Sydafrika- Safari, Gastronomi, Vin och Kapstaden

Ekman Resor arrangerar. Boka hos oss på Byberg & Nordin!

   

Låt Ekman Resor förverkliga drömmen om ditt livs resa! Denna Sydafrikaresa erbjuder trygga äventyr, god mat, högklassiga hotell och lodger i kombination med naturupplevelser av sällan skådat slag. De gemensamma aktiviteterna varvas med tid för egna upplevelser. Under vår resa har vi med oss en lokalguide med anknytning till Sydafrika och dess historia som följer med oss hela resan. Såklart har vi även med en svensktalande färdledare från Ekman Resor.

Avreseorter: På den här resan kan du välja att ansluta direkt på Arlanda. Under rubriken Avreseorter finns information om vilka hållplatser du kan resa från på väg mot Arlanda. För mer information om avresetider se steg 3 i bokningen.

 

Pris fr.:
44 880:-
Dagar:12
Anslutning till o från Arlanda. Flyg t o r Stockholm - Sydafrika. 9 nätter på förstklassiga hotell, del i dubbelrum. 9 frukost o 9 måltider. Utflykter och vinprovningar enligt program. Färdledare, lokalguide samt samtliga transporter enligt program.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1–2 På eftermiddagen lämnar vi Sverige och via mellanlandning i London når vi Johannesburg. Där vi kan sträcka på benen innan vi fortsätter färden till Port Elizabeth. Vi välkomnas i Port Elizabeth av vår lokalguide och snart bär det av mot Plettenberg och det mysiga och familjära Hog Hollow Country Lodge. Hotellet ligger på en höjd med otrolig utsikt över Tsitsikamabergen. Rummen har separata trädäck och är inredda med afrikanska färger och konstverk. Vi får eftermiddagen till att njuta av omgivningen och bara slappna av. Under kvällen äter vi en gemensam middag på lodgen.

Dag 3 (7 mil) Efter hotellets utsökta frukost promenerar vi till Monkeyland för en guidad tur bland aporna. Därefter åker vi till mysiga vingården Bramon Wines och här njuter vi av en härlig tapas lunch. På eftermiddagen åker vi via Plettenberg Bay innan vi fortsätter mot den mysiga staden Knysna. Middag på egen hand i Knysna och därefter går bussen tillbaka till Hog Hollow Country Lodge.

Dag 4 Efter frukost åker vi mot Botlierskop Private Game Reserve. Reservatet är beläget i hjärtat av Garden Route mellan majestätiska berg och indiska oceanen. Här bor vi mitt bland djuren och på området finns även en pool för den som vill svalka sig. Efter lunch och incheckning är det dags för ”Game Drive” - safari i öppna Land Rovers. Här får vi möjligheten att se en mängd olika vilda djur. Har vi tur kanske vi får se några av de så kallade ”Big Five” i det stora reservatet. När vi kommer tillbaka till lodgen äter vi middag.
 
Dag 5 (15 mil) I gryningen väcks vi för en sista safaritur. Detta är den bästa tiden på dygnet att se djuren precis innan solen går upp. Färden går vidare till Oudtshoorn som ligger i halvökenregionen Klein Karoo. Väl framme i Oudtshoorn gör vi en utflykt till Cangocaves och får en tur under jord för att uppleva en av världens största droppstensgrottor. Lunch på egen hand. Därefter checkar vi in på det magnifika och paradisliknande Rosenhof. Under eftermiddagen får vi egen tid. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 6 (40 mil) Vi äter frukost på hotellet innan vi checkar ut. Vi åker vidare mot den lilla staden Franschhoek som även är känd för att ligga i världens vackraste vindal. Färden går längs Route 62, den berömda vinvägen som tar oss genom de vackra vindalarna. Vi stannar till på vingården Viljoensdrift, där vi provar viner och åker på en trevlig flodtur. Vi avnjuter en gemensam picknicklunch ombord. Väl framme i Franschhoek checkar vi in på idylliska L’Ermitage som erbjuder fantastisk utsikt över de närliggande bergen. Poolområdet är trevligt och ett måste under heta dagar i vinlandet. På kvällen besöker vi exklusiva Grand Provence, där vi har vinprovning och gemensam middag.

Dag 7 (2 mil) Efter hotellets frukost startar vi dagen med en promenadsightseeing inne i byn. Därefter är det dags att sparka igång smaklökarna med en chokladprovning i den lilla chokladfabriken. Vidare går turen till Haute Cabrière och provar Sydafrikansk ”Champagne” därefter gör vi ett besök på Rickety Bridge, där vi börjar med att prova gårdens viner och därefter lunch på gården. Kvällen ägnas åt fria aktiviteter och middag på egen hand.

Dag 8 (9 mil) Efter frukost och utcheckning väntar Kapstaden eller ”The Mother City” som staden också kallas. På vägen till Kapstaden stannar vi till och gör ett besök på ett barnhem i kåkstäderna. Detta barnhem får hjälp av organisationen ”A Reaching Hand”. Organisationen är en ideell välgörenhetsorganisation som startades 2006 av svenskan Karin Hoole. Efter starka intryck och förhoppningsvis fyllda av glädje och värme åker vi vidare till Kapstaden, där vi börjar med en rejäl stadsrundtur. Vi gör också ett besök på Taffelberget. Efter berget checkar vi in på Portswood Hotel. Hotellet är fyrstjärnigt och ligger i det berömda området V&A Waterfront, med endast ett par minuters promenad från shoppingcentret i hamnen som har ett stort antal butiker, restauranger och barer. Kvällen är fri för egna upptäckter i staden.

Dag 9 Efter frukosten åker vi på en guidad tur längs Kaphalvön. Under dagen kommer vi bland annat besöka Godahoppsudden med den magiska utsikten. Vi kommer även hälsa på pingvinerna som lever i Simonstown. Vi äter lunch på den berömda fiskrestaurangen Harbour House vid den vackra False  Baybukten. Kanske kommer vi att få se valar? Det är inte ovanligt vid ett besök på denna restaurang.
På sena eftermiddagen är vi tillbaka i Kapstaden för egen tid och middag på egen hand.

Dag 10 Kapstaden på egen hand. Dagen fri för egna aktiviteter och måltider på egen hand. Guide och reseledare ger tips på aktiviteter.

Dag 11–12 Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut. Vi har lite egen tid att tillbringa i denna fantastiska stad innan vi möts för transfer till flygplatsen och eftermiddagsflyget via Johannesburg och London till Sverige.

Boende och övrig info

Boende (med reservation för ändringar)

Hog Hollow Country Lodge, www.hog-hollow.com

Botlierskop, Game Reserve,  www.botlierskop.co.za

L’Ermitage, www.lermitage.co.za

Rosenhof, www.rosenhof.co.za

Portswood Hotel, www.legacyhotels.co.za

Övrigt

Enkelrumstillägg:  10 800:-  (mycket begränsat antal)
Begränsat antal platser, max 22 personer

I resan ingår:
-Flyg t/r Stockholm–Sydafrika med SAS/South African Airlines (som båda ingår i Star Alliance)
-Nio nätter på förstklassiga hotell/lodge,
-Nio Frukostar, nio noga utvalda måltider,
-Utflykter och vinprovningar enligt program.
-Färdledare, lokalguide samt samtliga transporter enligt program.

Avresa från Byberg & Nordins ordinarie hållplatser till Arlanda, där Ekman Resors färdledare möter upp.

Valuta på resmålet: Rand

Avreseorter

Örnsköldsvik ReseC  
Bjästa Busstation  
Docksta E4  
Ullånger OK hlp E4  
Gallsäter gamla E4  
Sollefteå ReseC  
Bollsta Busstation  
Väja gamla NCB kontoret  
Kramfors ReseC  
Lunde Ybuss hlp  
Hälledal gamla kiosken  
Utansjö busshållplats  
Älandsbro hpl Köpcentrum  
Härnösand ReseC  
Torsboda Ybuss hpl  
Sörberge norra hlp E4  
Timrå centrum hlp E4  
Sundsvall Busstation  
Kvissleby Ybuss hpl gamla E4  
Njurunda klockarberget hlp innan bron  
Gnarp Statoil Ybuss hlp  
Jättendal E4 Ybuss hlp  
Harmånger E4 Ybuss hlp  
Hudiksvall Glada Hudik  
Hudiksvall ReseC  
Iggesund hlp nya E4:an  
Enånger hlp nya E4:an  
Söderhamn ReseC  
Tönnebro Rasta värdshus Avdrag
Gävle Bro Ybuss hlp södergående    300 kr
Gävle ReseC    300 kr
Arlanda     300 kr

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
26/9Sydafrika - Safari, Gastronomi, Vin och Kapstaden.Fullbokad, väntelista44 880:-Boka på väntelista
Powered by Travelize