Stralsund med ön Rügen

Stralsund
Binz, Rügen
Rasender Roland
Rügen
Rügen
Rügen
Stralsund
Torget, Stralsund

BUSS. Den här resan ger oss en inblick i den svenska stormaktstiden i Europa under 1600- och 1700-talen. Historiska städer och ångtågsfärd på den fantastiska ön Rügen, är bara en del av upplevelserna på denna resa.

Pris fr.:
9 885:-
Dagar:6
Buss- och båtresor. Del i tvåbäddshytt, inkvartering i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar samt kaffe och bröd resdagarna. Entréer, utflykter och guider enligt program samt reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (onsdag 22 maj) Tidig avresa från respektive hemort. Vi stannar på Rasta Tönnebro och äter frukost. Därefter fortsätter vi förbi Sala, Västerås och i närheten av Örebro stannar vi och dricker kaffe och äter en smörgås. Vid 17-tiden är vi i Göteborg och går ombord på Stena Lines färja som ska ta oss till Kiel. Vi checkar in i våra hytter och efter det äter vi en god middagsbuffé. Kanske det också blir ett besök i taxfreeshopen eller båtens trevliga bar innan sängdags.

Dag 2 (30 mil) Efter en stor frukost åker vi österut på tyska vägar förbi Lübeck, Wismar och Rostock. Vi gör lämpliga stopp för fika, ”sträcka-på-benen-pauser” och lunch. Uppbyggnaden av det forna Östtyskland har genomförts över förväntan, och det finns nu nästan inga spår kvar av DDR-tiden. Vi når Stralsund under sen eftermiddag och checkar in på vårt hotell som är centralt beläget. Här ska vi bo i tre nätter. Middag på hotellet. 

Dag 3 (2 mil) Efter frukost möter en lokalguide upp som ska visa oss runt och berätta om Stralsunds brokiga historia. Staden blev Hansastad år 1278 och var i svensk ägo under åren 1648 -1815. Den gamla stadskärnan upptogs på UNESCO:s världsarvslista 2002. När vi fått veta allt om staden finns egen tid för lunch och under eftermiddagen utforskar vi omgivningen på egen hand. På kvällen samlas vi igen och äter middag på hotellet.
 
Dag 4 (15 mil) Frukost. Idag ska vi göra en heldagsutflykt till ön Rügen, ett sommarparadis med långa fina sandstränder, charmiga trähus och långa pirer. Under nazisttiden byggdes ett tänkt semesterparadis för tyska soldater här och vissa delar finns fortfarande kvar. Vår lokalguide berättar allt om Rügen och dess historia. ”Rasender Roland” är en smalspårig järnväg från slutet av 1800-talet där ånglok och tidstypiska vagnar ger en känsla av gamla tider. Vi åker en sträcka från Binz till Potbus.  Därefter åker vi åter till Stralsund och vårt hotell. Middag på hotellet.

Dag 5 (28 mil) Efter frukost är det dags att påbörja resan hemåt. Vi stannar till i Rostock som också den är en stad med svensk historia. Vi stannar och äter lunch på lämpligt ställe innan vi kommer till Kiel och Citti Markt, där vi har möjlighet att göra de sista inköpen på tysk mark. Därefter går vi ombord på Stena Lines färja mot Göteborg och äter en smakfull buffé innan det är dags att sova.

Dag 6 Vi kommer till Göteborg kl. 09.15 och innan dess har vi ätit frukost ombord. Vi påbörjar resan norrut och gör ett lunchuppehåll i Örebro. På värdshuset i Tönnebro äter vi en avslutningsmiddag och därefter återstår bara den sista etappen till respektive hemort.
 

Hotell

Arcona Hotel Baltic
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Frankendamm 22, Stralsund.
Tel: +49 38312040
132 rum. 5 vån.
Läge: Mitt i Stralsund.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hårtork,
hiss, WiFi
www.baltic.arcona.de

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
22/5Stralsund med ön RügenMer än 89 885:-Boka
Powered by Travelize