Tyrolen med Innsbruck och Salzburg

Hallstatt
Tyrolen
Innsbruck
Salzburg
Floden Salzach, Salzburg
Hohenssalzburgs färstning ovanför Gamla Stan, Salzburg

FLYG. Österrike är ett resmål man gärna återvänder till. Här finns historia, god mat och naturen med alper och sjöar är betagande. På den här resan besöker vi också Tyrolens huvudstad Innsbruck samt den pittoreska staden Salzburg.

Pris fr.:
14 275:-
Dagar:9
Buss och flygresor. 7 nätter del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Utflykter, lokalguider samt entréer enligt program. Reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (lördag 28 juli) Vi åker från respektive hemort på natten mellan den 27 och 28 juli till Arlanda, varifrån Lufthansas flyg till München avgår kl. 11.40. Under nerresan har vi ätit frukost på Rasta Tönnebro Värdshus. Kl. 13.50 landar vi i München och vår transferbuss möter upp och tar oss till Tyrolen och St. Johann. Vi checkar in på gemytliga Hotel Gasthof Park, där vi ska bo i sju nätter. Middag på hotellet.

Dag 2 Frukost. Hela dagen fri för egna aktiviteter. Den som vill kan göra en vandring och njuta av den vackra naturen. Vill man ta det lite lugnare kan man strosa längs med gågatan och shoppa eller koppla av på en av de många restaurangerna i byns centrum. På kvällen får vi vara med på en äkta ”Tiroler Abend” med mat, dans och underhållning. Kvällen är Er!

Dag 3 (20 mil) Efter frukost åker vi till det vackra Innsbruck, där drottning Kristina offentligt konverterade till katolicismen. Staden bjuder på en oslagbar kombination av gammalt och nytt och var vi än befinner oss kan vi njuta av de storslagna alperna. En guide möter upp och vi får bland annat se Goldenes Dachl, Hofburg med sin kyrka och den imponerande panoramamålningen nära linbanan vid Hungerburgbahn. Därefter lämnas tid för lunch och egen tid innan vi vänder åter till St. Johann för middag.

Dag 4 Ännu en dag att spendera på egen hand. Som vanligt äter vi frukost och middag på hotellet.

Dag 5 (15 mil) Efter frukost gör vi en heldagsutflykt till Salzburg, Mozarts födelsestad. Under förmiddagen får vi en guidad stadsrundtur med en lokalguide. Vi ser den historiska stadskärnan med sevärdheter som Mozartplatz, katedralen och gågatan Getreidegasse. Salzburg har en av de bäst bevarade stadskärnorna i Österrike.  Vi lämnar tid för lunch och egen tid innan vi vänder åter till vårt hotell. Middag på hotellet.

Dag 6 (30 mil) När vi ätit frukost ska vi göra en heldagsutflykt till Salzkammerguts underbara sjödistrikt. Vi inleder förmiddagen med en båttur på Wolfgangsee. Den börjar i Sankt Gilgen och efter cirka en timmes färd når vi Sankt Wolfgang. Här kliver vi i land och får uppleva den vackra byn, mest berömd för värdshuset Vita Hästen och operetten med samma namn som utspelar sig här. Under eftermiddagen fortsätter vi till Hallstatt vid Hallstätter See. Den lilla byn ligger vid strandkanten av sjön och klamrar sig fast på en avsats som omges av höga berg. Här får vi en guidad visning av lokalguide innan vi vänder åter till St. Johann, där middagen väntar.

Dag 7 (13 mil) Efter frukost (om vädret tillåter) gör vi en utflykt till Hitlers Örnnäste, Kehlsteinhaus, som ligger nära Berchtesgaden i Tysklands sydöstligaste hörn. Den sista vägen upp till Örnnästet är drygt 6 km lång och ett mästerverk i sig. Under 13 månader byggdes den av 3 000 arbetare mellan åren 1937 och 1938. Örnnästet har en hänförande utsikt över Bayern och Salzburgerland. När vi sett oss mätta vänder vi åter till St. Johann och har några timmar fria innan middagen serveras.

Dag 8 Tidig frukost innan vi lämnar St. Johann och åker till Münchens flygplats, varifrån Lufthansas flyg avgår kl. 12.25 till Arlanda. Kl. 14.30 är vi åter på svensk mark och möts av en Byberg & Nordinbuss och chaufför som tar oss till värdshuset i Tönnebro, där vi äter en tvårätters middag innan vi påbörjar den sista etappen hem.

 

Hotell

Hotel Gasthof Park
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Speckbacherstrasse 45, St. Johann
Tel: +43 535262226
52 rum. 3 vån.
Läge: 1 km till centrum
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele. hiss, AC,
Hårtork, Wifi.
www.park.at
 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Ort Hållplats Avresetid   Hemkomsttid
Sollefteå Resecentrum hlp A 02:00   02:55
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 02:10   02:45
Bjästa Busstation 02:25   02:30
Kyrkdal Hlp södra infarten 02:15   02:40
Bollsta Busstation 02:25   02:30
Väja Hlp gamla NCB kontoret 02:30   02:25
Kramfors Resecentrum hlp F 02:40   02:15
Docksta Hlp E4 Marina 02:40   02:15
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 02:50   02:05
Lunde Hlp bakom Bilisten 02:55   02:00
Hälledal Hlp g:a kiosken 03:00   01:55
Gallsäter Hlp g:a E4 03:00   01:55
Utansjö Hlp Pärleporten 03:10   01:45
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 03:20   01:35
Härnösand Resecentrum hlp A 03:30   01:25
Torsboda  Hlp E4 Circle K 03:50   01:05
Sörberge norra Hlp E4 03:55   01:00
Timrå  Hlp E4 04:00   00:55
Sundsvall Busstation hlp P 04:15   00:40
Kvissleby  Ybuss hpl gamla E4 04:25   00:30
Njurunda  Hlp Klockarberget innan bron 04:30   00:25
Gnarp Hlp Circle K 04:50   00:05
Jättendal Hlp E4  04:55   00:00
Harmånger Hlp E4 05:00   23:55
Hudiksvall  Hlp Glada Hudik 05:15   23:40
Hudiksvall Resecentrum Ybuss hlp 05:20   23:35
Iggesund  Hlp nya E4:an 05:30   23:25
Enånger Hlp nya E4:an 05:40   23:15
Söderhamn Resecentrum Ybuss hlp 05:50   23:05
Tönnebro  Rasta värdshus 06:50   22:05
Gävle Scandic väst 07:20   21:35
Gävle Gävlebro hlp 07:25   21:30
Tierp Hlp E4 07:55   21:00
Uppsala  Gränby hpl mittemot Circle K 08:40   20:15
Arlanda  Terminal 5 09:10   19:55

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
28/7Tyrolen med Innsbruck och SalzburgMer än 814 275:-Boka
Powered by Travelize