Fyrverkerikonsert på Dalhalla

Under bar himmel, omgiven av naturen och skogen, skapas en magisk stämning i Dalhalla med högklassig musik och underhållning. 

Vi ser fram emot en fantastisk kväll med Tommy Körberg, Shirley Clamp, Good Harvest och Mattias Yilbar Norgren tillsammans med Dalasinfoniettan och Tommy Körbergs orkester.

Eld och fyrverkerier möter Dalhallas vatten och karga bergväggar som tillsammans skapar en helt unik och minnesvärd upplevelse. Låt dig förtrollas av ett mäktigt och färgsprakande fyrverkeri, under ledning av fyrverkerimästare Eje Berglund, som skickligt vävs samman med stämningsfull musik. Närmare 100 000 besökare har sett den traditionella Fyrverkerikonserten genom åren vilket gör den till en av de mest uppskattade konserterna i Dalhalla.

Om Dalhalla
Dalhalla eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett kalkbrott, där brytningen upphörde 1990. Under ett femtiotal år sprängde och grävde man fram det som nu blivit förutsättningen för Dalhalla; en akustiskt utformad arena med mått som bildar ett slags idealiskt gyllene snitt, fast i tre dimensioner. Dalhalla kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien.

Obs! Det är inte tillåtet att ta med paraply till arenan.

Avresa från Örnsköldsvik, Sollefteå, Kramfors, Härnösand, Sundsvall, Hudiksvall mfl. För mer information om samtliga hållplatser, se bokningen och steg 3 Resenär och fältet Avreseort.

Status:
Fullt

Dagsprogram

DAG 1 Vi startar från respektive hemort och går via Sundsvall till Gnarp, där vi serveras kaffe och bröd från bussen. Vi fortsätter ner till Scandic Hotel Bollnäs, där vi vid 11-tiden äter en lunchrätt inkl. måltidsdryck och kaffe. Därefter fortsätter vi ner till Orsa och Kungshaga hotell, där vi inkvarterar oss. Kl. 16.00 äter vi middag innan vi åker till Dalhalla och Fyrverkerikonserten. Vi har bra platser nära scenen. Efter föreställningen vänder vi åter till Orsa och vårt hotell som väntar med kvällsfika och sköna sängar.

DAG 2  Frukost. Vi lämnar Orsa kl. 09.30. Vi stannar på lämpligt ställe efter vägen och dricker kaffe och bröd som serveras från bussen. Därefter besöker vi Hälsingegården Mårtes och här får vi en guidad visning. Efter det åker vi till Skärså Fiskeläge, där vi kan se på glasblåsaren i Glashyttan, handla rökt fisk eller hembakt bröd från bagarstugan. Vi äter middag innan vi beger oss åter till respektive hemort. 

Meny Skärså Fiskeläge:
Varmrökt röding, pepparlax, strömmingsflundra och sotare samt sallad, smör, bröd, lättöl/måltidsdryck och kaffe.
 

Hotell

Kungshaga Hotell
Lindängsvägen 11
794 92  ORSA
Telnr: 0250-44260
info@kungshaga.se