Wien och Bratislava med båttur på Donau

FLYG. Följ med oss på denna resa med en härlig blandning av kulturer och historia. Wien – konsten och musikens huvudstad och så Bratislava, en skönhet vid Donau med stort utbud av kultur och sevärdheter.

Under rubriken Dagsprogram nedan hittar du mer information om resan. På den här resan kan du välja att ansluta direkt på Arlanda. Under rubriken Avreseorter finns information om vilka hållplatser du kan resa från på väg mot Arlanda. För mer information om avresetider se steg 3 i bokningen.

Pris fr.:
13 450:-
Dagar:7
Buss och flygresor. 6 nätter del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Lunch dag 6. Utflykter, lokalguider, vinprovningar samt entréer enligt program. Reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogram


Dag 1 (lördag 19 augusti) Avresa från hemorten på morgonen ner till Arlanda och Lufthansas flyg som avgår kl. 15.30 till München. Här är vi en timme innan vi flyger vidare kl. 18.40 till Wien. Vi landar kl. 19.40 och möts av en österrikisk chaufför och buss som tar oss till hotellet, där vi ska bo i fyra nätter. Sen middag på hotellet. På förmiddagen har vi ätit lunch på Rasta Tönnebro samt fikat från bussen.

Dag 2 (5 mil) Upptäcktsfärd i Wien. Efter frukost åker vi med lokalguide på en rundtur genom staden. På förmiddagen besöker vi Schönbrunn, det fantastiska slottet som var sommarresidens för kejsarinnan Maria-Teresia på 1700-talet. Det finns många andra underbara byggnader till exempel Stefans-domen i gotisk stil från 1200-talet och Schloss Belvedere som är värda ett besök. Vår lokalguide kommer att visa det bästa av vad Wien kan erbjuda. Under dagen lämnas tillfälle för lunch. Vi är åter på hotellet vid 15-tiden och har eftermiddagen fri fram till middagen.

Dag 3 (15 mil) Efter en god frukost kommer vi att ta oss an en av Europas dominerande floder, Donau. Vi färdas med buss genom det österrikiska landskapet från Wien till Melk. Här finns det stora Benediktinerklostret, ett av dom största i Europa. Vi ges tillfälle för lunch innan vi går ombord på flodkryssaren som tar oss till Dürnstein. Här möter vår buss upp som tar oss åter till Wien och vårt hotell. Middag.

Dag 4 (5 mil) Efter frukost åker vi till Spanska Ridskolan, där vi får följa träningen av de vackra Lipizzanerhästarna. Vi åker åter till hotellet och har eftermiddagen fri fram till 17-tiden då vi åker till Schlumberger Kellerwelten, där vi gör en rundvandring i de kilometerlånga källarvalven och rundar av med ett glas gyllene nektar. Vi avslutar dagen och vistelsen i Wien med middag på den anrika restaurangen Griesenbeisl, Wiens äldsta, med anor från 1400-talet.

Dag 5 (8 mil) Efter en stärkande frukost lämnar vi Wien och Österrike och åker den "långa" vägen till Slovakien och huvudstaden Bratislava. Restid en timme. Här möter en lokalguide och berättar om Slovakien i allmänhet och Bratislava i synnerhet som är en charmig och vacker stad. Vi åker till vårt centralt belägna hotell och på eftermiddagen får var och en göra sina egna små utflykter. Middag på hotellet.

Dag 6 (12 mil) Tillsammans med lokalguide ska vi efter frukost bland annat besöka Cerveny Kamen Castle även kallad "Red Stone Castle". Slottet med anor från 1200-talet ägdes av familjen Palffy från 1500-talet fram till andra världskriget. Idag är det ett välbesökt museum. Nu åker vi norrut mot södra sluttningen av bergskedjan Karpaterna och besöker en typisk slovakisk restaurang med egen vingård, Vinter’s House Vinum Galeria Bozen. Här serveras lunch och därefter får vi göra en vinprovning av sex olika viner. De är även berömda för sin egentillverkade "cognac". Efter att våra kulinariska sinnen blivit tillfredsställda vänder vi åter till Bratislava. Vi har några timmar fria innan vi äter middag.

Dag 7 Efter tidig frukost tar vi bussen till flygplatsen utanför Wien, där Lufthansas flyg avgår kl. 09.05. Lika som på nerresan är det flygbyte i München. Vi anländer till Arlanda kl. 14.40 och där möter en Byberg & Nordinbuss och chaufför upp och tar oss till Rasta Tönnebro Värdshus, där vi avslutar resan med gemensam middag. Vi kommer åter till respektive hemort på kvällningen.

 

 

Hotell

Hotel Mercure Wien Westbahnhof       
Vår bedömning: 4 stjärnigt               

Felberstrasse 4, Wien.           
Tel: +43 1981110           
252 rum. 6 vån.           
Läge: Centralt.               
På hotellet och rummen finns:           
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi   
www.accorhotels.com   

               
Austria Trend Hotel Bratislava
Vår bedömning: 4 stjärnigt               

Vysoká 7490/2A, Bratislava.
Tel: +421 252775800
199 rum. 6 vån.
Läge: Vid Gamla Stan.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, AC, hiss, hårtork, WiFi
www.austria-trend.at

 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avreseorter

Örnsköldsvik ReseC  
Bjästa Busstation  
Docksta E4  
Ullånger OK hlp E4  
Gallsäter gamla E4  
Sollefteå ReseC  
Bollsta Busstation  
Väja gamla NCB kontoret  
Kramfors ReseC  
Lunde Ybuss hlp  
Hälledal gamla kiosken  
Utansjö busshållplats  
Älandsbro hpl Köpcentrum  
Härnösand ReseC  
Torsboda Ybuss hpl  
Sörberge norra hlp E4  
Timrå centrum hlp E4  
Sundsvall Busstation  
Kvissleby Ybuss hpl gamla E4  
Njurunda klockarberget hlp innan bron  
Gnarp Statoil Ybuss hlp  
Jättendal E4 Ybuss hlp  
Harmånger E4 Ybuss hlp  
Hudiksvall Glada Hudik  
Hudiksvall ReseC  
Iggesund hlp nya E4:an  
Enånger hlp nya E4:an  
Söderhamn ReseC  
Tönnebro Rasta värdshus Avdrag
Gävle Bro Ybuss hlp södergående    300 kr
Gävle ReseC    300 kr
Arlanda     300 kr

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
19/8Wien och Bratislava med båttur på DonauFullbokad, väntelista13 450:-Boka på väntelista
Powered by Travelize