Ljuva Toscana och Adriatiska rivieran

Magiska landskap.
Kanalhamnen, Cesenatico
Stadskärnan, Lucca
Sevärdheter i Pisa
Ett omskrivet landskap med vinodlingar, olivträd och cypresser.

Med badorten Cesenatico!

FLYG. En resa till Italiens mest omskrivna landskap, Toscana. Här är kullarna täckta av vinodlingar, olivträd och cypresser. Pittoreska byar, medeltidsborgar och små städer ligger på kullarnas toppar. Vi åker sedan till Adriatiska havet, där vi bor i den charmiga turistorten Cesenatico med den mysiga fiskhamnen och ett rikt kulturliv.
 

Pris fr.:
16 835:-
Dagar:11
Buss- flyg- och tågresor, 10 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Lunch dag 1 o 11 samt lättare lunch dag 10. Lokalguider, entréer och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (onsdag 5 september) Vi startar från hemorten på kvällen den 4 september och åker till Arlanda varifrån Norwegians flyg till Milano avgår den 5 september kl. 07.00. Kl. 09.45 landar vi och tar närmaste väg till Montecatini Terme, där vi ska bo i tre nätter. Under resan ner stannar vi och äter lunch. Montecatini Terme är en av Italiens förnämsta kurorter med många välskötta parker. Italienarna älskar termiska bad och hälsobrunnar och i Montecatini Terme finns de största termerna i Italien. Källorna här är kända sedan 1300-talet. Den nuvarande anläggningen började ta form i en nyklassisk stil från sent 1700-tal och nya byggnader har tillkommit efterhand. Numera drivs termerna av benediktinerorden. Filmen ”Svarta ögon” med Marcello Mastroianni spelades in här. Middag på hotellet.

Dag 2 Efter frukost åker vi tåg genom det natursköna landskapet till Florens, där en buss och lokalguide möter upp. Guiden visar oss det mesta och det bästa av staden och vi får bland annat se marmordomkyrkan Santa Maria del Fiore, kampanilen, hertigpalatset Palazzo Vecchio, Uffizi-gallerierna med en av världens finaste konstsamlingar samt bron Ponte Vecchio med sina butiker. Efter guidningen lämnas tillfälle för lunch och egna strövtåg innan vi tar tåget tillbaka till Montecatini Terme och vårt hotell.

Dag 3 (10 mil) Frukost. Idag ska vi göra en rundtur i det ljuvliga Toscana. Vi åker i riktning mot Pistoia och sedan på en vacker kurvig väg ner mot Vinci, den lilla medeltidsstaden där universalgeniet Leonardo da Vinci föddes 1452. Här kan den som vill besöka Leonardo-muséet som är inrett i ett gammalt slott och som visar både hans uppfinningar och icke realiserade ”tokerier”. Från Vinci åker vi förbi Empoli till Pisa, där vi i den gamla stadskärnan besöker Mirakelplatsen. Här ser vi de marmorbyggnader som bildar en symmetrisk enhet: det lutande tornet, domkyrkan med den vackra predikstolen, baptisteriet och camposanto (dopkapell och kyrkogård).

Efter lunch fortsätter vi till Lucca. Det är en av de mest charmiga städerna i Toscana, helt omgiven av en 4 km lång fästningsmur från renässansen. Under flera århundraden var Lucca huvudstad i den medeltida handelsrepubliken, men grundades redan av romarna före Kristi födelse. Den gamla romerska stadsplanen är bevarad och det är ett nöje att gå runt i den kompakta staden, där de flesta husen är tegelstensröda. Vi ser medeltida palats, små torg och flera intressanta kyrkor med marmorfasader. Därefter väntar restaurangen Fattoria il Poggio med vin och olivoljeprovning. Här har vi även möjlighet att handla vin och olivolja till bra priser. Nu vänder vi åter till hotellet innan vi tar bergbanan upp till Montecatini Alto och beundrar utsikten samt njuter av den goda middagen som vi blir serverade här.

Dag 4 (20 mil) Efter frukost lämnar vi Montecatini Terme och åker närmaste väg till Cesenatico och vårt hotell där vi ska bo i sju nätter. Cesenatico är en av de trevligaste badorterna vid Adriatiska havskusten med en mindre fiskehamn, vilken gör att den skiljer sig från många andra badorter längs kusten. Staden grundades år 1302, då hamnen etablerades och ett fort byggdes till försvar. År 1502 designade Leonardo da Vinci stadens kanal - något som invånarna är mycket stolta över än idag. Cesenatico lockar turister som kommer för att njuta av den lugna atmosfären vid havet. Det finns dock mycket att sysselsätta sig med eftersom staden har ett rikt kulturliv med konserter, friluftsteater och marknader. Middag på hotellet.

Dag 5 Frukost på hotellet. Idag har Ni möjlighet att utforska staden på egen hand. Ta en promenad i hamnen, bada i havet eller bara ta en kopp cappuccino på något café. Passa gärna på att prova en av rätterna med ”blå fisk” (pesce azzurro) till lunch, på någon av de många fiskrestaurangerna vid kanalhamnen. Området är känt för sin goda mat, de goda vinerna och folk- och nöjeslivet på kvällarna. Middagen äter vi på hotellet.

Dag 6 (5 mil) Frukost. Förmiddagen fri fram till lunch då vi ska åka till Casa Zanni i Villa Verucchio utanför Rimini och vara med på en vinprovning. Familjen Zanni tar emot oss och berättar om sin vingård som har en hundraårig historia och låter oss smaka på några sorter från deras vinproduktion. Efter det vänder vi åter till vårt hotell för middag.

Dag 7 (10 mil) Efter frukost åker vi till lilleputtstaten San Marino. Den ligger vackert på berget Monte Titano och är världens minsta republik. Här bor ca 25 000 människor och regent väljs två gånger varje år. Här gör vi fördelaktiga inköp av spritdrycker och guldvaror. Efter att vi lämnat tillfälle för lunch här, vänder vi åter till hotellet. Middag på hotellet.

Dag 8 Ännu en dag till att bara ta det lugnt och njuta av omgivningarna. Som vanligt är det frukost och middag på hotellet.

Dag 9 (10 mil) Idag står Ravenna på programmet. Vi har en engelsktalande guide (reseledaren översätter) som tar oss med på en stadsrundtur till fots. Ravenna var en gång huvudstad, först i romerska riket och sedan i det ostrogotiska kungariket. Tidiga kristna monument i Ravenna togs upp i Unesco:s världsarvslista 1996 och praktfulla byggnader står kvar från tidig medeltid. Staden är också känd för sina magnifika bysantinska mosaiker. Vi beskådar kyrkan Vitale och Galla Placidias gravkapell. Vi återvänder till vårt hotell för middag.

Dag 10 (20 mil) Frukost. Förmiddagen fri. Kl. 12 åker vi till Gastronomia Beltrami i Cartoceto. Här serveras vi en enklare lunch med lokala specialiteter som ost, bröd, olivolja, marmelad, oliver, skinka, salami med mera innan vi får en rundvandring. Vi är åter på hotellet vid 15-tiden. Middag på hotellet.

Dag 11 Frukost. Vi har förmiddagen samt några timmar till fria innan vi lämnar Cesenatico. Vi äter middag och åker sedan till Bologna, varifrån vårt flyg lyfter kl.17.55 mot Köpenhamn. Där byter vi plan som tar oss vidare till Arlanda, där vi landar kl. 22.00. Vi möts av en Byberg & Nordinbuss som tar oss till Tönnebro Värdshus, där vi äter en ”nattmacka” inkl. kaffe eller te. Nu återstår bara den sista etappen hem till respektive hemort.

Hotell

Grand Hotel Nizza et Suisse
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Viale Verdi 72, Montecatini Terme.
Tel: +39 057279691
108 rum 4 vån.
Läge: Centralt.
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, AC, hårtork, Wifi, pool.
www.grandhotelnizza.it

Hotel Tiffany Resort
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Viale Annedeo Modigliani 25, Cesenatico FC.
Tel: +39 054786387
50 rum. 4 vån.
Läge: 400 m från stranden, nära hamnen.
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, AC, Wifi, pool.
www.hotel-tiffany.it

 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Ort Hållplats Avresetid   Hemkomsttid
Sollefteå Resecentrum hlp A 21:05   05:40
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 21:15   05:30
Kyrkdal Hlp södra infarten 21:20   05:25
Bollsta Busstation 21:30   05:15
Bjästa Busstation 21:30   05:15
Väja Hlp gamla NCB kontoret 21:35   05:10
Kramfors Resecentrum hlp F 21:45   05:00
Docksta Hlp E4 Marina 21:45   05:00
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 21:55   04:50
Lunde Hlp bakom Bilisten 22:00   04:45
Hälledal Hlp g:a kiosken 22:05   04:40
Gallsäter Hlp g:a E4 22:05   04:40
Utansjö Hlp Pärleporten 22:15   04:30
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 22:25   04:20
Härnösand Resecentrum hlp A 22:35   04:10
Torsboda  Hlp E4 Circle K 22:55   03:50
Sörberge norra Hlp E4 23:00   03:45
Timrå  Hlp E4 23:05   03:40
Sundsvall Busstation hlp P 23:20   03:25
Kvissleby  Ybuss hpl gamla E4 23:30   03:15
Njurunda  Hlp Klockarberget innan bron 23:35   03:10
Gnarp Hlp Circle K 23:55   02:50
Jättendal Hlp E4  00:00   02:45
Harmånger Hlp E4 00:05   02:40
Hudiksvall  Hlp Glada Hudik 00:20   02:25
Hudiksvall Resecentrum Ybuss hlp 00:25   02:20
Iggesund  Hlp nya E4:an 00:35   02:10
Enånger Hlp nya E4:an 00:45   02:00
Söderhamn Resecentrum Ybuss hlp 00:55   01:50
Tönnebro  Rasta värdshus 01:40   01:05
Gävle Scandic väst 02:10   00:35
Gävle Gävlebro hlp 02:15   00:30
Tierp Hlp E4 02:45   00:00
Uppsala  Gränby hpl mittemot Cirkle K 04:00   23:15
Arlanda  Terminal 5 04:30   22:45

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
5/9Ljuva Toscana och Adriatiska RivieranMer än 816 835:-Boka
Powered by Travelize