alperna är något alldeles speciellt med sina gröna ängar, klarblåa vatten och snötäckta bergstoppar. Vi bor i alpstaden Zell am See och kombinerar fantastiska naturupplevelser med intressanta och spännande utflykter. 
 

Pris fr.:
15 780:-
Dagar:6
Flygresor. 5 nätter del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Utflykter, lokalguider samt entréer enligt program. Reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (fredag 18 september) Avresa natten mellan den 17 och 18 september ner till Arlanda. Flyget med Lufthansa till München avgår kl. 11.50. På resan ner har vi stannat och ätit frukost på Rasta Tönnebro. Lunch intas på egen hand på Arlanda eller ombord på flyget. Kl. 15.00 landar vi och möts av en österrikisk förare och buss som ska ta oss till Zell am See. Vid 18-tiden är vi framme i Zell am See och vårt hotell, där vi ska bo i fem nätter. Middag på hotellet.  

Dag 2 (30 mil) Frukost innan vi beger oss ut på en av våra mest uppskattade utflykter med underbara naturupplevelser och ett storslaget panorama över de mäktiga bergen och glaciärerna. Vi lämnar Zell am See och efter 1,5 timme tar vi en liten paus för att beundra utsikten. Därefter beger vi oss vidare upp till Franz Joseph Höhe. Där gör vi ett längre uppehåll och har möjlighet att äta lunch med en storslagen vy över Österrikes högsta berg, Grossglockner 3 798 m ö h, och dess enorma glaciärfall. Efter en härlig dag i fantastiskt landskap vänder vi åter till Zell am See och vårt hotell där vi äter middag. 

Dag 3 Vi njuter av den goda frukostbuffén. Därefter har vi dagen fri för egna aktiviteter. Idag kan vi bara strosa runt i den pittoreska byn eller göra en egen vandring i de vackra omgivningarna. På kvällen samlas vi till gemensam middag på hotellet.

Dag 4 (25 mil) Frukost. Idag ska vi göra en heldagsutflykt till vackra Salzburg som är Mozarts hemstad och en av Europas verkliga barockpärlor (kallas även Nordens Rom). Staden är belägen drygt en och en halv timmes bussfärd från Zell am See. Salzburg uppfördes under tidig medeltid och ligger vackert vilande vid foten av Europas största medeltida fästning, Hohensalzburg. Vår guidade tur går genom gamla stans slingrande gränder, längs shoppinggatan ”Getreidegasse” och Mozarts födelsehus. Tid finns också för ett mysigt cafébesök med Apfelstrudel. På eftermiddagen vänder vi åter hemåt och middagen äter vi på vårt hotell.

Dag 5 (17 mil) Efter frukostbuffén ska vi göra en heldagsutflykt. Vi börjar med att besöka Hitlers ökända Örnnäste, en bergsanläggning där nazisttopparna träffades och fattade beslut under andra världskriget. Vi får en spännande guidning i byggnaden och kommer också att kunna njuta av hänförande panoramautsikt över regionens bergiga landskap.

Vi ska också ut på en båttur på sjön Königssee som ligger vackert inbäddad mellan klippor och berg. Den elektriska båten puttrar sakta ut på sjön. Branta bergväggar omger oss och en stund in i båtfärden stannar motorerna för att vi riktigt ska kunna njuta av tystnaden och ta in det magnifika landskapet. Kaptenen tar fram en trumpet för att spela för oss och tonerna studsar mellan bergen. Alperna, med en båt på en stilla sjö som spellokal, är onekligen en sällsam upplevelse. Efter en upplevelserik dag vänder vi åter till hotellet där vi serveras middag.

Dag 6 Frukost och en lugn förmiddag där vi hinner strosa en sista gång i vackra Zell am See och luncha på egen hand innan vi packar ihop och åker till flygplatsen. Lufthansas flyg från München till Arlanda avgår kl. 15.30 och landar kl. 17.40. När vi kommer fram så väntar en Byberg & Nordinbuss med chaufför som ska ta oss den sista biten hem. Vi stannar i Tönnebro för en avslutningsmåltid, här kan vi summera våra intryck från en hänförande alpresa innan vi skiljs åt för denna gång.  

Hotell

Hotel Grüner Baum Zell am See
Vår bedömning: 4 stjärnigt            
Seegasse 1, 5700 Zell am See, Österrike    
Tel: +43 6542 771            
65 rum. 3 vån.                
Läge: Centralt.                
På rummen och hotellet finns:        
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork,        
WiFi.
www.gruener-baum.at                
    
 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
18/9- se avgångstiderHänförande alpernaMer än 815 780:-BokaMer information