Spanien- Albir

Albir
Albir
Alicante
Alicante
Albir Playa Hotel & SPA
Valencia
Villajoyosa

FLYG. Fly från det kalla och snöiga Sverige och res med oss till staden Albir som ligger ca 6 mil nordöst om Alicante och 7 km öster om Benidorm, vid Costa Blanca kusten. Sol, bad, värme och intressanta utflykter till bland annat Valencia, Alicante, Elche och Villajoyosa. Vad mer kan man begära?
 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1 (söndag 10 mars)
Vi åker från respektive hemort på natten mellan den 9 och 10 mars för att vara nere på Arlanda vid 8.30-tiden. Under vägen ner har vi stannat och fikat ifrån bussen samt ätit frukost på Rasta Tönnebro Värdshus. Kl. 10.55 avgår Norwegians flyg till Alicante,
där vi landar kl. 14.50. Vi möts av en buss som tar oss de 6 milen upp till Albir, där vårt fina hotell Albir Playa Hotel & SPA ligger som vi ska bo på i 21 nätter. Middag på hotellet.

Dag 2-21 
Nu har vi 21 härliga dagar framför oss. Frukost och middag äter vi i hotellets restaurang. Det sköna Medelhavsklimatet gör det idealiskt för att njuta av naturen och utomhusaktiviteter året runt. Med varma somrar och milda vintrar, är den genomsnittliga temperaturen 19 grader året runt. Vi kommer att göra flera utflykter som du kan läsa mer om här nedan.

Dag 22 
Frukost och därefter har vi förmiddagen fri i Albir. Vi äter en tidig lunch på hotellet och åker sedan vidare till Alicantes flygplats, varifrån Norwegians flyg avgår kl. 15.40. Vi kommer till Arlanda kl. 19.30 och där väntar en Byberg & Nordin buss som ska ta oss hem till respektive hemort. Vi stannar på Tönnebro Värdshus där vi äter ”natta- mat” innan vi fortsätter resan vidare norrut. Vi kommer hem framåt morgonen och kan summera intrycken av en fantastisk resa med vacker natur och intressant historia.UTFLYKTER

VALENCIA

Knappt 15 mil norr om Albir ligger Spaniens tredje största stad och huvudstad på Costa Azahar; Valencia. Vi avreser tidig morgon för att under förmiddagen hinna utforska denna vackra stad tillsammans med vår duktiga lokalguide. Här blandas gammalt och nytt och vi ser bl a katedralen, saluhallen och flodbädden Turia som numera är stadens gröna lunga. Vi ser även det moderna konst- och vetenskapsområdet Ciutat de les Arts i les Ciències som är Valencias mest välbesökta attraktion. Valencia är paellans ”födelsestad” och givetvis serveras detta under vår gemensamma lunch. 

ELCHE och NOVELDA
Idag skall vi resa en kort bit inåt i landet till staden Elche. Vår lokalguide visar oss runt bland de historiska kvarteren och vi besöker även Palmlunden, den största i Europa med mer än 200 000 palmer. Palmlunden är över 1000 år gammal och utsågs vid millennieskiftet till Världsarv på UNESCO’s lista. På eftermiddagen åker vi vidare till byn Novelda strax norr om Elche. Här besöker vi en vingård, där vi får en guidad tur samt provsmakar tre av gårdens härliga viner. Till detta får vi avnjuta chorizo, ost och bröd. 

ALICANTE
Efter lunch gör vi en eftermiddag- och kvällstur till Alicante som ligger ca 5 mil söder om Albir. Vi startar med att besöka det spännande Museo Volvo Ocean Race som ligger i hamnen. Alicante har varit värdstad för fyra starter av Volvo Ocean Race och vi får en god inblick i dess 45 åriga historia. Regattan, som hålls var tredje år, är världens längsta och mest prestigefulla. Efter besöket ges tillfälle till att strosa runt inne i gränderna i centrala Alicante innan vi återigen ses nere i hamnen för en god middag tillsammans. 

VILLAJOYOSA och CANELOBRE
Idag besöker vi färgstarka fiskebyn Villajoyosa där fisket fortfarande är en viktig del i det dagliga livet. Här vandrar vi runt i de gamla kvarteren bland mysiga smala gränder. Vi besöker även Spaniens äldsta chokladfabrik Valor Chocolates och får provsmaka godsakerna. På eftermiddagen tar vi oss vidare till Canelobre, där vi skall göra ett besök i de mäktiga underjordiska grottorna. Grottorna är ca 145 miljoner år gamla och upptäcktes av morerna på 900-talet, men det var först på i mitten på 1900-talet som de öppnades för allmänheten. Vi får bl a höra historien om när grottorna användes för att reparera flygplan under spanska inbördeskriget.

Hotell

Ablir Playa Hotel & SPA


Vår bedömning: 4 stjärnigt
Cami Vell d´Altea 51, L´Alfàs del Pi
Tel: +34 966 86 43
201 rum. 4 vån.
Läge: 10 min promenad till stranden och nära centrum.
www.albirplayahotel.com
 
På hotellet och rummen finns: Bar, restaurang, café, TV, telefon, kylskåp, hiss, hårtork, Wifi, utomhuspooler (ej uppvärmd) samt inomhuspool i SPA-avdelningen. 
 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Powered by Travelize