Gardasjön med Venedig

Gardasjön
Gardasjön
Bardolino
Bardolino
Shoppinggata Bardolino
Shoppinggata Bardolino
Venedig
Venedig
Verona

BUSS. Gardasjön är beläget i gränslandet mellan Alperna och det norditalienska slättlandet. Här finns allt - frodig växtlighet, milda vindar, underbara landskap och ett rikt kulturliv. De välkända vindistrikten Bardolino och Valpolicella samt städerna Verona och Venedig är platser som är väl värda ett besök.

Under rubriken Dagsprogram nedan hittar du mer information om resan.

Pris fr.:
14 350:-
Dagar:10
Buss - och båtresor. Inkvartering i dubbelrum och dubbelhytt. Frukost och middag alla dagar samt kaffe och bröd ifrån bussen alla resdagar. Vinprovningar, utflykter, entréer och guider enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (måndag 6 maj) Avresa från hemorten tidigt på morgonen. Vid Rasta Tönnebro Värdshus äter vi frukost innan vi lämnar E4:an och viker av mot Västerås. I Örebro blir det kaffe och smörgås från bussen. Kl. 18.45 avgår Stena Lines färja från Göteborg och väl ombord äter vi middag innan vi kryper till kojs.

Dag 2 (65 mil) Efter ankomst till Kiel och en härlig frukost ombord kör vi vidare genom Tyskland. Flera stora städer som Hamburg, Hannover, Halle och Leipzig sveper förbi utanför bussfönstret. I Hof blir det övernattning och middag.

Dag 3 (66 mil) Frukost. Nu är det dags att ge sig ut på Autobahn. Vi lämnar Hof och åker förbi den kända operastaden Bayreut och vidare förbi Nürnberg och München. Nu börjar vi skymta alpmassivet och når snart gränsen mellan Tyskland och Österrike. Vi passerar den kända vintersportorten Garmisch-Partenkirchen och Innsbruck innan vi kommer fram till Riva del Garda och vårt hotell, där vi ska bo i fem nätter. Vi bjuds på en välkomstdrink och äter sedan en trerätters middag inkl. salladsbuffé.

Dag 4–7 De närmaste dagarna kommer vi få uppleva fantastiska saker: båttur på Gardasjön, vinprovning, en endagsutflykt till Venedig m.m. Venedig behöver väl inte någon närmare beskrivning. Det är en plats man bara måste uppleva. Kanalerna som är förbindelselänk i staden och gondolerna. Ja, mer romantiskt kan det inte bli. Vi kommer även att besöka Verona som är en av Italiens vackraste städer med en amfiteater mitt i centrum. Shakespeares drama Romeo och Julia utspelades här och vi tittar naturligtvis på den kända balkongen. Frukost och middagar äter vi på hotellet. Vi har tre menyer att välja på varje dag samt salladsbuffé.

Dag 8 (67 mil) Efter frukost lämnar vi Riva del Garda och åker via München till Bad Kissingen, där vi ska äta middag och övernatta. Under dagen har vi gjort uppehåll för lunch och fika samt någon trevlig sevärdhet. Middag på hotellet.

Dag 9 (56 mil) Nu börjar vi den sista etappen på utländsk mark. När vi ätit frukost åker vi upp till Kiel, där vi gör ett stopp på Citti Markt. Här kan vi göra de sista inköpen innan vi går ombord på Stena Lines färja som tar oss över till Göteborg. Färjan avgår kl. 18.45 och vi inkvarterar oss i våra hytter samt äter middagsbuffé ombord.

Dag 10 Hemresedag. Efter vår sjöfrukost börjar vi resan norrut. Vi gör lämpliga stopp för fika på vägen hem. På värdshuset i Tönnebro äter vi en tvårätters middag innan vi kommer åter till respektive hemort på kvällen.

 

Hotell

Quality Hotel Hof
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Ernst-Reuter- Strasse 137, Hof.
Tel: +49 9281820640
111 rum. 4 vån.
Läge: 1,5 km från centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, AC, WiFi
www.chiocehotels.de

Hotel Villa Giuliana
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Via Bellino 12, Riva del Garda
Tel: +39 464553253
55 rum. 4 vån.
Läge: 300 m från Gardasjön
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, tv, tele, hiss, hårtork, pool, WiFi.
www.hotelvillagiuliana.it


Sonnenhügel Hotel
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Burgstrasse 15, Bad Kissingen
Tel: +49 971830
378 rum. 6 vån.
Läge: 1 km från centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, tv, tele, hiss, hårtork, pool, WiFi.
www.hotel-sonnenhuegel.de

 

 

 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avresetider- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
6/5Gardasjön med Venedig614 350:-Boka
Powered by Travelize