Malena Ernman 10 års jubileum

I nio år har Malena Ernman genomfört storslagna sommarkonserter i det anrika kalkbrottet utanför Rättvik och 2018 blir inget undantag – nu är det klart att Malena besöker Dalhalla för tionde året i rad. 10-årsjubileet gästas av Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer, Nils Landgren under tre kvällar i juli och får uppbackning av Svenska Stråkensemblen tillsammans med några av Sveriges främsta musiker som bl a Mats Bergström, Janne Bengtsson och Magnus Lindgren.

Läs mer om Dagsprogrmmet nedan som förutom konserten även innehåller ett besök på Carl Larsson gården i Sundborn och middag på Albertina i Skärså.

Dalhalla eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett kalkbrott, där brytningen upphörde 1990. Under ett femtiotal år sprängde och grävde man fram det som nu blivit förutsättningen för Dalhalla; en akustiskt utformad arena med mått som bildar ett slags idealiskt gyllene snitt, fast i tre dimensioner. Dalhalla kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien.

Från parkeringen är det en liten bit att gå men för den som vill kan man åka transferbuss, 30:- per väg kontant betalning, fram till kalkbrottet. Det är trappor ner till de numrerade platserna. Man får inte använda paraply under konserten så ta gärna med regnkläder som alternativ.

TIDTABELL ( För mer information om samtliga hållplatser efter sträckan, se Avreseorter i steg 3 i bokningen):

Sollefteå 06.25
Örnsköldsvik 06.30
Härnösand 07.50
Kramfors 07.05
Sundsvall 08.35
Hudiksvall 10.15
Söderhamn 10.50
Pris fr.:
2 650:-
Dagar:2
Bussresa, 1 övernattning del i dubbelrum med frukost, 2 st lunch, inträde till Carl Larsson gården, vickning samt kaffe och bröd på resan. Biljett till Dalhalla samt reseledares tjänster
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1 Vi lämnar hemorten på morgonen. I Gnarp stannar vi och dricker kaffe och fikar bröd från bussen. Därefter fortsätter vi till Växbo Krog, där vi ca kl. 11.30 blir serverade lunch inkl. måltidsdryck och kaffe. Vi fortsätter ner till Rättvik och vidare till Dalhalla. Vi är där i god tid innan så att man har möjlighet att fika eller äta något innan konserten börjar kl. 17.00. Efter konserten som pågår ca 2,5 timme åker vi till Falun och First Hotel Grand som väntar med vickning och sköna sängar.

DAG 2 Frukost serveras mellan kl. 07.30-10.00. Därefter åker vi till Carl Larsson gården, där vi får en guidad visning innan vi börjar resan hem. I Skärså, Söderhamn, stannar vi och äter mat på Albertina vid 14.30. Efter maten fortsätter vi resan norrut till respektive hemort.

 

 

Hotell

First Hotel Grand Falun
3 stjärnigt
Trotzgatan 9-11, Falun
Telnr: 0237—94880
191 st rum, 5 våningar

På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, telefon, WiFi
www.firsthotels.se

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
8/7BussMalena Ernman 10 års jubileumFullbokad, väntelista2 650:-Boka på väntelista
Powered by Travelize