Portugal med Lissabon, Porto och Dourofloden

Dourofloden
Torre de Belem, Lissabon
Lissabon
Lissabon
Portugals mest kända fiskeby, Nazaré
Vinodlingar, Dourofloden
Porto
Lissabon

FLYG. Följ med på en resa till Lissabon, en av Europas charmigaste och äldsta huvudstäder, och Porto som ligger vid Douroflodens mynning. Vi gör rundturer och får se historiska städer, vinområden samt pittoreska fiskebyar.

 

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1 (tisdag 2 oktober) Avresa från respektive hemort tidigt på morgonen. Vi äter lunch på Rasta Tönnebro Värdshus innan vi fortsätter till Arlanda, varifrån TAP´s direktflyg avgår kl. 14.50 till Lissa-bon. Kl. 18.15 landar vi och möts av en portugisisk buss och chaufför som kör oss till hotellet, där vi ska äta middag och bo i två nätter.

Dag 2 (3 mil) När vi ätit frukost väntar en stadsrundtur i Lissabon. En guide visar oss Lissabons olika stadsdelar: de gamla Alfamakvarteren, pittoreska Bairro Alto, det ståtliga centraltorget Praca do Comercio, försvarstornet Torre de Belém, den gamla borgen på sin kulle och Jeronimoklostret. Under eftermiddagen har vi tid för egna strövtåg och shopping. På kvällen äter vi gemensam middag på en trevlig specialrestaurang med fadoshow.

Dag 3 (35 mil) Efter frukost lämnar vi Lissabon och åker upp till Nazaré, den lilla staden med 15 000 invånare och den mest kända fiskebyn i Portugal. Staden är unik på många sätt. Här finns fina stränder, en genuin stadskärna och en känsla av att tiden stannat. Detta kombineras med lokal stolthet som får traditionen från Nazarés äldre dagar att frodas än idag och gör staden till en speciell plats att vistas på. Här stannar vi och äter lunch innan vi fortsätter resan till Porto, där vi ska bo i fyra nätter. Middag på hotellet.

Dag 4 (5 mil) Frukost. Nu möter en lokalguide upp och ska visa oss det mesta och det bästa. Porto är den näst största staden i Portugal med livlig sjöfart och många tillverkningsindustrier. Vi kommer bland annat besöka det gamla Börshuset Palacio de Bolsa som byggdes mellan 1842–1910, järnvägsstationen São Bento som är mycket vackert dekorerad invändigt med kakelplattor som är målade i olika historiska motiv. Efter rundturen gör vi ett lunchuppehåll innan vi åker till The House of Sanderman som grundades 1790 av George Sanderman. Här produceras portvin, sherry, brandy och Madeiravin med den välkända loggan med en man i cape och en bred spansk hatt. Vi får en rundvisning inklusive provsmakning av två sorters vin innan vi vänder åter till hotellet för middag.

Dag 5 (15 mil) Idag ska vi göra en heldagsutflykt på Dourofloden. Vi lämnar vårt hotell efter frukost och åker till Peso de Regua som är portvinsdistriktets huvudstad. Här kliver vi på båten som ska ta oss tillbaka till Porto under dagen. Vi glider fram på floden som omges av natursköna landskap där flodens sluttningar kläds av vinodlingar. Vi njuter av vackra vyer och äter samtidigt även en god lunch på båten. Vi avslutar ännu en dag med middag på hotellet.

Dag 6 (10 mil) Frukost på vårt hotell och därefter gör vi en utflykt till den vackert belägna vingården Quinta da Aveleda i Penafiel. Vi får en rundvandring och provsmakning av tre sorters vin samt vingårdens egentillverkade ostar innan vi återvänder till Porto, där vi nu har eftermiddagen till eget förfogande. Vi avslutar dagen med en trerätters middag på en trevlig restaurang.

Dag 7 Frukost innan transferbussen går till flygplatsen, varifrån TAP´s flyg till Lissabon avgår kl. 10.30. Kl. 12.35 avgår planet till Arlanda. När vi landar kl. 17.50 möts vi av en Byberg & Nordinbuss och chaufför som tar oss till Rasta Tönnebro Värdshus, där vi äter en tvårätters avskedsmiddag. Nu återstår bara den sista etappen hem till respektive hemort.

 

Hotell

Hotel Zenit Lisboa   
4 stjärnigt    

Avenida 5 De Outubro 11, Lissabon.  
Tel: +351 213102200   
86 rum. 6 vån.    
Läge: Centralt.    
Finns på hotellet och rummen:  
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, AC, hårtork, WiFi 
https://lisboa.zenithoteles.com/en/      


Hotel Vila Galé Porto
4 stjärnigt  
  
Avenida de Fernãu de Megalhães 7, Porto.
Tel: + 351 225191800
292 rum. 17 vån.
Läge: Centralt.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, TV, tele, Hiss, AC, hårtork,
Wifi, pool
www.vilagale.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Ort Hållplats Avresetid   Hemkomsttid
Sollefteå Resecentrum hlp A 05:10   01:35
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 05:20   01:25
Kyrkdal Hlp södra infarten 05:25   01:20
Bollsta Busstation 05:35   01:10
Bjästa Busstation 05:35   01:10
Väja Hlp gamla NCB kontoret 05:40   01:05
Kramfors Resecentrum hlp F 05:50   00:55
Docksta Hlp E4 Marina 05:50   00:55
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 06:00   00:45
Lunde Hlp bakom Bilisten 06:05   00:40
Hälledal Hlp g:a kiosken 06:10   00:35
Gallsäter Hlp g:a E4 06:10   00:35
Utansjö Hlp Pärleporten 06:20   00:25
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 06:30   00:15
Härnösand Resecentrum hlp A 06:40   00:05
Torsboda  Hlp E4 Circle K 07:00   23:45
Sörberge norra Hlp E4 07:05   23:40
Timrå  Hlp E4 07:10   23:35
Sundsvall Busstation hlp P 07:25   23:20
Kvissleby  Ybuss hpl gamla E4 07:35   23:10
Njurunda  Hlp Klockarberget innan bron 07:40   23:05
Gnarp Hlp Circle K 08:00   22:45
Jättendal Hlp E4  08:05   22:40
Harmånger Hlp E4 08:10   22:35
Hudiksvall  Hlp Glada Hudik 08:25   22:20
Hudiksvall Resecentrum Ybuss hlp 08:30   22:15
Iggesund  Hlp nya E4:an 08:40   22:05
Enånger Hlp nya E4:an 08:50   21:55
Söderhamn Resecentrum Ybuss hlp 09:00   21:45
Tönnebro  Rasta värdshus 10:00   20:45
Gävle Scandic väst 10:30   20:15
Gävle Gävlebro hlp 10:35   20:10
Tierp Hlp E4 11:05   19:40
Uppsala  Gränby hpl mittemot Circle K 11:50   18:55
Arlanda  Terminal 5 12:20   18:35
Powered by Travelize