En smakrik resa genom Frankrike och Tyskland

Bernkastel, Moseldalen
Vinprovning i Bernkastel, Tyskland
Champagne Mumm i Reims
Entré till den exklusiva grottrestaurangen La Cave
Mat med hög klass på La Cave
Le Havre
Cider och calvador på Distillerie Busnel
Smaka på ost i Normandie
Slottet Villandry, Loiredalen

BUSS. Följ med på en fantastisk resa i vinets och smakernas tecken bland vingårdar, champagnehus och magnifika landskap. En resa för dig som älskar god mat och dryck!

Pris fr.:
16 990:-
Dagar:11
Buss o båtresor. Del i dubbelrum och insideshytt. Frukost och middag alla dagar samt kaffe med bröd resdagarna. Lunch dag 7. Lokalguider, entréer, vinprovningar och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (lördag 19 september) Avresa från respektive hemort på morgonen. Vi åker ner till Rasta Tönnebro, där vi äter frukost innan vi fortsätter färden vidare ner till Göteborg och Stena Line. Under nerresan har vi gjort stopp för att sträcka på benen och fika från bussen. Vi checkar in på båten och inkvarterar oss i våra hytter innan vi äter middag ombord. 

Dag 2 (57 mil) Efter en stor sjöfrukost börjar resan ner genom Tyskland. Vi passerar Hamburg, Hannover och Frankfurt innan vi kommer fram till Bad Homburg, där vi ska bo en natt. Under dagen har vi lämnat tid för lunch, korta pauser och kaffe från bussen. Middag på hotellet.

Dag 3 (47 mil) Frukost på hotellet. I dag besöker vi vingården Dr. Pauly-Bergweiler i Bernkastel och får prova fem sorters viner. Efter provsmakningen följer vi floden Mosel, med flera kända vingårdar, och beskådar de många vinfälten som klänger sig fast längs flodens branta sluttningar. Vi passerar Tysklands äldsta stad Trier och åker vidare mot Luxemburg. Här stannar vi och gör ett uppehåll för lunch innan vi åker vidare och passerar gränsen till Frankrike på eftermiddagen. Orter som Metz och Verdun skymtar förbi innan vi når champagnens huvudort, Reims. Här bor vi två nätter. Middag på hotellet.

Dag 4 (5 mil) Efter frukost visar en lokalguide oss runt i Reims. Därefter är det dags för ett besök på det välkända champagnehuset Mumm. Här får vi se tillverkning, den enorma källaren och avslutar med ett glas champagne. Väl här på plats kanske det lockar att investera i en flaska av den eleganta drycken? Vi vänder åter till vårt hotell och nu har var och en möjlighet att utforska Reims på egen hand. Vi avslutar dagen med middag på en restaurang med franska förtecken. 

Dag 5 (44 mil) Vi lämnar Reims efter frukost och åker i riktning mot Loiredalen. Vi passerar bland annat Paris och Orleans. Vi stannar för lunch på någon trevlig plats innan vi når staden Tours och vårt hotell, där vi stannar i två nätter. Middag på hotellet.
             
Dag 6 (16 mil) Efter frukost går färden till Villandry och slottet Chateau de Villandry i Loiredalen, där vi ska få en guidad tur av både slott och parkanläggning. Slottets historia går tillbaka till 1400-talet och parken anses vara en av de bäst bevarade renässansparkerna i världen. Vi fortsätter till Chinon, där vi besöker vingården Couly-Dutheil i Loiredalen. Vi får en genomgång av vinkällaren och avslutar med en provsmakning av fem olika viner.  Vi vänder åter till hotellet för att vila lite innan vi tar oss till Restaurant La Cave i Montlouis-sur-Loire. Restaurangen är belägen i en förtrollande grottmiljö och maten håller mycket hög klass. Efter en händelserik dag återvänder vi till hotellet för en god natts sömn.

Dag 7 (33 mil) Frukost. I dag går färden norrut mot Normandie. Vi passerar staden Le Mans, känd för sin racerbana, och i Lisieux äter vi gemensamt en tvårätters lunch. Normandie är bland annat känt för sin ost och cider och vi stannar till i Cormeilles och besöker Distillerie Busnel. De har tillverkat cider och calvados sedan 1820. Cidern var dock omskriven redan på antiken. Bland annat drack vikingarna cider utblandat med öl. Vi får prova båda dryckerna samt några typiska ostsorter från Normandie. När vi är klara med provningarna fortsätter vi till hamnstaden le Havre som är dagens slutmål. Vi checkar in i våra rum innan vi äter middag.

Dag 8 (52 mil) Vi börjar dagen med en god frukost innan vi startar resan mot Holland och Maastricht, Hollands äldsta stad, där vi ska besöka en vingård. Vi gör uppehåll för lunch och fika från bussen innan vi kommer till Hollands första vingård i modern tid. Här fanns redan under romartiden vinodlingar, men under århundranden satsades det mer på jordbruk. Först 1970 öppnade Wijngaard Apostelhoueve och här får vi möjlighet att prova gårdens viner och se vinproduktion i modern tappning. Efter visningen åker vi till Aachen, där vi ska övernatta och äta middag.                

Dag 9 (38 mil) Efter frukost börjar vi bussresan norrut. Vi kör in i Tyskland och passerar Ruhrområdet, Münster och Osnabrück innan vi når Bremen och vårt hotell. Staden hade en framträdande roll under Hansan på medeltiden. Under resan norrut stannar vi för lunch och kaffe från bussen. Väl framme har vi tid att ta en egen titt på staden innan vi äter middag på hotellet.
                
Dag 10 (21 mil) Sovmorgon och frukost. Resan fortsätter och vi kommer förbi Hamburg ännu en gång. Om tiden medger tar vi en busstur in i staden och ser några av Hamburgs sevärda platser. Sista sträckan på tysk mark blir till Kiel, där vi gör ett längre stopp på Citti Park för eventuella inköp. Därefter åker vi till hamnen och båten som ska ta oss till Göteborg. Vi installerar oss i hytterna och äter sedan middag ombord. Nu somnar vi gott med många trevliga minnen från resan. 

Dag 11 Ankomst till Göteborg ca kl 09.15. Vi äter frukost ombord på båten innan vi påbörjar bussresan till respektive hemort. Vi stannar och lämnar tid för lunch samt fikar från bussen på lämpligt ställe. I Tönnebro stannar vi och äter en avslutningsmåltid. Under kvällningen är vi åter hemma med många trevliga och minnesvärda upplevelser. 

        


            
 

Hotell

Mercure Hotel Bad Homburg           
Vår bedömning: 4 stjärnigt               
Im Dammenvald 1, Friedrichsdorf         
Tel: +49 61727390            
125 rum. 8 vån.                
Läge: Utkanten av centrum            
På hotellet och rummen finns:           
Restaurang. Bar. TV. Tele. Hiss.         
AC. Hårtork. Pool. WiFi.         
www.accorhotels.com           
          
Campanile Reims Centre            
Vår bedömning: 3 stjärnigt            
37 Boulevard Paul Doumer, Reims       
Tel: +33 326400108            
81 rum. 4 vån.                
Läge: Centralt                
På hotellet och rummen finns:            
Restaurang. Bar. TV. Tele. Hiss.        
AC. Hårtork. WiFi.            
www.campanile.com              

Le Grand Hotel         
Vår bedömning: 4 stjärnigt             
9 Place Gènéral Leclerc, Tours.        
Tel: +33 247053531           
105 rum. 5 vån.                
Läge: Centralt                
På hotellet och rummen finns:            
Restaurang. Bar. TV. Tele. Hiss.        
AC. Hårtork. WiFi.          
www.legrandhoteltours.com 

Hotel Mercure Le Havre
Vår bedömning: 4 stjärnigt    
Chaussée Georges Pompidou, Le Havre
Tel: +33 35195050
99 rum. 7 vån.
Läge: I centrum
På hotellet och rummen finns:
Restaurang. Bar. TV. Tele. Hiss.
AC. Hårtork. WiFi.
www.accorhotels.com    

Mercure Aachen Europaplatz
Vår bedömning: 4 stjärnigt    
Joseph-von-Görres-Strasse 21, Aachen
Tel: +49 24116870
119 rum. 3 vån.
Läge: Utanför centrum
På hotellet och rummen finns:
Restaurang. Bar. TV. Tele. Hiss.
AC. Hårtork. Pool. WiFi.
www.accorhotels.com

Intercity Hotel Bremen
Vår bedömning: 4 stjärnigt    
Bahnhofsplatz 17-18, Bremen
Tel: 49 42116030
152 rum. 5 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang. Bar. TV.Tele. Hiss.
AC. Hårtork. WiFi.
www.intercityhotel.com
            

                

           

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. 

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER

Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar innan avresa debiteras 350:- i avbokningskostnad. Från 30 dagar till 8 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Ingen återbetalning om avbokning sker inom 8 dagar före
avresa.

Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 90 dagar före avresa är kostnaden 10% av resan pris. Vid avbokning 90-31 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Viktigt att ha en gällande reseförsäkring , kontrollera att ni har reseskydd på er hemförsäkring.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet i bokningsbekräftelsen.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – I de flesta länder går det utmärkt att använda kontokort. Man kan enkelt också ta ut valuta i uttagsautomater. Vill man så kan man växla in valuta innan man åker, går resan med flyg från Arlanda så finns växlingskontor i avgångsterminalen.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än 2 - 2,5 timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 - 1,5 timmar om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, kaffekokare och extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt. När vi flyger till destinationen använder vi oss av inhemska helturistbussar och chaufförer på plats. Komforten och  utrustningen på dessa bussar kan avvika från Byberg & Nordins turistbussar.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
19/9- se avgångstiderEn smakrik resa genom Frankrike och TysklandMer än 816 990:-BokaMer information
Powered by Travelize