Tervis Hälsospa med Julmarknad i Tallinn

Flera bastuanläggningar
Läkarundersökning av svensktalande läkare
Massagebehandlingar
Standardrum
Bassänger och vattenaktiviteter

På den här avgången åker vi till den kända och erkända hälsospa- anläggningen, Tervis i Pärnu och besöker också den sagolika Julmarknaden i Tallinn under en heldag. Förflytta dig inom tid och rum och fira en medeltida jul i hjärtat av Tallinn.

Julmarknad i Tallinn
Sägnen är att Europas första julgran kom från Tallinn och en gran finns alltid att beskåda som marknadens hjärta. Den medeltida miljön riktigt andas historia och skänker en sagolik atmosfär till julmarknaden på Rådhustorget. Mysiga stånd fulla av hantverksjulklappar omringar den ståtliga granen. Passa på att handla överraskningar och smakrika delikatesser till julbordet. Njut av glögg och pepparkakor och kanske också traditionell surkål och blodkorv, som serveras på många av de omringande restaurangerna. Om du ser renar vet du att tomten huserar på torget och önskar alla barn en Riktigt God Jul!

Tervis Hälsospa
Tervis hälsospa och hotell har erbjudit professionella kurbehandlingar i över 40 år och är Estlands största 3-stjärniga hälsospa. En reseledare finns med från start.Tervis har renoverat rummen, matsal och lobby. Dessutom finns nu en helt ny a la carte restaurang. Du välkomnas till restaurang och barer, fritidscentrum med olika bastuanläggningar och bassänger, konferensanläggning, kulturcentrum, bokcafé, skönhetssalong och butiker. Tervis ligger vid Pärnuflodens mynning, invid stadens välkända pir och den flera kilometer långa sandstranden. På gångavstånd ligger hamnen och stadens centrum.

Det här är en resa för alla- oavsett om du önskar förbättra din hälsa eller om du bara vill ha en avkopplande semester.

Som gäst har du tillgång till egen läkarmottagning med svensktalande läkare, matsal, gym, pool, bastu, kulturcentrum, hydro- och lerterapianläggning. För mer information se rubriken Hälsospa nedan.
 

OBS! Glöm ej att ni kan förbeställa maten på färjan samt i Tönnebro via oss!
- Middagsbuffé utresa 317 kr
- Middagsbuffé hemresa 317 kr
- Frukostbuffé utresa 105 kr
- Frukostbuffé hemresa 105 kr
- Lunch Tönnebro 98 kr/lunch
Pris fr.:
7 395:-
Dagar:9
Buss och båtresor, inkvartering i dubbelrum, 2-bäddshytt insides ombord. Kaffe och bröd på vägen ner och hem. Lunch och middag dag 2, frukost, lunch och middag dag 3-7, frukost dag 8. Läkarundersökning, 3 behandlingar per dag (enligt läkares rekommendation) Stadsrundtur, eftermiddagsutflykt, trivselkväll samt reseledares tjänster. OBS GLÖM EJ ATT TA MED PASS ELLER INTERNATIONELLT ID-KORT!
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 Avresa från respektive hemort på morgonen. Paus för kaffe och bröd utmed vägen. Vi stannar vid Rasta Tönnebro Värdshus där vi kommer att serveras en enrätters-lunch innan vi fortsätter ner till Stockholm och Värtahamnen. Kl. 17.45 avgår TallinkSiljas fartyg. 
Kl. 17.45 äter vi gemensam buffé i fartygets matsal. Därefter kan man njuta av dans, shower och allt vad fartyget har att erbjuda.

Dag 2 (13mil) De som beställt sjöfrukost kan avnjuta den från kl. 07.00-10.00. Vi kör de 13
milen från Tallinn till Pärnu och vårt hotell Hotel Tervis SPA. Det blir lunch direkt vid ankomst. Efter lunch blir det rundvandring och guidning av den fina hotellanläggning. Alla kommer även att få genomgå en liten hälsoundersökning som ligger till grund för veckans aktiviteter. Middag på hotellet.

Dag 3-7 Behandlingsdagar på Tervis SPA. Behandlingarna rekommenderas av (svensktalande) läkare efter undersökning. Är man helt frisk ingår tre behandlingar per dag. Frukost, lunch och middag alla dagar. En stadsrundtur, en eftermiddagsutflykt samt trivselkväll hinner vi med under dessa dagar.

Dag 8 Frukost. Efter frukost åker vi till Tallinn för att uppleva den sagolika julmarknaden som äger rum på Rådhustorget i Gamla stan. Lunch intas på egen hand. Vi samlas i lämplig tid för incheckning på färjan som avgår kl. 18.00, möjlighet finns för dem som önskar att handla förmånligt i hamnbutiken innan påstigning. Gemensam middagsbuffé kl. 17.30 i
fartygets matsal.

Dag 9 Sjöfrukost serveras mellan kl. 06.30-09.30. Vi angör Värtahamnen kl. 10.00 och
påbörjar vår resa norrut. Paus för bussfika utmed vägen och lunch vid Rasta Tönnebro Värdshus innan vi anländer till respektive hemort.

 

Rum och Sviter

Här finns information om rumstyperna Standard rum och Svit. Svit för 2 personer kan beställas mot en tilläggskostnad.

Standard rum

   

I rummen finns TV, direktvalstelefon, kylskåp och dusch. Hotellrummen i 3:e huset är förutom standardutrustning försedda med morgonrock, tofflor, hårtork och förvaringsskåp.

Alla rum har balkong och är allergianpassade och rökfria.


Sviter

       

Sviterna är förutom med standardutrustning också försedda med hårtork och morgonrockar och tofflor. I sviterna i hus 3 finns förvaringsskåp.

Alla rum har Wi-Fi, är allergianpassade och rökfria.

Avreseorter och anslutningsbussar

Här hittar du Byberg & Nordins hållplatser för SPA resorna under 2018 och lite längre ner på sidan finns information om varifrån rederiets anslutningsbuss till Värtahamnen avgår, från övriga orter i landet. Anslutningsbuss ingår i priset. 

Byberg & Nordins avreseorter E4, Skellefteå*- Umeå- Stockholm:
*Avresa från Umeå samtliga avgångar. Avresa från hållplats sträckan Skellefteå -Umeå gäller utvalda avgångar.

Tidtabell 2017

Hållplats Tid
Skellefteå busstation 03:30
Anderstorp Coop Forum 03:40
Bureå busstation 03:55
Lövånger OK/Q8 04:15
OK/Q8 Ånäset 04:25
Logen Sikeå 04:40
Bygdeå Affären 04:55
Sävar E4. Norra infarten 05:05
Umeå Norrlandsoperan 05:30
Stöcksjö E4 inf Bygdegården 05:37
Sörmjöle Missionshus 05:45
Hörnefors hållplats E4 Södergående 05:50
Nordmaling Statoil 06:05
Saluböle 06:15
Husum E4 Södergående 06:25
Ö-vik Resecentrum hållpl (K) 06:50
Bjästa E4 Södergående 07:05
Docksta E4 S. Viadukt 07:20
Ullånger OK/Q8 07:30
Höga Kusten Hotellet 07:45
Älandsbro OK/Q8 08:15
Härnösand E4 Gulf lasarettet 08:25
Torsboda Södergående 08:40
Timrå Hållplats E4 08:50
Sundsvalls busstation 09:05
Bredsand 09:10
OK/Q8 Kvissleby 09:15
Njurunda Norra brofästet 09:20
Gnarp Statoil 09:45
Hudiksvall Statoil N. infarten 10:45
Söderhamn Resecentrum 11:15
Rasta Tönnebro 11:30
Hagsta 12:30
Gävlebro Södergående sida 12:55
Torsberget Rastplats 13:45
Uppsala Gränby hpl mittemot Statoil 14:00
Upplands Väsby Scandic 14:50
Värtahamnen Stockholm 15:30

 

Karta över avreseorter för rederiets anslutningsbussar (anslutningsbuss ingår i priset och bokas via Byberg & Nordin)::

 

Klicka på länken för tidtabell och övrig information om anslutningsbussar (anslutningsbuss ingår i priset och bokas via Byberg & Nordin)::

http://www.tallinksilja.com/sv/web/se/bussanslutningar

Hälsospa

Den mest kända hälsospa-anläggningen i kurortstaden Pärnu - Tervis, ligger vackert beläget i ett av de mest natursköna områdena vid Pärnuflodens mynning.
Här ligger den kända piren, den flera kilometer långa sandstranden och de vackra gröna parkerna. Det är bara några minuters promenad till stadens centrum.

Det är få anläggningar i Estland som kan konkurrera med Tervis.

• Tervis har svensktalande läkare,
ingen tolk behövs.
• Tervis ger tre behandlingar per dag.
• Tervis ger behandlingar 7 dagar i
veckan.
• Tervis har lerbehandlingar.
• Tervis har ett stort utbud av behandlingar
och undersökningar som man kan köpa utöver de som ingår.
• Tervis serverar tre måltider om dagen
(helpension).
• Tervis ligger nära Pärnu centrum.
• Tervis Kulturcentrum anordnar bland annat konserter, föreställningar och dans.

 

 

Hälsospa-anläggningen är uppdelat i sju byggnader som är sammankopplade med varandra genom glasgallerior. På hotellet, som är den största spaanläggningen i Pärnu med 259 rum, finns det plats för 494 gäster.
Till frukostbordet, morgongympan och andra behandlingar kan man promenera inomhus i glasgalleriorna som sammanbinder byggnaderna.

 

  

Frukost, lunch och middag kan du njuta av i bufférestaurangen på den första våningen. Varierande frukost i bufférestaurangen som innehåller såväl traditionella frukosträtter som extra hälsosamma komponenter. Buffé-menyer för lunch och middag är sammanställda utifrån gästernas olika behov. Bl.a. erbjuds vegetariska, laktosfria och glutenfria rätter samt menyer för diabetiker.

 

     

Ni kan välja mellan mer än 50 olika hälsobehandlingar, undersökningar och avkoppling. En grundlig läkarkonsultation hjälper er att välja de behandlingar som passar bäst för just för er.Tervis erbjuder hjälp vid besvär med ben,- led-, hjärt,- och kärl,- samt det periferiska nervsystemet. För hälsokontroller finns kliniskt och biokemiskt laboratorium, rum för sonografiska och funktionsdiagnostiska undersökningar. Här finns även hudläkare och en tandvårdsmottagning där det finns möjlighet att tillverka och laga tandproteser. Både manliga och kvinnliga läkare arbetar på Tervis.

 

      

Saltkammaren erbjuder hjälp vid luftvägs- och hudsjukdomar samt vid allergi. Vid gyttje- och hydroterapi används terapigyttja från den lokala Ermistusjön både för helkroppsbehandlingar och för lokalt verkande inpackningar. På fritidscentrat finns en spa- och bastuanläggning samt en idrottsanläggning. Här kan ni varje dag få morgongymnastik, vattengymnastik, stavgång, styrketräning, bordstennis, simträning, japanskt bad, bubbelbad, olika bastubad, m.m. I Tervis gymnastiksal kan ni även spela boll.

 

       

Strandparkerna bredvid SPA Tervis erbjuder utomordentliga möjligheter för joggning och promenader under alla årstider. Förutom bad- och bastunöjen och sportiga aktiviteter erbjuds även möjlighet att besöka skönhetscentrat. SPA Tervis tar även hand om sina gästers fritid. På kulturcentrat ordnas på kvällstider konserter där olika internationella artister uppträder. Dessutom ordnas för hotellets gäster danskvällar, temadagar, utställningar m.m.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
24/11BussSpa resa, Estland 9 dagar med Julmarknad i TallinnMer än 87 395:-Boka
Powered by Travelize