Danska och tyska pärlor vid Nordsjön

Sylt
Blomster på Fyn
Shackenborg Slot, Bild:Malene Thyssen
Stora Bältbron, Bild:Henrik Sendelbach
Sylt, Tyskland
Västra Jylland Foto: Niclas Jessen

BUSS. Det dansk-tyska gränslandet mot Nordsjön har oupptäckta platser som är väl värda ett besök. Fantastiska sandstränder, ön Sylt och andra små undanskymda pärlor. Varför inte prova karibisk rom i Tyskland?

Pris fr.:
9 945:-
Dagar:7
Buss- och båtresor, 6 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar samt kaffe och bröd på resdagarna. Utflykter och guidningar enligt program. Reseledares tjänster
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (lördag 27 juli) Avresa på morgonen från respektive hemort. Vi stannar och dricker morgonkaffe i Gnarp och fortsätter därefter vidare till Rasta Tönnebro för lunch. Resan går vidare mot Jönköping och efter stopp för fika och "sträcka-på benen-pauser" kommer vi till vårt hotell. Här serveras vi middag och övernattar.             

Dag 2 (60 mil) Efter en rejäl frukost fortsätter vi resan söderut och tar den eldrivna färjan Helsingborg-Helsingör till Danmark. Vi passerar Köpenhamn och åker via Stora Bältbron till ön Fyn och Odense. Här ges tid för lunch innan vi åker vidare över Lilla Bält till Bredebro på västra Jylland. Här ska vi bo i tre nätter. Middag på hotellet.
              
Dag 3 (15 mil) Frukost innan vi åker till Schackenborgs Slot som är en märklig och vacker byggnad med tillhörande slottspark. Slottets spännande historia får vi berättad under en rundvisning. Vi fortsätter resan och efter ett lunchuppehåll passerar vi gränsen till Tyskland och kommer till Flensburg, där vi ska göra ett besök på Braasch Rum & Wein. Här får vi höra om hur man i början av 1600-talet började importera rom från Karibien och vi kommer även att få provsmaka den smakrika drycken. Efter besöket vänder vi åter till vårt hotell för middag.
  
Dag 4 (12 mil) Frukost. Idag går färden till ön Sylt, Tysklands ”Riviera”. Vi åker med färja från danska ön Römö till norra delen av Sylt. Ön är långsmal och platt med långa sandstränder och de typiska strandstolarna. ”Huvudstaden” Westerland kallas för Tysklands ”Beverly Hills” och här finns gott om bra restauranger och lyxiga butiker. Efter ett längre stopp med tid för lunch tar vi sedan tåget tillbaka till fastlandet och staden Nieböll. Här väntar vår buss på att ta oss åter till Bredebro och hotellet som väntar med en god middag.

Dag 5 (28 mil) Efter frukost börjar vi resan mot Sverige igen. Via Lilla Bält kommer vi åter till Odense som är H.C. Andersens födelsestad. Här gör vi en liten rundtur och lämnas även tid för lunch innan vi kör över Stora Bält bron och kommer till ön Själland. Vi fortsätter till Roskilde, där vi ska övernatta och äta middag.        

Dag 6 (44 mil) När vi ätit frukost börjar vi resan via Helsingör-Helsingborg mot dagens mål, Linköping. Vi följer E4:an norrut och lämnar tillfälle för lunch och fika från bussen. Middag äter vi på hotellet.        

Dag 7 Vi äter frukost på hotellet innan vi påbörjar resans sista etapp. Vi passerar Stockholm och kommer därefter till värdshuset i Tönnebro, där vi äter vår avslutningsmiddag. Vi gör ett fikastopp efter vägen och är åter vid respektive hemort under kvällen.
 
 

Hotell

Scandic Hotel Portalen                                                                                                    
Vår bedömning: 3 stjärnigt
                                                              
Barnarpsgatan 6, Jönköping                                                                                          
Tel: 036-5854200                                                                                                                                             
201 rum. 8 vån.                                                                                                                                               
Läge: Centralt.                                                                                                                    
Finns på hotellet och rummen:                                                      
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork,
WiFi                                                                        
www.scandichotels.se     
           
Hotel Ballumhus
Vår bedömning: 3 stjärnigt    

Byvejen 66, Bredebro
Tel: +45 40995050
54 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hårtork, WiFi
www.hotelballumhus.dk


Hotel Comwell Roskilde
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Vestre Kirkevej 12, Roskilde
Tel: +45 46323131
159 rum. 2 vån.
Läge: Utkanten av Roskilde.
På hotellet och rummen finns: 
Restaurang, bar, TV, tele, hårtork, WiFi
www.comwellroskilde.dk


Quality Hotel Ekoxen
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Klostergatan 68, Linköping
Tel: 013-252600
190 rum. 5 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns: 
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.nordicchoicehotels.se

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
27/7Danska och tyska pärlor vid NordsjönMer än 89 945:-Boka
Powered by Travelize