Spanien- Benidorm

FLYG. Fly från det kalla och snöiga Sverige och res med oss till staden Benidorm som ligger ca 5 mil norr om Alicante vid Costa Blanca kusten.  Sol, värme, roliga och intressanta utflykter. Vad mer kan man begära?

Pris fr.:
18 975:-
Dagar:23
Buss- och flygresor. 21 övernattningar del i dubbelrum inkl frukost och middag. Lokalguider, entréer och utflykter enligt program. Reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (måndag 5 mars) Vi åker från respektive hemort tidigt på morgonen för att vara nere på Arlanda vid 10-tiden. Under vägen ner har vi stannat och fikat från bussen samt ätit frukost på Rasta Tönnebro Värdshus. Kl. 12.45 avgår SAS flyg till Alicante, där vi landar kl. 16.45. Vi möts av en buss som tar oss med de 5 milen upp till Benidorm, där vårt fina hotell Poseidon Resort ligger. Här ska vi bo i 21 nätter. Buffémiddag på hotellet.

Benidorm som ursprungligen var en fiskestad är idag den största och mest kända semesterorten på Costa Blanca. Det är inte konstigt att Benidorm har blivit ett så populärt resmål med sitt stora nöjesutbud, de vackra stränderna och det härliga klimatet. Här finns höga skyskrapor som ligger utmed bukten, där två vackra långsträckta sandstränder breder ut sig. Tar man några kliv från stranden hamnar man snabbt i centrum där det finns ett stort utbud av butiker, restauranger, kaféer och barer.

Benidorm är en stad och kommun som ligger i Alicante provinsen vid Costa Blanca i regionen Valencia på Spaniens östkust. Staden har en folkmängd på över 72 000 invånare och är den största staden i storstadsområdet Area Urbana de la Costa Blanca. Benidorm har tidigare varit ett litet fiskeläge, men i och med turistindustrins intåg på 1960-talet drivs staden av turistnäringen och det finns idag stora hotell- och lägenhets skyskrapekomplex i staden. Man har även satsat på olika nöjesparker för att få turisterna att trivas, vilket de sannerligen gör. Nästan 10 miljoner turister kommer hit varje år och inte längre bara för stranden och solens skull.

Dag 2-21 Nu har vi 21 härliga dagar framför oss. Frukost och buffémiddag äter vi i hotellets restaurang. Det sköna medelhavsklimatet gör det idealiskt att njuta av naturen och utomhusaktiviteter året runt. Med varma somrar och milda vintrar, är den genomsnittliga temperaturen 19 grader året runt. Vi kommer bland annat göra dessa utflykter:

Jijona & Villajoyosa.  Heldagsutflykt med lokalguide, där vi börjar med ett stopp i Jijona som är turronens ”hemort”. Turron är en typisk spansk nougat gjord av honung, socker, äggvita och mandel. Vi gör ett besök hos en turrontillverkare och får chansen att provsmaka en bit av denna utsökta nougat. Därefter åker vi vidare till den gamla fiskebyn Villajoyosa, även känd som ”Chokladstaden”. Vi besöker en chokladtillverkare för en rundtur och provsmakning. Under dagen hinner vi även med en kortare rundtur i staden med vår lokalguide samt fri tid till att strosa runt bland de vackra pastellfärgade husen och äta lunch på egen hand innan det är dags att åka tillbaka till Benidorm och hotellet.    

Guadalest. Heldagsutflykt med lokalguide till den lilla pittoreska bergsbyn Guadalest. Härifrån har man en fantastisk utsikt över dalen och den turkosa dammen som förser de torra kustområdena med vatten. Staden Guadalest byggdes upp runt slottet San José och de boende här skyddades av slottets väggar. Enda vägen in är via en smal tunnel uthuggen ur berget. Här ligger även stadsmuseet Casa Orduña som innan det blev ett museum var ett vanligt hus som beboddes av adeln. Vi gör ett besök både på museet och slottet innan vi åter sätter oss i bussen för att åka vidare till naturparken Las Fuentes del Algar. Därefter vänder vi åter till hotellet.

Altea & Alfas del Pi. En heldagsutflykt där vi börjar med ett besök i grannbyn Altea. Vi gör en kortare rundtur med vår lokalguide och får även tid till att besöka marknaden samt äta lunch på egen hand innan vi åker vidare till den lilla orten Alfaz del Pi. Här gör vi ett besök på vingården Mendoza, där vi får en rundvandring samt tillfälle att provsmaka några olika sorter av deras egenproducerade vin. Åter till hotellet.

Alicante. Heldagsutflykt till Alicante som ligger precis vid Medelhavet. Staden är störst inom Alicanteprovinsen och dessutom ”huvudstad”, vilket innebär att du här hittar allt som förväntas av en större stad vid havet – ljuvliga stränder, fantastisk mat, shopping och härliga promenader. Alicante erbjuder sina besökare alltifrån historiska monument som slott, palats och fästningar till välbesökta museum och gallerier.  Som den kuststad Alicante är, finns här ett stort utbud av restauranger där man kan avnjuta dagsfångad fisk och skaldjur med ett gott spanskt vin. Missa inte att äta vällagad tapas på någon av Alicantes restauranger. Här hittar du exempelvis fantastiskt god calamares och gambas al ajillo. Testa även gärna den välkända spanska rätten, paella.

Dag 22 Frukost. Därefter har vi hela dagen fri i Benidorm innan vi äter middag och åker till Alicantes flygplats, varifrån SAS flyg avgår kl. 21.15. Vi kommer till Arlanda på natten den 27/3 kl. 01.05 och där väntar en Byberg & Nordinbuss som ska ta oss hem till respektive hemort. Vi stannar och äter smörgås och kaffe från bussen. När vi kommer hem på morgonen kan vi summera intrycken av en fantastisk resa med vacker natur och intressant historia.

Hotell

Poseidon Resort
Vår bedömning: 3 stjärnigt


Calle Esperanto 9, Benidorm
Tel: +34 965728000
467 rum. 14 vån.
Läge: 300 m till stranden och nära centrum.
www.poseidon-resort.com/en

På hotellet och rummen finns: Bar, restaurang, TV, telefon, hiss, hårtork, Wifi, 2 st utomhuspooler (varav en uppvärmd) samt inomhuspool. Alla rum har balkong.

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
5/3Benidorm118 975:-Boka