Norge med Hurtigruten och Flåmsbanan

BUSS. Upplev Norge via buss, båt och tåg! Vi åker med Hurtigruten längs den vackra kusten från Trondheim ner till Bergen, tåg upp till Vatnahalsen och buss där vi ser fjälltoppar på båda sidor av vägen. Läs gärna mer i dagsprogrammet nedan.

Under rubriken Dagsprogram nedan hittar du mer information om resan. Se rubriken Avreseorter för information om vilka hållplatser du kan resa från. För mer information om avresetider se steg 3 i bokningen.

Pris fr.:
11 985:-
Dagar:6
Buss, båt och tågresor. Inkvartering i dubbelrum och hytt. Frukost och middag samt kaffe och bröd alla dagar. Lokalguider samt reseledares tjänster.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (söndag 23 juli) Avresa från hemorten upp till Östersund, där vi äter lunch. Vi fortsätter förbi Järpen och Åre och innan vi kommer till den norska gränsen stannar vi och dricker kaffe och bröd från bussen. Väl framme i Trondheim tar vi in på Clarion Hotel & Congress Trondheim för övernattning och middag.

Dag 2 (båtresa) Frukost på hotellet innan vi går ombord på Hurtigrutbåten som avgår kl. 10:00 från Trondheim till Bergen. Väl ombord intar vi våra hytter och gör oss hemmastadda. Vi får njuta av de vackra naturscenerierna som vi glider förbi i den stora och moderna båten med en hyttkapacitet för 450 personer och som trafikerar sträckan Bergen-Kirkenes-Bergen varje dag året om. Fartyget har en stor panoramasalong samt flera utsiktsalonger, där man sitta och beundra landskapet i vårt vackra grannland. Middag ombord på båten.

Dag 3 (båtresa + 2 mil) Frukost ombord. Kl. 14:30 anländer vi till Bergen, där en guide möter upp och visar oss runt i denna vackra stad som präglas av tiden som Hansastad. Många av de gamla husen inne i staden finns kvar, speciellt runt hamnen. Här i Bergen finns bland annat Bergenhus fästning från medeltiden, Bryggen med gamla köpmannagårdar och Troldhaugen, Griegs hem och gravplats. Efter guidningen åker vi till Scandic Bergen City för middag och övernattning.

Dag 4 (25 mil + tågresa) Frukost. Vi lämnar Bergen och åker till Flåm, där vi kl. 11:00 går ombord på tåget som ska ta oss med på resan genom Flåmsdalen upp till Vatnahalsen. Det tar ca 40 min och just den här biten anses av många vara världens vackraste tågsträcka. Vi beundrar utsikten från Vatnahalsen innan vi åker tillbaka till Flåm och äter en enrätters lunch på Flåmsbrygga. Vi fortsätter färden och kommer så småningom fram till Geilo, där middag och övernattning väntar.

Dag 5 (42 mil) Frukost innan vi påbörjar resan till Røros. Vi kommer till Lillehammer och här får vi gåshud när vi tänker på Foppas avgörande straff mot Kanada som gav OS guld -94. Här gör vi ett lunchuppehåll innan vi fortsätter resan norrut till bergstaden Røros som är en av de få gruvbyarna som är uppförda på UNESCO’s lista över världens kulturarv. Det är även en av Europas äldsta trähusbyar. Här väntar hotellet med god mat och sköna sängar.

Dag 6 Efter frukost tar vi en liten titt på den vackra staden Røros innan vi börjar resan hemåt. Vi passerar gränsen i Vauldal och åker på svenska vägar via Vemdalen och Rätansbyn till Hussborgs Herrgård, där vi äter middag. Nu återstår bara den sista etappen hem till respektive hemort.

 

Hotell

Clarion Hotell & Congress Trondheim
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Brattörkaia 1, Trondheim
Tel: + 47 739255000. 400 rum. 9 vån.
Läge: Vid Pirkajen.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wifi.
www.nordicchoicehotels.no


Scandic Bergen City
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Håkonsgaten 2, Bergen.
Tel: + 47 55309080. 254 rum. 5 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, Tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.scandichotels.se

 

Vestlia Resort
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Bakkestölvegen 81, Geilo
Tel: +47 32087200. 107 rum. 4 vån.
Läge: Vid Hardangervidda.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, Bar, TV, tele, hiss, hårtork, pool, WI-FI
www.vestlia.no

 

Röros Hotel
Vår bedömning: 3 stjärnigt

An-Magrittviejen, Röros
Tel: +47 7240800. 157 rum. 3 vån.
Läge: Nära centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, pool, Wi-Fi
www.roroshotel.no

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avreseorter

Sundsvall Busstation
Timrå centrum hlp E4
Sörberge norra hlp E4
Torsboda Ybuss hpl
Härnösand ReseC
Älandsbro hpl Köpcentrum
Utansjö busshållplats
Hälledal gamla kiosken
Örnsköldsvik ReseC
Bjästa Busstation
Docksta E4
Ullånger OK hlp E4
Gallsäter gamla E4
Kramfors ReseC
Väja gamla NCB kontoret
Bollsta Busstation
Kyrkdal södra infart
Sollefteå ReseC

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
23/7BussNorge med Hurtigruten och Flåmsbanan111 985:-Boka
Powered by Travelize