Finland med Saima kanal

Carelia på Saima kanal
Domkyrkan, Helsingfors
Åtta slussar passeras på Saima kanal
Saima
Viborg
Viborg

BUSS. Nu är det dags att göra en resa till vårt östra grannland! Vi kommer att göra en båttur på Saima kanal från finska Lappeenranta till ryska Viborg. Under båtfärden passeras åtta slussar. Ett besök i Helsingfors hinner vi också med.

 

Pris fr.:
9 975:-
Dagar:6
Buss- och båtresor. Inkvartering i dubbelrum och dubbelhytt. Frukost och middag alla dagar samt lunch dag 3. Kaffe och bröd på resdagarna. Lokalguider och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS! EN tydlig kopia av passet (fotosidan)skall skickas in till oss senast 30 dagar innan avresa. Resenärerna måste ha med sig ett pass giltigt minst sex månader efter turen.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (söndag 14 juli) Avresa på morgonen till Stockholm, varifrån Silja Lines färja avgår kl. 16.45 till Helsingfors. Under nerresan har vi ätit en lunchrätt inkl. måltidsdryck och kaffe på Rasta Tönnebro Värdshus. Ombord på färjan har vi tvåbädds insideshytter. Vi äter en buffémiddag ombord och kan sedan ta del av nöjesutbudet ombord.

Dag 2 (23 mil) Frukost ombord. Vi åker nu via Borgå och Kouvola till Lappeenranta, där vi ska bo i två nätter. Vi lämnar tillfälle för lunch när vi kommer fram och därefter gör vi en liten rundtur i den vackra staden som fick sina stadsrättigheter av Drottning Kristina. Vi besöker fästningen som var befäst av både svenskar och ryssar och som länge fungerade som en egen stadsdel. Här finns Finlands äldsta ortodoxa kyrka och många intressanta muséer. Middagen äter vi på hotellet.

Dag 3 (7 mil) Tidig frukost. Idag ska vi åka på Saima kanal. Kl. 07.45 avgår båten från Lappeenranta till Viborg. Vi har en nordisktalande guide med oss hela dagen. Under den fyra timmar långa kanalturen passerar vi genom åtta slussar. Vi äter lunch ombord innan vi kommer till Viborg, staden med svensk, finsk och rysk historia. Minnesmärken från denna tid är bland annat Runda Tornet, Slottet och Saluhallen som vi ser på vår guidade rundtur. Tid finns för shopping innan bussen kör oss tillbaka till Lappeenranta. Kl. 20.30 är vi åter på hotellet och äter middag.

Dag 4 (23 mil) Efter frukost lämnar vi denna vackra stad och kör tillbaka västerut. Vi besöker Hamina med sin cirkelformade stadsplan och välbevarade befästningar. Vi fortsätter till Kotka, där vi besöker fiskestugan som den ryske tsaren Alexander den III lät uppföra. Den är nu ett museum. Vi fortsätter vidare till Borgå som har bevarat sin medeltida bebyggelse. Vi besöker Domkyrkan och skalden Runebergs hem innan vi fortsätter till Helsingfors, där vi ska övernatta och äta middag. Under dagen har vi lämnat tillfälle för lunch- och fikapaus.

Dag 5 Frukost. Kl. 10.00 möter en guide upp och tar oss med på en tvåtimmars rundtur i den finska huvudstaden, som även benämns som ”Nordens vita stad” till följd av sin arkitektur. Vi får bland annat se Domkyrkan, Esplanadparken och Gamla Saluhallen. Vi lämnar tid för shopping och lunch innan vi går ombord på Silja Lines färja som ska ta oss till Stockholm. Precis som på utresan har vi tvåbädds insideshytter samt att vi äter buffémiddag ombord.

Dag 6 Frukost ombord innan vi kommer iland i Stockholm kl. 09.30. Vi lämnar Stockholm och åker till Rasta Tönnebro, där vi äter en tvårätters middag inkl. dryck och kaffe. Nu återstår bara den sista etappen tillbaka till var och ens hemort.

Hotell

Scandic Lappeenranta City
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Valtakatu 31, Lappeenranta.
Tel: +358 57899400
95 rum. 4 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork,
pool, Wi-Fi
www.scandichotels.se

Scandic Park Helsinki
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Mannerheimvägen 46, Helsingfors
Tel: +358 947371
523 rum. 9 vån.
Läge: Nära centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork,
Pool. Wi-Fi
www.scandichotels.se

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
14/7BussFinland med Saima KanalMer än 89 975:-Boka
Powered by Travelize