Skåne och Österlen

BUSS. Prunkande trädgårdar, djupa bokskogar, kilometerlånga sandstränder, milsvida rapsfält och pittoreska byar. Det är vad vi bland annat får se på denna resa till det underbara Österlen.

Under rubriken Dagsprogram nedan hittar du mer information om resan. Se rubriken Avreseorter för information om vilka hållplatser du kan resa från. För mer information om avresetider se steg 3 i bokningen.

Pris fr.:
7 970:-
Dagar:6
Bussresa. Inkvartering i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Kaffe och bröd alla resdagar. Lokalguider, utflykter och entréer enligt program. Reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (lördag 5 augusti) Avresa på morgonen från respektive hemort ner till Rasta Tönnebro Värdshus, där vi serveras lunch inkl. dryck och kaffe innan vi fortsätter resan söderut. Vi passerar Gävle, Uppsala och kör via Enköping ner till vårt resmål för dagen, Västerås. Innan middagen kan den som vill ta en liten promenad.

Dag 2 (56 mil) Efter en god frukost fortsätter vi resan. Vi korsar Mälaren och kör via Norrköping innan vi svänger av E4 och kör ner mot Växjö. Vi stannar och fikar från bussen på lämpligt ställe och gör även stopp för lunch. Sen eftermiddag når vi Simrishamn och vårt hotell, där ska vi bo i tre nätter. Middag på hotellet.

Dag 3 (20 mil) Frukost innan vi ger oss ut på en heldagsutflykt runt Österlen tillsammans med lokalguide. Bland annat besöks Glimmingehus, Nordens bäst bevarade borg från medeltiden. Den byggdes år 1500 och är en unik byggnad mitt på den skånska slätten. Vi kommer även att se Brösarps backar som är ett naturreservat med säregen växtlighet. Kivik med dess äppelodlingar och Ale stenar, en skeppssättning från tidig vikingatid, kommer vi också att se innan vi vänder åter till Simrishamn och hotellet för middag.

Dag 4 (15 mil) Frukost. På förmiddagen besöker vi Ystad som är känd från Henning Mankells böcker om kommissarie Wallander. Vår lokalguide tar oss med på en stadspromenad i den gamla staden, där gatunätet i stort sett är oförändrat sedan medeltiden. Vi får också se Apotekarhuset från 1400-talet som är ett av de äldsta, ännu bebodda, husen i hela Skandinavien. Vi lämnar tid för lunch innan vi åker till Gunnarshögs gård, där det odlas bland annat raps för tillverkning av rapsolja och lin. Här bjuds vi på kaffe och kaka innan vi vänder åter till hotellet. Middag.

Dag 5 (56 mil) Efter frukost lämnar vi Österlen och vänder norrut. Vi passerar Älmhult och åker vidare mot Ljungby och Jönköping. Vi gör ett lunchuppehåll på lämpligt ställe. Färden går vidare genom ett vackert Sörmland och snart är vi framme i Eskilstuna som är känd för Rademachersmedjorna som först var vapensmedjor, men senare inriktade sig på produkter för hushåll och jordbruk. Idag är smedjorna museum. Middag på hotellet.

Dag 6 Hemresedag. När vi ätit frukost kör vi via Strängnäs och Enköping till värdshuset i Tönnebro, där vi äter avslutningsmiddag. Nu återstår bara den sista etappen hem till respektive hemort.

 

Hotell


Elite Stadshotellet Västerås
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Stora Torget, Västerås.
Tel: 021-102800
137 rum. 3 vån.
Läge: Centralt.
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.elite.se

Hotel Svea
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Strandvägen 3, Simrishamn.
Tel: 0414-411720
60 rum. 3 vån.
Läge: Nära stranden. 800 m från centrum.
Restaurang, bar TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.hotelsvea.se

Elite Stadshotellet Eskilstuna
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Hamngatan 11, Eskilstuna.
Tel: 016-5402300
132 rum. 3 vån.
Läge: Centralt.
Restaurang, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.elite.se

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avreseorter

Örnsköldsvik ReseC  
Bjästa Busstation  
Docksta E4  
Ullånger OK hlp E4  
Gallsäter gamla E4  
Sollefteå ReseC  
Kyrkdal södra infart  
Bollsta Busstation  
Väja gamla NCB kontoret  
Kramfors ReseC  
Lunde Ybuss hlp  
Hälledal gamla kiosken  
Utansjö busshållplats  
Älandsbro hpl Köpcentrum  
Härnösand ReseC  
Torsboda Ybuss hpl  
Sörberge Korvis  
Sörberge norra hlp E4  
Timrå centrum hlp E4  
Sundsvall Busstation  
Kvissleby Ybuss hpl gamla E4  
Njurunda klockarberget hlp innan bron  
Gnarp Statoil Ybuss hlp  
Jättendal E4 Ybuss hlp  
Harmånger E4 Ybuss hlp  
Hudiksvall Glada Hudik  
Hudiksvall ReseC  
Iggesund hlp nya E4:an  
Enånger hlp nya E4:an  
Söderhamn ReseC  
Tönnebro Rasta värdshus Avdrag
Gävle Bro Ybuss hlp södergående    500 kr

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
5/8Skåne och ÖsterlenFullbokad, väntelista7 970:-Boka på väntelista
Powered by Travelize