Sardinien och Korsika

La Maddalena
Korsika
Bonifacio, Korsika
Kustlandskap Sardinien
Klippkust, Sardinien
Vinprovning med salami och oliver i Alghero.
Porto Vecchio, Korsika

FLYG. En underbar resa till två av Medelhavets öar. Sardinien bjuder på ett landskap med våldsamma kontraster, klippiga kuster och mjukt böljande kullar på högplatåerna. Korsika, ”De röda bergens ö”, har bergig natur, havsvikar med vit sand, idylliska byar och historiska minnesmärken.

Pris fr.:
19 850:-
Dagar:8
Buss- båt och flygresor, 7 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Lokalguider engelsktalande. Reseledare översätter), entréer, vinprovning och utflykter enligt program. Reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (lördag den 29 september) Avresa från hemorten på natten mellan den 28 och 29 september till Arlanda, varifrån Lufthansas flyg till Wien avgår kl. 06.35. Vi anländer kl. 08.50 och kl. 09.40 avgår flyget till Olbia. Här möts vi av en italiensk buss och chaufför som tar oss till Sardiniens nordligaste landskap Gallura och staden Alghero. Här ligger vårt hotell där vi ska bo i två nätter. Middag på hotellet.

Dag 2 Frukost. Nu har vi möjlighet att bekanta oss med den populära turiststaden, Alghero, med en härlig gammal stadsdel, stadsmurar och bastioner från genuesarnas tid på 1100 - 1300-talet. Vi kan flanera på strandpromenaden och på kvällen kan vi promenera i den livliga gamla stan som sjuder av liv med kvällsöppna affärer och barer. På eftermiddagen gör vi en liten rundtur och därefter en vinprovning av fyra sorters vin inklusive salami, ost, bröd, olivolja och oliver på Azienda Agricola Antonella Leda d`Ittiri. Vi återvänder till vårt hotell för middag.
 
Dag 3 (19 mil) Efter frukost åker vi ut till kusten och följer den till staden Castelsardo med sitt vackra läge på en klippa ut i havet. Därefter kommer vi så till provinshuvudstaden Tempio Pausania som förtjusar med sin granitarkitektur, charmiga gränder och en imponerande katedral. Här stannar vi och gör ett lunchuppehåll innan vi fortsätter till Porto Cervo, där vi ska bo i två nätter. Middag på hotellet.

Dag 4 (24 mil+ färja) Efter frukost tar vi bussen upp till Palau, varifrån vi tar färjan till ön La Maddalena. Färjan tar ca 20 min. Via en landsvägsdamm kommer vi till ön Cabrera, där Italiens frihetshjälte Garibaldi är begravd. Garibaldi föddes i Nice 1807 och dog 1882 på Cabrera. Vi gör ett besök på Garibaldi museet. Vår engelsktalande guide (vår reseledare översätter) berättar mer om Garibaldi samt om öarna. Vi kommer fram till det förtjusande lilla samhället La Maddalena. Här gör vi ett lunchuppehåll och har även tillfälle att vandra på de små gatorna och göra mindre inköp. Under eftermiddagen vänder vi åter till vårt hotell, där middagen väntar.

Dag 5 (8 mil + färja) Frukost. Nu lämnar vi Sardinien och tar färjan till Korsika som tillhör Frankrike. Efter en timmes båtfärd kommer vi iland i Bonifacio vars kalkklippa skjuter ut i havet. Därefter tar vi oss till Porto Vecchio, där vi ska övernatta och äta en trerättersmiddag på restaurang.

Dag 6 (12 mil) Vi lämnar Porto Vecchio efter frukost och tar oss på slingrande vägar till Korsikas huvudstad, Ajaccio. Vi tar vägen via Le Lion de Raccapina, ett rött klippblock i form av ett lejon. Nästa anhalt blir Sartene, en plats känd för historisk vendetta (blodshämnd). Vidare till Filitosa. Här ser vi det intressanta fornlämningsområdet med fyra meter höga gravstenar. När vi kommer till Ajaccio tar vi in på Hotel Albion innan vi äter en trerätters middag på närbelägen restaurang.

Dag 7 (5 mil) Frukost. Idag tar vi det lugnt. På eftermiddagen kommer vi att göra en tre timmars guidad rundtur. En lokalguide visar oss det mesta och det bästa av Napoleons födelsestad. Vi får bland annat se hans födelsehus, rådhuset, gamla stan mm. När turen är slut vänder vi åter till hotellet. Därefter går vi ut och äter middag på restaurang.

Dag 8 Frukost. Vi lämnar hotellet för att vara i god tid på flygplatsen i Olbia, varifrån Lufthansas flyg till München avgår kl. 16.45 och landar kl. 18.20. Flyget till Arlanda avgår kl. 20.50 och vi anländer kl. 22.55. Vi möts av en Byberg & Nordinbuss och chaufför som tar oss hem till respektive hemort.

Hotell

Hotel Catalunya
Vår bedömning: * * * *
Via Catalona 24, Alghero.
Tel: +39 79953172.
128 rum. 10 vån.
Läge: Mot hamnen.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, TV, tele, AC, hiss, hårtork, WiFi
www.hotelcatalunya.it

Grand Hotel in Port Cervo
Vår bedömning: * * * *
Località Cala Granu, Porto Cervo.
Tel: +39 0789915333.
113 rum. 1 vån.
Läge: Centralt.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, TV, tele, AC, hårtork, pool, WiFi,
www.grandhotelinportocervo.it

Best Western Hotel Alcyon
Vår bedömning: * * *
Avenue du Maréchal Leclerc, Porto Vecchio.
Tel: +33 495705050.
40 rum 5 vån.
Läge: Centralt.
Finns på hotellet och rummen:
Bar, TV, tele, hiss, AC, hårtork, WiFi.
www.hotel-alcyon.com

Hotel Albion,
Vår bedömning: * * *
15 Cours Général Leclerc, Ajaccio.
Tel: +33 495216690.
56 rum. 8 vån.
Läge: Nära stranden.
Finns på hotellet och rummen:
Bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi, AC
www.albion-hotel.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Ort Hållplats Avresetid   Hemkomsttid
Sollefteå Resecentrum hlp A 20:35   06:35
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 20:45   06:25
Kyrkdal Hlp södra infarten 20:50   06:20
Bollsta Busstation 21:00   06:10
Bjästa Busstation 21:00   06:10
Väja Hlp gamla NCB kontoret 21:05   06:05
Kramfors Resecentrum hlp F 21:15   05:55
Docksta Hlp E4 Marina 21:15   05:55
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 21:25   05:45
Lunde Hlp bakom Bilisten 21:30   05:40
Hälledal Hlp g:a kiosken 21:35   05:35
Gallsäter Hlp g:a E4 21:35   05:35
Utansjö Hlp Pärleporten 21:45   05:25
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 21:55   05:15
Härnösand Resecentrum hlp A 22:05   05:05
Torsboda  Hlp E4 Circle K 22:25   04:45
Sörberge norra Hlp E4 22:30   04:40
Timrå  Hlp E4 22:35   04:35
Sundsvall Busstation hlp P 22:50   04:20
Kvissleby  Ybuss hpl gamla E4 23:00   04:10
Njurunda  Hlp Klockarberget innan bron 23:05   04:05
Gnarp Hlp Circle K 23:25   03:45
Jättendal Hlp E4  23:30   03:40
Harmånger Hlp E4 23:35   03:35
Hudiksvall  Hlp Glada Hudik 23:50   03:20
Hudiksvall Resecentrum Ybuss hlp 23:55   03:15
Iggesund  Hlp nya E4:an 00:05   03:05
Enånger Hlp nya E4:an 00:15   02:55
Söderhamn Resecentrum Ybuss hlp 00:25   02:45
Tönnebro  Rasta värdshus 01:10   02:00
Gävle Scandic väst 01:40   01:30
Gävle Gävlebro hlp 01:45   01:25
Tierp Hlp E4 02:15   00:55
Uppsala  Gränby hpl mittemot Cirkle K 03:30   00:10
Arlanda  Terminal 5 04:00   23:40

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
29/9Sardinien och KorsikaMer än 819 850:-Boka
Powered by Travelize