Östergötland med Göta kanal och Visingsö

Bergs slussar Bild:Visit Linköping & Co

BUSS. Med Linköping som bas får vi ta del av Östergötlands sevärdheter. Vi kryssar på både Göta kanal och Kinda kanal samt åker remmalag på Visingsö.

 

Pris fr.:
8 650:-
Dagar:5
Buss och båtresor. 4 övernattningar del i dubbelrum. Frukost,middag samt kaffe och bröd alla dagar. 2 luncher. Lokalguider, entréer samt reseledares tjänster
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (måndag 13 juli) Vi startar som vanligt i god tid och åker E4 ner till Gnarp, där vi dricker morgonkaffe. Nästa uppehåll blir i Tönnebro, där vi äter lunch. Därefter fortsätter resan vidare via Sala, Köping och Katrineholm till Linköping. Här ska vi bo i fyra nätter. Middag äter vi på hotellet.

Dag 2 (11 mil) Efter frukost är det dags för turen på Göta Kanal. Med m/s Wasa Lejon får vi uppleva en av de vackraste delarna av kanalen. Vi åker från Bergs slussar till Borensberg. Färden går genom levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talen. Sammanlagt passeras nio slussar och två av Sveriges tre akvedukter. Under färden äter vi lunch ombord. Vid 14-tiden anländer vi till Borensberg, där vår buss väntar. Den tar oss till Vadstena där en guide möter upp och visar oss Vadstena slott, Klostret och Sancta Birgittas Klostermuseum. Efter guidningen vänder vi åter till vårt hotell för middag.

Dag 3 (19 mil) Vi äter frukost innan vi åker till Gränna, polkagrisarnas stad. Här tar vi båten över till Visingsö, där vi åker en runda med remmalag och får höra om öns historia. Remmalag har funnits på ön sedan lång tid tillbaka och är en tur med hästdragen åkvagn där passagerarna får uppleva ön på ett historiskt och unikt sätt. Vi återvänder sedan till fastlandet och Linköping, där vi får liten egen tid innan vi ska äta middag.

Dag 4 (5 mil) Frukost innan vi åker till hamnen, där vi går ombord på båten för en tre timmar lång kryssning på Kinda kanal. Vi äter en god lunch inkl. måltidsdryck och kaffe under kryssningen. I Sturefors går vi iland och där väntar vår buss på att ta oss tillbaka till Linköping.  Vi besöker friluftsmuseet Gamla Linköping som visar stad, skog och landsbygd vid sekelskiftet. Efter en kort guidning kan vi strosa runt, gå på kondis eller titta in i något intressant museum. Vi avslutar dagen med middag på hotellet.

Dag 5 Efter frukost börjar vi resan hemåt. Vi passar på att göra en avstickare till Rejmyre glasbruk, där vi får se tillverkning och har möjlighet att handla i butiken. Efter besöket åker vi vidare via Enköping och Uppsala till värdshuset i Tönnebro för en avslutningsmåltid. Nu återstår bara den sista biten hem.
 

Hotell

Quality Hotell Ekoxen
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Klostergatan 68, Linköping. 
Tel: 013-252600
190 rum. 4 vån. 
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, 
hårtork, pool, WiFi
www.nordicchoicehotels.se

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
13/7- se avgångstiderBussÖstergötland med Göta Kanal och VisingsöMer än 88 650:-BokaMer information