Mosel och Pfalz med vinfest

BUSS. En resa för dig som är intresserad av vin! Vi besöker de kända vindistrikten i Moseldalen och i Pfalz och får smaka på deras goda viner. Vi får också njuta av vackra naturscenerier samt de mysiga korsvirkeshusen och slotten längst Moseldalen.

Under rubriken Dagsprogram nedan hittar du mer information om resan. Se rubriken Avreseorter för information om vilka hållplatser du kan resa från. För mer information om avresetider se steg 3 i bokningen.

 

Pris fr.:
10 940:-
Dagar:8
Buss o båtresor. Del i dubbelrum och insideshytt. Frukost, middag och kaffe med bröd resdagarna. Lokalguider, entréer, vinprovningar och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (torsdag 7 september) Avresa tidigt på morgonen från respektive hemort. I Tönnebro stannar vi och äter frukost. Resan fortsätter förbi Gävle, Sala och Västerås och strax söder om Örebro tar vi en fika med smörgås från bussen. Framme i Göteborg kommer vi till Stena Lines terminal, där vi går ombord och inkvarterar oss i våra hytter innan vi äter en rejäl och god middagsbuffé.

Dag 2 (67 mil) Nu börjar äventyret! Efter en härlig frukost fortsätter resan genom Tyskland. Vi passerar städer som Bremen, Osnabrück och Münster. Vi tar lunch och fika från bussen vid lämpligt tillfälle. Mot kvällen närmar vi oss Trittenheim som ligger ganska nära Luxemburg. Här ska vi bo i två nätter. Hotellet ligger precis vid Mosel och nu serveras vi en god middag.

Dag 3 (11 mil) Vi vaknar och är omgivna av vingårdar längs Mosels sluttningar. Efter frukost åker vi mot Trier, en stad som romarna grundade för över 2000 år sedan. En lokalguide möter upp och berättar om Triers långa historia och de byggnader som finns kvar sedan romartiden. Vi lämnar Trier och åker till en vingård, Weingut Fritz von Nell. Här bjuds vi på lunch och därefter är det dags för vinprovning. Vi får se vinodlingarna, vinkällaren och vingården som har varit i familjens ägo i mer än 200 år. Efter både lunch och vinprovning vänder vi åter mot vårt hotell i Trittenheim. Innan middagen finns tid för en promenad.

Dag 4 (30 mil) Efter frukost går vi ombord på bussen och lämnar Trittenheim. Vi åker längs Mosel och passerar Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach och Zell. Vi ser otaliga vingårdar längs flodens sluttningar. Vi når Cochem, huvudort för vintillverkningen i Moseldalen. Vi lämnar tid för lunch innan vi besöker Weingut J Koll & Cie, en vingård i Cochem. Här får vi veta lite om vinodling och därefter prova sju sorters viner. Vi fortsätter till en liten stad som heter Grosskarlbach som ligger vid Deutsche Weinstrasse. Här ligger också ett av Tysklands största vindistrikt, Rhein-Pfalz. Här bor vi i tre nätter. Middag på hotellet.

Dag 5 (14 mil) Efter frukost ger vi oss av till Heidelberg, där en lokalguide tar oss runt bland stadens historiska delar. Efter lunch besöker vi vinkällaren Weingut Reichrat von Buhl, där vi får göra en rundvandring i vinkällaren och avslutar med vinprovning. Vi vänder åter till Grosskarlbach och på kvällen åker vi till Bad Dürkheim och restaurang Dürkheimer Fass. Här bjuds vi på "Pfälzer Buffe" med vin och får uppleva en tysk vinfest. Åter till hotellet.

Dag 6 (40 mil) Frukost. Nu börjar vi resan norrut. Vi lämnar Grosskarlbach och åker via Mannheim till Frankfurt som vi tar en liten titt på innan vi åker till Kassel, där vi gör ett lunchuppehåll. Vi fortsätter vidare till Hildesheim, där vi ska övernatta och äta middag.

Dag 7 (27 mil) Frukost. Vi lämnar Kassel och åker via Hannover och Hamburg till Kiel, där vi åker till Citti Markt. Här kan vi göra de sista inköpen på utländsk mark innan vi går ombord på Stena Lines färja som tar oss åter till Sverige. Lika som på utresan bjuds vi på Stena Lines goda middagsbuffé innan vi kryper till kojs.

Dag 8 Efter en riklig frukost går vi iland i Göteborg och fortsätter resan hemåt. Vi stannar och dricker kaffe och bröd från bussen och på Rasta Tönnebro äter vi en avslutningsmiddag innan vi når vår hemort.

 

 

Hotell


Hotel Krone Riesling           
Vår bedömning: 3 stjärnigt           

Moselpromenade 3, Trittenheim.   
Tel: +49 650792630           
22 rum. 3 vån.           
Läge: Vid Moselfloden.
På hotellet och rummen finns:       
Restaurang, TV, tele WiFi           
www.krone.riesling.de       


Hotel Winzergarten
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Hauptstrasse 17, Grosskarlbach.
Tel: +49 6238926800
55 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
Restaurang, TV, tele, WiFi
www.hotel-winzergarten.de

 

Novotel Hildesheim
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Bahnhofsstrasse 38, Hildesheim.
Tel: +49 512117170
120 rum. 2 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.accorhotels.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avreseorter

Örnsköldsvik ReseC  
Bjästa Busstation  
Docksta E4  
Ullånger OK hlp E4  
Gallsäter gamla E4  
Sollefteå ReseC  
Kyrkdal södra infart  
Bollsta Busstation  
Väja gamla NCB kontoret  
Kramfors ReseC  
Lunde Ybuss hlp  
Hälledal gamla kiosken  
Utansjö busshållplats  
Älandsbro hpl Köpcentrum  
Härnösand ReseC  
Torsboda Ybuss hpl  
Sörberge norra hlp E4  
Timrå centrum hlp E4  
Sundsvall Busstation  
Kvissleby Ybuss hpl gamla E4  
Njurunda klockarberget hlp innan bron  
Gnarp Statoil Ybuss hlp  
Jättendal E4 Ybuss hlp  
Harmånger E4 Ybuss hlp  
Hudiksvall Glada Hudik  
Hudiksvall ReseC  
Iggesund hlp nya E4:an  
Enånger hlp nya E4:an  
Söderhamn ReseC  
Tönnebro Rasta värdshus Avdrag
Gävle Scandic väst    500 kr
Valbo Köpcentrum MC Donalds    500 kr
Västerås Skallbergsmotet korsningen V56/E18    500 kr
Hallstahammar Eriksberg, Björksbuss E18    500 kr
Köping Skoftesta rastplats E18    500 kr
Örebro Scandic Väst    500 kr
Göteborg Kielterminalen    500 kr

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
7/9Mosel och Pfalz med vinfestFullbokad, väntelista10 940:-Boka på väntelista
Powered by Travelize