Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Göteborg

  (torsdag 25 augusti) Avresa från hemorten tidigt på morgonen. På Rasta Tönnebro Värdshus äter vi frukost innan vi lämnar E4:an och viker av mot Västerås. I Örebrotrakten blir det kaffe och smörgås från bussen. Kl. 18.45 avgår Stena Lines färja från Göteborg och väl ombord äter vi middag innan vi kryper till kojs.

 • Dag 2: Via Autobahn till Jena

  (56 mil) Efter frukost ombord fortsätter resan vidare ner genom Tyskland. Vi passerar städer som Hamburg och Leipzig m fl innan vi når Jena och vårt hotell. Jena är en populär universitetsstad som också är känd för sin optikindustri.

 • Dag 3: Innsbruck - Alpstaden

  (55 mil) Idag får vi ännu en dag på fina tyska motorvägar. Vi passerar Nürnberg, Ingolstadt och München. Under dagen gör vi uppehåll för lunch och kaffe och bröd från bussen. Nu skymtar vi Alperna och regionen Tyrolen med dess karakteristiska hus, innan vi når olympiastaden Innsbruck och vårt hotell.

 • Dag 4: Innsbruck och Sirmione

  (28 mil) Efter frukost är det dags för en guidad tur i Innsbruck som är omgivet av höga alptoppar och floden Inn som rinner genom dalgången. Vi får bland annat se sevärdheter som ”Goldenes Dachl” och ”Hofkirche”.

  Efter lunch fortsätter vi genom Alperna via Brennerpasset och in i Italien förbi Bolzano och Trento och under sen eftermiddag når vi Gardasjön som ligger på gränsen mellan Alperna och slättlandet. I södra delen av sjön ligger Sirmione och vårt hotell där ska vi bo i tre nätter. Sirmione är en charmig och romantisk stad där historien gör sig påmind.

 • Dag 5: Båttur på Gardasjön

  I dag blir det en utflykt med båt på Gardasjön till den mysiga staden Bardolino. Staden är centrum för ett vindistrikt med samma namn. Här lämnar vi tid för lunch och egna upptäckter innan bussen tar oss tillbaka till hotellet i Sirmione.

 • Dag 6: Verona och vinprovning

  (10 mil) Efter frukost kör vi till Verona som är en vacker stad med bland annat den romerska arenan mitt i centrum och Julias balkong. En lokalguide visar oss de mest kända platserna i Verona innan vi lämnar tillfälle för lunch. På eftermiddagen besöker vi en familjeägd vingård, Azienda Agricola Cá Bottura. Belägen i den bördiga Gardaregionen där man i tre generationer tillverkat sitt vin med kärlek och passion. Vi får en rundvisning av vingården innan vi får prova fem olika viner med egenproducerat tilltugg som skinka, ost med mera. Efter denna kulinariska upplevelse återvänder vi till hotellet.

 • Dag 7: St Moritz

  (24 mil) Efter frukost packar vi ihop och vänder norrut. Vi åker till alpstaden och fd olympiska orten St Moritz, här har vi gott om tid att njuta av de vackra omgivningarna. Varför inte ta en härlig promenad innan middagen på hotellet.

 • Dag 8: Glaciärexpressen

  (24 mil) Idag får vi uppleva en enastående resa när vi stiger ombord på den legendariska Glaciärexpressen. Vi ska åka den del som nog är den mest spektakulära delen av resan; St Moritz till Chur, en fantastisk naturupplevelse genom panoramafönstren, på Alpernas mest kända tågrutt. En effektfull upplevelse blir det när vi passerar den kända Landwasserviadukten. I Chur möter vår buss upp oss och vi fortsätter vår färd mot Bregenz vid vackra Bodensjön. En ädelsten omgiven av tre alpländers fantastiska landskap - Tyskland, Schweiz och Österrike.

 • Dag 9: Lindau och Fulda

  (41 mil) På förmiddagen ska vi göra en utflykt till pittoreska Lindau vars gamla stadskärna ligger på en ö i Bodensjön. Här finns rikligt med gemytliga gågator och gränder. Stadens främsta sevärdhet är det gamla rådhuset från 1400-talet som utsmyckats med fasadmålningar. Efter lunch fortsätter vi resan till Fulda där vi övernattar innan vidare färd norrut.

 • Dag 10: Hildesheim

  Slutmålet idag är Hildesheim som är en vacker medeltida stad. Vårt hotell ligger centralt i gamla stan med utgång direkt mot det gamla rådhustorget. Vi har tid att uppleva den speciella atmosfären, strosa runt och kanske unna oss ett gott glas vin vid något av alla de mysiga gränderna

 • Dag 11: Kiel - Göteborg

  Tidig frukost innan vi åker vidare, Hannover och Hamburg är kända städer som passeras. Vi ger tid för shopping vid något av de sk hamnshopen med förmånliga priser på dryck innan vi är framme i Kiel och Stena Lines terminal för check in på båten. Vi äter middagsbuffé ombord och efter det är det dags att ta del av båtens nöjesutbud för den som önskar.

 • Dag 12: På väg hemåt

  Hemresedag. Efter sjöfrukosten ombord på båten börjar vi resan norrut. Vi gör lämpliga stopp för lunch och fika på hemvägen. I Tönnebro äter vi en tvårätters middag innan vi kommer åter till respektive hemort på kvällen.