Playa de Europa med Barcelona & Cava

FLYG. Följ med på en resa till Salouområdet, som brukar kallas "Playa de Europa". Vi bor på samma hotell i åtta nätter och härifrån gör vi utflykter till bland annat vingården Bodega Torres och byn Montblanc. Sista dagen och natten tillbringas i Barcelona.

Under rubriken Dagsprogram nedan hittar du mer information om resan. På den här resan kan du välja att ansluta direkt på Arlanda. Under rubriken Avreseorter finns information om vilka hållplatser du kan resa från på väg mot Arlanda. För mer information om avresetider se steg 3 i bokningen.

 

Pris fr.:
13 590:-
Dagar:10
Buss- och flygresor, 9 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Lokalguider, vinprovningar, entréer och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (söndag 1 oktober) Avresa från respektive hemort natten mellan 30 september och 1 oktober till Arlanda, varifrån Norwegians flyg till Barcelona avgår kl. 12.35. Vi landar kl. 16.00 och möts av en spansk chaufför och buss som tar oss till La Pineda och Hotel Estival Park, där vi ska bo i åtta nätter. Middag på hotellet.

Dag 2 (10 mil) Efter frukost bekantar vi oss med omgivningarna kring hotellet innan vi på eftermiddagen åker till Bodega Torres, där vi får prova tre sorter av deras egenproducerade vin. Vi vänder åter till hotellet för middag.

Dag 3 Nu har vi en heldag, där vi kan ta det lugnt och vara kvar i La Pineda som i slutet av 1900-talet växte till en internationell badort. Den 3 km långa stranden kantas av palmer och mängder av prunkande blomsterplanteringar. Strax utanför La Pineda finns den intressanta temaparken Port Aventura med exotiskt inspirerande avdelningar kallade Mexico, Polynesien, Wild West med mera. Frukost och middag äter vi på hotellet.

Dag 4 (10 mil) Frukost. Idag ska vi göra en halvdagsutflykt till vingården Cavas Freixenet, där vi får en visning av gården och produktionen av Cava-vinet. En provsmakning ingår också innan vi lämnar tillfälle för lunch för att sedan återvända till hotellet. Eftermiddagen fri fram till middagen.

Dag 5 (2 mil) Efter frukost ska vi göra en halvdagsutflykt till Tarragona. En engelsktalande guide (reseledaren översätter) möter upp och berättar och visar oss denna ståtliga stad med mycket gammalt ursprung. En gång i tiden var Tarragona det romerska centrumet i Spanien. Vi får se katedralen som anses vara en av Spaniens mest intressanta och som började byggas 1171. Tarragonas gamla stadsdel är väldigt pittoresk och den stora fiskehamnen sjuder av liv. Vi vänder åter till hotellet och har eftermiddagen fri innan vi ska äta middag.

Dag 6 Idag stannar vi kvar i La Pineda och var och en kan tillbringa dagen efter sitt eget tycke och smak. Hotellet har både inomhus- och utomhuspooler samt en SPA-avdelning, där man kan få olika behandlingar. Som vanligt äter vi frukost och middag på hotellet.

Dag 7 (8 mil) Frukost. Idag ska vi uppleva en av resans höjdpunkter, utflykten till Montblanc. En engelsktalande guide möter upp (reseledare översätter) och tar oss först till Reus, som är den kände arkitekten Gaudis födelsestad. Han flyttade sedan till Barcelona, där han började rita och konstruera sina fantastiska byggnadsverk i tegel och sten. I Reus är det de modernistiska fasaderna ett typiskt kännetecken. Något annat speciellt är att utanför varje hus finns en plakett med byggnadens namn, datum när det byggdes och arkitektens namn. Vi lämnar tillfälle för lunch innan vi fortsätter till den vackra medeltida byn Montblanc. Det här är ett av de viktigaste stoppen på den cisterciensiska vandringsleden. Varje år den 20 april äger den berömda medeltida festivalen rum här. Hela byn är spektakulär med stadsmuren, Stora Torget, judarnas gata, slottet och klostret Alenya Poblet. Vi går ombord på bussen som tar oss åter till hotellet för middag.

Dag 8 Nu är det vår sista dag i La Pineda. Vi kan bara njuta av omgivningarna eller göra de sista inköpen i de små affärerna. Frukost och middag på hotellet.

Dag 9 (11 mil) Efter frukost åker vi till Barcelona, där en lokalguide möter upp och visar oss Kataloniens huvudstad. Vi får bland annat se Columbus skepp, den berömda shoppinggatan Las Ramblas och Olympiastadion. Efter guidningen åker vi till hotellet och inkvarterar oss. Därefter kan vi själva ta en titt på staden innan vi åker till närliggande restaurang, där vi äter middag och få se en Flamencoshow.

Dag 10 Hemresedag. Tidig frukost innan avfärd till Barcelonas flygplats, varifrån Norwegians flyg till Arlanda avgår kl. 08.00. När vi landar kl. 11.45 möts vi av en Byberg & Nordinbuss med chaufför som tar oss den sista etappen hem. På Rasta Tönnebro Värdshus äter vi en tvårätters avskedsmiddag innan vi fortsätter till respektive hemort.

 

Hotell


Hotel Estival Park
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Camí del Racó 15-17, La Pineda.
Tel: +34 977358050
968 rum. 4 vån.
Läge: Vid stranden.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, tv, tele, hiss, hårtork, pool, WiFi
www.estivalpark.es


H10 Itaca
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Avenida de Roma No 22, Barcelona.
Tel: + 34 932265594
95 rum. 7 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, tv, tele, AC, hiss, hårtork, pool, WiFi
www.h10hotels.com

 

 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avreseorter

Örnsköldsvik ReseC  
Bjästa Busstation  
Docksta E4  
Ullånger OK hlp E4  
Gallsäter gamla E4  
Sollefteå ReseC  
Bollsta Busstation  
Väja gamla NCB kontoret  
Kramfors ReseC  
Lunde Ybuss hlp  
Hälledal gamla kiosken  
Utansjö busshållplats  
Älandsbro hpl Köpcentrum  
Härnösand ReseC  
Torsboda Ybuss hpl  
Sörberge norra hlp E4  
Timrå centrum hlp E4  
Sundsvall Busstation  
Kvissleby Ybuss hpl gamla E4  
Njurunda klockarberget hlp innan bron  
Gnarp Statoil Ybuss hlp  
Jättendal E4 Ybuss hlp  
Harmånger E4 Ybuss hlp  
Hudiksvall Glada Hudik  
Hudiksvall ReseC  
Iggesund hlp nya E4:an  
Enånger hlp nya E4:an  
Söderhamn ReseC  
Tönnebro Rasta värdshus Avdrag
Gävle Bro Ybuss hlp södergående    300 kr
Gävle ReseC    300 kr
Arlanda     300 kr

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
1/10Playa de Europa med Barcelona och CavaMer än 813 590:-Boka
Powered by Travelize