2020-11-29: Frågor om våra resor med anledning av coronaviruset

Med anledning av coronaviruset (covid-19) har många självklart frågor kring sitt resande. Här ger vi mer information och har sammanställt svaren på de vanligaste frågorna. Sidan uppdateras löpande. 

Om du är intresserad av att boka buss för ett företag eller en förening, kontakta oss så hjälper vi dig med ett bra upplägg för just din resa. För information om coronaviruset och resenärer i kollektivtrafiken se separat nyhet här.

Vi på Byberg & Nordin tar våra resenärers säkerhet på största allvar och vi följer noga informationen om rådande situation och myndigheternas rekommendationer. Vi utvärderar situationen löpande för alla resor inom och utanför Sverige som finns i vårt utbud. 

Vågar jag boka en resa nu?

Vi följer noggrant UDs och myndigheternas rekommendationer och de restriktioner som införs men vi vet att det kan kännas osäkert att boka med tanke på situationen. Därför erbjuder vi just nu Öppet köp som innebär att du kan avboka resan och få full återbetalning. Läs mer här Boka resa med Öppet köp

Hur genomförs era arrangerade resor/nöjesresor med tanke på covid-19?

Vi följer löpande de restriktioner som finns och anpassar oss efter rådande läge. Några av de åtgärder vi hittills infört finns nedan. Dessa kan komma att revideras beroende på förändrade restriktioner. 

  • För att skapa tryggare resor begränsas antalet platser ombord till ca 30 personer per buss för våra arrangerade resor (i en normalstor buss ryms ca 50 personer). 
  • Bussarna rengörs noga på daglig basis. 
  • Toaletterna ombord bör användas sparsamt i den mån det är möjligt. Vi stannar till mer frekvent än normalt och ger möjlighet till toalettbesök på utvalda rastställen.  
  • Vi rekommenderar dig att ta med handsprit för eget bruk under ditt resande.
  • Våra chaufförer informerar dig om vad som är viktigt att tänka på under resan.
     

Kom ihåg att stanna hemma om du känner dig sjuk eller har förkylningssymptom. Vi hälsar dig välkommen åter när du känner dig frisk. 


Vilken information gäller från UD och Folkhälsomyndigheten? 

UD är den instans som avråder (alternativt  förlänger eller häver en eventuell avrådan) för icke nödvändiga resor till länder i Europa. Vi fortsätter följa utvecklingen och utvärderar situationen inför kommande resor.

Vi genomför inte resor till områden där UD eller myndigheterna vid resans tidpunkt avråder från resor.

Här kan du läsa aktuell information från UD och UD:s reseinformation

Här kan du läsa mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande corona/covid-19


Kommer min planerade resa att bli av?

Utrikesdepartementet har som ansvar att bestämma var det är säkert att resa.

Om du har beställt en resa till områden som avråds från UD med avresa den närmsta månaden kommer du att bli kontaktad personligen av oss och få mer information om avbokning och återbetalning.

Har du beställt en resa till berörda regioner med senare avresa ber vi dig avvakta situationens utveckling tillsammans med oss. Vi utgår från att din resa kommer att genomföras som planerat, men du kommer att bli kontaktad av oss om situationen förändras.
 

Jag vill avboka min resa, får jag pengarna tillbaka?

När du bokar en resa med Byberg & Nordin är du skyddad av paketreselagen. Det betyder att om myndigheterna avråder från resor till ett land eller en region vid tidpunkten för avresa kommer vi att ställa in din resa och du får tillbaka pengarna för resan. 

Om du vill avboka en resa som inte omfattas av myndigheternas avrådan är det våra ordinarie avbokningsregler som gäller. Dessa hittar du här i våra resevillkor.
 

Om du har ytterligare frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss på telefon: 010-722 03 00 eller e-post: info@bybergnordin.se


Uppdaterad: 2021-02-05