Provence- vackra vyer, vin och historia

I naturparken Camargue finns flera sällsynta fågelarter.
Besök på lokala vingårdar med fina viner.
Vieux Port, Marseille
Palais des Papes, Avignon
Den romerska akvedukten Pont du Gard.

FLYG. Upplev det mest kända och omskrivna området i Frankrike näst efter Paris. Här finns romantiska byar, kända vinodlingar och fantastiska lavendelfält. Vi besöker bland annat floddeltat Camargue som är känt för sina vita hästar, svarta tjurar och rosa flamingos.

 

Pris fr.:
14 900:-
Dagar:6
Buss-flyg och båtresor, 5 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar utom dag 1 där lunch och middag ingår. Lunch dag 2 och 3.Lokalguider (om engelsktalande, reseledare översätter), entréer och utflykter enligt prog- ram. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (måndag 10 september) Avresa från respektive hemort natten mellan den 9 och 10 september. Vi åker ner till Arlanda, varifrån Norwegians flyg avgår kl. 09.40. Under resan ner har vi druckit kaffe och ätit smörgås från bussen. Kl. 12.40 landar vi i Nice och där möter en buss och chaufför upp. Vi äter lunch på lämpligt ställe innan vi kommer till Arles, där vi ska bo i fem nätter. Middag på hotellet.

Dag 2 (14 mil) Efter frukost möter en lokalguide upp och vi åker genom det vackra böljande landskapet med lavendelfält till Pont du Gard. Här gör vi en rundvandring på det kända museet samt att vi tar en promenad genom akvedukten innan vi äter en trerätters lunch. Därefter besöker vi Avignon med dess rika historia som sträcker sig ända tillbaka till romartiden. Palais des Papes och bron Saint-Bénézet är några av de platser vår guide visar oss innan vi vänder åter till hotellet. Därefter äter vi middag på restaurang.

Dag 3 (15 mil) Idag koncentrerar vi oss på Camargue, en skyddad naturpark. Efter frukost åker vi till floddeltat som ligger vid floden Rhônes utlopp i Medelhavet. Vi börjar med en båttur på några av Camargues många vattenvägar och saltvattenlaguner. Flora och fauna är unik ur flera aspekter, så här finns många sällsynta fågelarter och insekter. Vi äter en gemensam lunch i Saintes Maries de la Mer innan vi besöker en anläggning som utvinner ett rosafärgat havssalt av mycket hög kvalitet. Fullmatad av upplevelser återvänder vi till hotellet. Middag på någon mysig restaurang i Arles.

Dag 4 (6 mil) Frukost. Eftersom Provence är välkänt för sina viner ska vi besöka en lokal vingård. Här både provar och njuter vi av goda viner samtidigt som vi beundrar de fantastiska omgivningarna. Därefter åker vi åter till Arles och har eftermiddagen fri för att upptäcka staden på egen hand. Middag äter vi på hotellet. 

Dag 5 (25 mil) Efter frukost åker vi till Marseilles, där en lokalguide möter upp och visar oss det bästa av staden. Efter stadsrundturen åker vi båt från Vieux Port till ön Ile d’If och den slottsliknande fästningen Chateau d’If, där vi får en guidad visning. Därefter tar vi båten tillbaka till Marseilles och vidare till hotellet där middagen väntar. Under dagen har vi lämnat tillfälle för lunch.

Dag 6 Hemresedag. Innan vi beger oss till flygplatsen hinner vi med en vinprovning på Clos des Roses i Frejus. Ett härligt avslut på vår vistelse i det vackra Provence! Vårt flyg avgår kl. 15.25 från Nice till Heathrow, där vi landar kl. 16.35. Kl. 18.55 lyfter flyget till Arlanda, där vi landar kl. 22.25. Vi möts av en Byberg & Nordinbuss med chaufför som tar oss hem till respektive hemort. Under resan upp har vi stannat och ätit ”nattamat” på Rasta Tönnebro.

Hotell

Hotel Arles Plaza
Vår bedömning: 3 stjärnigt

45 Avenue Sadi Carnot, Arles.
Tel: +33 490994040
67 rum. 4 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Bar, TV, tele, hårtork, AC, pool, Wifi
www.hotelarlesplaza.com
 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Ort Hållplats Avresetid   Hemkomsttid
Sollefteå Resecentrum hlp A 00:00   06:05
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 00:10   05:55
Kyrkdal Hlp södra infarten 00:15   05:50
Bollsta Busstation 00:25   05:40
Bjästa Busstation 00:25   05:40
Väja Hlp gamla NCB kontoret 00:30   05:35
Kramfors Resecentrum hlp F 00:40   05:25
Docksta Hlp E4 Marina 00:40   05:25
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 00:50   05:15
Lunde Hlp bakom Bilisten 00:55   05:10
Hälledal Hlp g:a kiosken 01:00   05:05
Gallsäter Hlp g:a E4 01:00   05:05
Utansjö Hlp Pärleporten 01:10   04:55
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 01:20   04:45
Härnösand Resecentrum hlp A 01:30   04:35
Torsboda  Hlp E4 Circle K 01:50   04:15
Sörberge norra Hlp E4 01:55   04:10
Timrå  Hlp E4 02:00   04:05
Sundsvall Busstation hlp P 02:15   03:50
Kvissleby  Ybuss hpl gamla E4 02:25   03:40
Njurunda  Hlp Klockarberget innan bron 02:30   03:35
Gnarp Hlp Circle K 02:50   03:15
Jättendal Hlp E4  02:55   03:10
Harmånger Hlp E4 03:00   03:05
Hudiksvall  Hlp Glada Hudik 03:15   02:50
Hudiksvall Resecentrum Ybuss hlp 03:20   02:45
Iggesund  Hlp nya E4:an 03:30   02:35
Enånger Hlp nya E4:an 03:40   02:25
Söderhamn Resecentrum Ybuss hlp 03:50   02:15
Tönnebro  Rasta värdshus 04:35   01:30
Gävle Scandic väst 05:05   01:00
Gävle Gävlebro hlp 05:10   00:55
Tierp Hlp E4 05:40   00:25
Uppsala  Gränby hpl mittemot Cirkle K 06:55   23:40
Arlanda  Terminal 5 07:25   23:10

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
10/9Provence - vackra vyer, vin och historiaMer än 814 900:-Boka
Powered by Travelize