Mallorca- semesterön som har allt

Hotel Sol Guadalupe
Palma
Port de Soller
Port de Soller
Valldemosa

FLYG. Mallorca är en fantastisk semesterö med långa badstränder, slott, trädgårdar och ensliga bergsbyar.

 

Pris fr.:
13 650:-
Dagar:8
Buss- och flygresor, 7 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Lokalguider, entréer och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (lördag 6 oktober) Vi åker till Arlanda, varifrån Norweigans direktflyg avgår kl. 11.10. Kl. 14.50 landar vi på Palmas flygplats och möts av en spansk chaufför och buss som tar oss till Magaluf, där vi ska bo i sju nätter. Middag.

Dag 2 Idag tar vi en första titt på Magaluf. Vi gör oss hemmastadda och kan njuta av sol och bad. Hotellet har tre utomhuspooler, så den som vill kan ta ett dopp. Middag på hotellet.

Dag 3 (5 mil) Idag ska vi göra en heldagsutflykt till Palma. En svensktalande guide berättar och visar oss det bästa av Palma – till exempel den stora katedralen, Almudainapalatset och den imponerande gotiska katedralen La Seo. Vi åker också längs den långa hamnen, där segelbåtar och motoryachter från hela världen trängs. Efter halvdagsguidningen lämnas tillfälle för shopping eller museibesök. Vi vänder tillbaka till Magaluf vid 17-tiden och är hemma i god tid innan middag.

Dag 4 (15 mil) Idag åker vi på en heldagsutflykt. Vi åker norrut upp i bergen till Valldemosa. Vi besöker klostret La Cartuja från 1700-talet. Klostret har blivit mycket känt på grund av att den store kompositören Frédéric Chopin bodde här vintern 1838–1839. Vi kommer till den lilla byn Soller, där vi kliver av bussen och åker spårvagn till den charmiga byn Port de Soller. Vi hinner också besöka godset Alfabia. Vi vandrar runt i den stämningsfulla arabiska trädgården med springbrunnar och subtropiska växter innan vi tittar in i slottet som har en värdefull konstsamling samt vackra möbler. Efter besöket på Alfabia återvänder vi till hotellet för middag.

Dag 5 Idag får var och en tillbringa dagen efter eget tycke och smak. Ett besök på Aqualand, en båtutflykt, utflykt med hyrbil, en tripp med lokalbussen till någon by eller stad eller kanske bara solstolen lockar? Middag på hotellet.

Dag 6 (8 mil) Efter lunch ska vi göra en halvdagsutflykt till Mallorcas tredje största stad Inca. Här finns många sko- och läderfabriker. Varje torsdag har de en stor marknad här som vi besöker. Efter marknaden gör vi en vinprovning på en mysig bodega innan vi vänder tillbaka till hotellet.

Dag 7 Sista dagen i Magaluf. Dagens disponeras efter var och ens tycke. Middag på hotellet.

Dag 8 Frukost och sedan kan vi ta det lugnt och njuta av solen innan vi äter tidig middag på hotellet. Vi åker till Palmas flygplats varifrån flyget avgår kl. 15.30. Kl. 19.10 är vi åter på svensk mark och påbörjar den sista etappen norrut. På Rasta Tönnebro stannar vi och äter ”nattamat”.

 

 

 

Hotell

Hotel Sol Guadalupe

Vår bedömning: 4 stjärnigt
Crta La Porrosa, Magaluf.
Tel: +34 971131958.
493 rum. 9 vån.
Läge: 300 m från stranden, centralt.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, hiss, TV, telefon,
hårtork, pool, AC, WiFi
www.melia.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Ort Hållplats Avresetid   Hemkomsttid
Sollefteå Resecentrum hlp A 05:10   02:55
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 05:20   02:45
Kyrkdal Hlp södra infarten 05:25   02:40
Bollsta Busstation 05:35   02:30
Bjästa Busstation 05:35   02:30
Väja Hlp gamla NCB kontoret 05:40   02:25
Kramfors Resecentrum hlp F 05:50   02:15
Docksta Hlp E4 Marina 05:50   02:15
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 06:00   02:05
Lunde Hlp bakom Bilisten 06:05   02:00
Hälledal Hlp g:a kiosken 06:10   01:55
Gallsäter Hlp g:a E4 06:10   01:55
Utansjö Hlp Pärleporten 06:20   01:45
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 06:30   01:35
Härnösand Resecentrum hlp A 06:40   01:25
Torsboda  Hlp E4 Circle K 07:00   01:05
Sörberge norra Hlp E4 07:05   01:00
Timrå  Hlp E4 07:10   00:55
Sundsvall Busstation hlp P 07:25   00:40
Kvissleby  Ybuss hpl gamla E4 07:35   00:30
Njurunda  Hlp Klockarberget innan bron 07:40   00:25
Gnarp Hlp Circle K 08:00   00:05
Jättendal Hlp E4  08:05   00:00
Harmånger Hlp E4 08:10   23:55
Hudiksvall  Hlp Glada Hudik 08:25   23:40
Hudiksvall Resecentrum Ybuss hlp 08:30   23:35
Iggesund  Hlp nya E4:an 08:40   23:25
Enånger Hlp nya E4:an 08:50   23:15
Söderhamn Resecentrum Ybuss hlp 09:00   23:05
Tönnebro  Rasta värdshus 10:00   22:05
Gävle Scandic väst 10:30   21:35
Gävle Gävlebro hlp 10:35   21:30
Tierp Hlp E4 11:05   21:00
Uppsala  Gränby hpl mittemot Circle K 11:50   20:15
Arlanda  Terminal 5 12:20   19:55

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
6/10Mallorca - Semesterön, inte bara sol och badMer än 813 650:-Boka
Powered by Travelize