Oslo med 17 maj

Karl Johans gate
Barntåget
Vigelandsparken

BUSS. Norges nationaldag är dagen då invånarna i Oslo med omnejd, grips av en obeskrivlig nationalistisk yra. På den flaggprydda ”Karl-Johan” drar festtåg och dansande, sjungande medborgare fram i bästa karnevalstil. Låt oss blanda oss med de festglada och uppleva ”Syttende mai” på plats.

Pris fr.:
8 865:-
Dagar:5
Bussresa. Inkvartering i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar samt kaffe och bröd under resdagarna. Lunch dag 1 och 4. Utflykter, lokalguider och entréer enligt program. Reseledares tjänster.
Boka resa

Dagsprogam

Dag 1 (tisdag 15 maj) Vi startar tidigt på morgonen och tar närmaste väg till Oslo, där vi ska bo i tre nätter på Scandic St. Olavs plass. Under nerresan stannar vi och äter lunch samt fikar kaffe och bröd från bussen. Efter att vi inkvarterat oss i våra rum äter vi middag i hotellets restaurang.

Dag 2 (5 mil) Frukost innan en lokalguide möter upp och visar oss det mesta och det bästa av Oslo exempelvis Vigelandsparken med sina fantastiska skulpturer, Holmenkollen, Slottet och det vackra rådhuset. Under eftermiddagen kan den som vill ägna sig åt shopping i de trendiga butikerna eller bara ströva längs paradgatan ”Karl-Johan”. Middag på hotellet.

Dag 3 Frukost. Kl. 10.00 startar barntåget med marscherande musikkårer och festklädda barn. Därefter kommer festarrangemangen slag i slag. Hela ”Karl-Johan” är en kokande gryta av firande medborgare. Kvällen avslutas med middag på hotellet.

Dag 4 (33 mil) Frukost. Vi lämnar Oslo och tar närmaste väg till Mora, där vi äter lunch. Därefter får vi en guidad rundtur på Zorngården. Efter det kan den som vill besöka Zornmuseet, Vasalopps-museet med mera. Vi inkvarterar oss på hotellet och äter middag.

Dag 5 Frukost innan vi börjar resan hemåt. Vi gör ett besök på Hälsingegården Mårtes i Edsbyn där vi får en guidad visning innan vi åker till Skärså fiskeläge och restaurang Albertina, där vi äter middag. Vi äter Albertina special som består av en tallrik med varmrökt röding, strömmingsflundra, sotare m.m. inkl. sallad, smör, bröd, måltidsdryck och kaffe. Nu återstår bara den sista etappen hem och på kvällen är vi hemma igen med ett trevligt resminne rikare och kanske med nya idéer inför vårt eget firande av den 6:e juni.
 

Hotell

Scandic St. Olavs plass
Vår bedömning: 3 stjärnigt

St. Olavs plass 1, Oslo.
Tel: +47 23155600
241 rum. 7 vån.
Läge: Centralt.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.scandichotels.se

 

Mora Parken Hotell & Konferenscenter       
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Parkvägen, Mora.    
Tel: 0250-27600
113 rum. 1 vån          
Läge: Nära stranden.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, tv, tele, WiFi 
www.moraparken.se

 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Ort Hållplats Avresetid   Hemkomsttid
Sollefteå Resecentrum hlp A 04:20   20:00
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 04:30   19:50
Kyrkdal Hlp södra infarten 04:35   19:45
Bjästa Busstation 04:45   19:35
Bollsta Busstation 04:45   19:35
Väja Hlp gamla NCB kontoret 04:50   19:30
Docksta Hlp E4 Marina 05:00   19:20
Kramfors Resecentrum hlp F 05:00   19:20
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 05:10   19:10
Lunde Hlp bakom Bilisten 05:15   19:05
Gallsäter Hlp g:a E4 05:20   19:00
Hälledal Hlp g:a kiosken 05:20   19:00
Utansjö Hlp Pärleporten 05:30   18:50
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 05:40   18:40
Härnösand Resecentrum hlp A 05:50   18:30
Torsboda  Hlp E4 Circle K 06:10   18:10
Sörberge Norra Hlp E4 06:15   18:05
Timrå  Hlp E4 06:20   18:00
Sundsvall Busstation hlp P 06:35   17:45
Kvissleby  Ybuss hpl gamla E4 06:45   17:35
Njurunda  Hlp Klockarberget 06:50   17:30
Gnarp Hlp Circle K 07:30   17:10
Jättendal Hlp E4  07:35   17:05
Harmånger Hlp E4 07:40   17:00
Hudiksvall  Hlp Glada Hudik 07:55   16:45
Hudiksvall Resecentrum Ybuss hlp 08:00   16:40

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
15/5Oslo 17 majFullbokad, väntelista8 865:-Boka på väntelista
Powered by Travelize