Malta- Korsriddarnas ö

Marsascala
Traditionella båtar, Luzzu, i fiskeby
Valletta
Gozo
St. Johns Co cathedral
St Peter & Paul, Mdina

FLYG. Den vackra medelhavsön Malta som är belägen söder om Italien och i jämnhöjd med norra Afrika är lugn, vacker och trivsam. Huvudstaden Valletta byggdes av Korsriddarorden Johanniterriddarna under 1500–1700-talen. De försåg ön med ett antal ståtliga palats. Engelsmännen var de senaste herrarna och det ser man genom pubar, five o´clock tea, vänstertrafik och att engelskan är öns huvudspråk.

Pris fr.:
17 485:-
Dagar:8
Buss- och flygresor, 7 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar samt lunch dag 2, 3, 5 och 6. Lokalguider, entréer och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (torsdag 3 oktober) Avresa på natten mellan den 2 och 3 oktober från hemorten, ner till Arlanda. Vi stannar på lämplig plats och dricker kaffe och äter en smörgås på bussen. Vi anländer till Arlanda i god tid före avgången kl. 06.00, då vi åker direktflyg med SAS till Malta. Kl. 09.50 landar vi på Malta och där väntar en maltesisk buss och chaufför som tar oss till hotellet, som ligger i St. Pauls Bay, där vi ska bo i sju nätter. Alla rum har balkong eller terrass. Vi serveras en välkomstdrink och kan sedan ta det lugnt fram till middagen som vi äter på hotellet. Vid middagarna på hotellet serveras det lokalt vin, vatten, öl, juicer och läsk. 

Dag 2 (10 mil) Efter frukost tar vi färjan, tillsammans med en guide, till den bergiga och gröna ön Gozo, en överfart på ca 30 minuter. Det är en pittoresk ö, där de flesta lever på jordbruk och fiske. Vi får bland annat se öns tempelpalats Ggantija från äldre stenåldern, den imponerande klippan Fungus rock vid Dwejra Bay m m. Innan återresan kan vi promenera i fiskeläget Mgarr som är Gozos enda hamn. Under dagen har vi även ätit en trerätters lunch. Vi tar färjan åter till Malta och åker tillbaka till hotellet för middag.

Dag 3 (5 mil) Frukost på hotellet. Idag ska vi göra en heldagstur till Valletta. Ledsagade av en lokalguide, (skandinavisk/engelsktalande, vår reseledare översätter), bekantar vi oss med sevärdheterna på ön. Staden delas i två delar av den kilometerlånga shoppinggatan Republic Street, som går ända ut på udden till St. Elmofästningen. Valletta ligger på en 60 m hög klipphalvö och omges av en 400 år gammal stadsmur. Vi får bland annat se Stormästarpalatset med sina rikt utsmyckade salar och St. John´s Co-Cathedral. Katedralen var malteserriddarnas klosterkyrka och är en av Europas mäktigaste kyrkor.  Dagen innehåller även besök på The Grandmaster´s Palace, Archaeology Museum och Malta Experience. Efter att vi ätit en trerätters lunch inkl. vin, vatten, kaffe och te, promenerar vi runt i staden på egen hand. Här har vi möjlighet att handla glas, keramik och textiler till förmånliga priser innan bussen tar oss tillbaka till hotellet. Åter på hotellet äter vi middag. 

Dag 4 Idag tar vi en stilla dag vid hotellet. Efter frukost kan man ta en promenad längst med den fina strandpromenaden som sträcker sig efter hela bukten, eller så kan man sola på någon av klipporna vid vattnet. Vill man shoppa så finns det många butiker i området. Middag på hotellet. 

Dag 5 (5 mil) Frukost. Idag blir det en heldagstur till Mdina och Rabat. Innanför vallgraven i Maltas gamla huvudstad Mdina, känner vi oss förflyttade hundratals år tillbaka i tiden. Mdina är ett levande friluftsmuseum med arabiska försvarsmurar, trånga gator och medeltida byggnader. Den största sevärdheten är Peter- och Paulkatedralen med sina konstskatter och imponerande tvillingtorn. Bara en park skiljer Mdina från Rabat, en gång en förort till Mdina. Nästa besök blir i hantverksbyn Ta´Qali specialiserad på porslin och glas och därefter väntar St. Antons botaniska trädgårdar på oss. Dagen avslutas med ett besök i Mosta med sin berömda dom. Under dagen har vi ätit lunch. Vi vänder åter till vårt hotell för middag.  

Dag 6 Efter frukost ska vi göra en tur till den södra delen av Malta. Vårt första stopp blir vid de magnifika Blå Grottorna. Om vädret tillåter kan de som vill besöka dem med båt (ej inkluderat). Därefter väntar ett besök i fiskebyn Marsascala. Eftermiddagen ägnas åt Ghar Dalam Cave, där man får se skelett av djur som levde för 170 000 år sedan. Dagen avslutas i det förhistoriska tempelkomplexet Hagar Qim. Middagen äter vi som vanligt på hotellet.

Dag 7 Idag är sista dagen på utländsk mark. Den som vill kan passa på att göra de sista inköpen i någon av de butiker som finns i närheten eller bara ligga vid poolen och ha det bra. Frukost och middag på hotellet.

Dag 8 Frukost. Vi åker därefter buss till flygplatsen, varifrån SAS plan avgår kl. 10.50. Kl. 14.40 möts vi på Arlanda av en Byberg & Nordinbuss med chaufför som tar oss till Rasta Tönnebro, där vi blir serverade en tvårätters middag. Vi är åter vid respektive hemort senare på kvällen.

Hotell

db San Antonio Hotel & SPA

Vår bedömning: 4 stjärnigt
Tourist Street, St. Paul´s Bay.
Tel: +35 621583434
295 rum. 5 vån.
Läge: Vid Medelhavet.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, hiss, tv, tele, pool, hårtork, WiFi
www.dbhotelsresorts.com

 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
3/10Malta - Korsriddarnas öMer än 817 485:-Boka
Powered by Travelize