Gardasjön med Venedig

Sirmione
Sirmione
Borgen Sirmione
Centrum Sirmione
Centrum Sirmione
Venedig
Verona
Verona
Julias balkong, Verona

BUSS. Gardasjön är beläget i gränslandet mellan Alperna och det norditalienska slättlandet. Här finns allt - frodig växtlighet, milda vindar, underbara landskap och ett rikt kulturliv. Det välkända vindistriktet Bardolino samt städerna Verona och Venedig väntar på oss.

 

Pris fr.:
16 350:-
Dagar:12
Buss - och båtresor. Inkvartering i dubbelrum och dubbelhytt. Frukost och middag alla dagar samt kaffe och bröd ifrån bussen alla resdagar. Vinprovningar, utflykter, entréer och guider enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (onsdag 6 maj) Avresa från hemorten tidigt på morgonen. På Rasta Tönnebro Värdshus äter vi frukost innan vi lämnar E4:an och viker av mot Västerås. I Örebrotrakten blir det kaffe och smörgås från bussen. Kl. 18.45 avgår Stena Lines färja från Göteborg och väl ombord äter vi middag innan vi kryper till kojs.

Dag 2 (65 mil) Efter frukost ombord fortsätter resan vidare ner genom Tyskland. Vi passerar städer som Hamburg, Hannover, Halle och Leipzig innan vi når Bayreuth och vårt hotell. Bayreuth är centrum för alla operavänner. Främst spelas här Richard Wagners operor. Middag på hotellet.

Dag 3 (40 mil) Frukost innan vi får ännu en dag på fina tyska motorvägar. Vi passerar Nürnberg, Ingolstadt och München. Under dagen gör vi uppehåll för lunch och kaffe och bröd från bussen. Nu skymtar vi Alperna och regionen Tyrolen med dess karakteristiska hus, kända orter som Garmisch Partenkirchen och Seefeld, innan vi når olympiastaden Innsbruck och vårt hotell. Middag äter vi på hotellet.

Dag 4 (28 mil) Efter frukost är det dags för en guidad tur i Innsbruck som är omgivet av höga alptoppar och floden Inn som rinner genom dalgången. Vi får bland annat se sevärdheter som ”Goldenes Dachl” och ”Hofkirche”. Efter lunch fortsätter vi genom Alperna via Brennerpasset och in i Italien förbi Bolzano och Trento och under sen eftermiddag når vi Gardasjön som ligger på gränsen mellan Alperna och slättlandet. I södra delen av sjön ligger Sirmione och vårt hotell där ska vi bo i fem nätter. Sirmione är en charmig och romantisk stad där historien gör sig påmind. Middag på hotellet.

Dag 5 Efter en god frukost åker vi båt på Gardasjön till den mysiga staden Bardolino. Staden är centrum för ett vindistrikt med samma namn. Här lämnar vi tid för lunch och egna upptäckter innan bussen tar oss tillbaka till hotellet i Sirmione, där vi äter middag.

Dag 6 (10 mil) Efter frukost kör vi till Verona som är en vacker stad med bland annat den romerska arenan mitt i centrum och Julias balkong. En lokalguide visar oss de mest kända platserna i Verona innan vi lämnar tillfälle för lunch. På eftermiddagen besöker vi en fantastisk vingård, San Mattia, där man har en underbar utsikt över staden. Vi får en rundvisning av vingården innan vi får prova fem olika viner med egenproducerat tilltugg som skinka, ost med mera. Efter denna kulinariska upplevelse återvänder vi till hotellet för middag.

Dag 7 (30 mil) Idag ska vi besöka Venedig som är en av resans höjdpunkter. Tidig frukost innan avresan till Tronchetto, där vi kliver ombord på båten som tar oss till Venedig och Markusplatsen. Här möts vi av en lokalguide som kan och vet allt om staden. Efter rundvandringen finns möjlighet att äta lunch. På eftermiddagen åker vi båt via den berömda Grandekanalen tillbaka till ön Tronchetto och därefter vidare till vårt hotell i Sirmione som väntar med middag.

Dag 8 Idag är det Er alldeles egna dag och nu finns tid till att exempelvis bara ta det lugnt eller strosa ut på den långa halvön Sirmione. Här finns många restauranger och den gamla medeltida borgen vittnar om stadens spännande historia. Frukost och middag på hotellet.

Dag 9 (56 mil) Efter frukost packar vi ihop och vänder norrut. Vi tar oss över Alperna via Fernpass, 1367 m över havet, och in i Tyskland. Vi passerar städer som Kempten och Ulm innan vi under sen eftermiddag når Aalen och vårt hotell. Under dagen har vi gjort stopp för lunch samt fika. Middag på hotellet.

Dag 10 (46 mil) Frukost innan resan går vidare norrut förbi Würzburg, Fulda och Kassel. Alla dessa städer har sin egen fascinerande historia. Vi lämnar tid för lunch och kaffe från bussen. Slutmålet idag är Hildesheim som är en vacker medeltida stad. Vårt hotell ligger centralt och här ska vi nu äta middag och övernatta. 

Dag 11 (27 mil) Idag tar vi en liten sovmorgon innan vi äter frukost. Därefter är det dags att köra vidare. Hannover och Hamburg är kända städer som passeras och snart är vi framme i Kiel. Vi gör ett längre besök på Citti Park för shopping innan vi kör ner till Stena Lines terminal och checkar in på båten. Vi äter middagsbuffé ombord och efter det är det dags att ta del av båtens nöjesutbud för den som önskar.

Dag 12 Hemresedag. Efter sjöfrukosten ombord på båten börjar vi resan norrut. Vi gör lämpliga stopp för lunch och fika på hemvägen. I Tönnebro äter vi en tvårätters middag innan vi kommer åter till respektive hemort på kvällen.
 

Hotell

Arvena Kongress Hotel            
Vår bedömning: 3 stjärnigt            
Eduard-Bayerlein-Strasse 5A            
Bayreuth                
Tel: +49 9217270            
196 rum. 5 vån.            
Läge: Nära centrum.        
På hotellet och rummen finns:        
Restaurang. Bar. TV. Telefon. Hiss.         
AC. Hårtork. Wi-Fi            
www.arvenakongress.de
                    
Hotel Alpin Park            
Vår bedömning: 4 stjärnigt            
Pradler Strasse 28, Innsbruck            
Tel: +43 512348600            
87 rum. 7 vån.                
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:          
Restaurang. Bar. TV. Telefon. Hiss.             
Hårtork. Wi-Fi.             
www.alpin-park.at 

Hotel Alfieri
Vår bedömning: 3 stjärnigt    
Via Guiseppe Mazzini 38, Sirmione
Tel: +39 030 9905247
44 rum. 2 vån
Läge: Vid sjön.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang. Bar. TV. Telefon. Hiss. AC. 
Hårtork. Pool. Wi-Fi
www.hotelalfieri.it

H+Hotel Limes Thermen Aalen
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Osterbucher Platz 1, Aalen
Tel: + 49 7361944550.
147 rum. 4 vån.
Läge: I utkanten av staden.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, Bar. Hiss. TV. Telefon.
Hiss. Hårtork. Pool. Wi-Fi
www.h-hotels.com
                
Novotel Hotel Hildesheim    
Vår bedömning: 4 stjärnigt
Bahnhofsallée 38, Hildesheim
Tel: +49 512117170
120 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang. Bar. TV. Telefon. 
Hiss. Hårtork. Wi-Fi    
www.accorhotels.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
6/5- se avgångstiderGardasjön med VenedigMer än 816 350:-BokaMer information
Powered by Travelize