Kroatien- sol, bad och historia

FLYG. På denna resa bor vi sju nätter på samma hotell. Vi besöker bland annat Postojna grottorna och Predjama Castle. Vi får även göra en smakprovning baserad på tryffel och en båttur i den vackra kroatiska övärlden med mera.

Under rubriken Dagsprogram nedan hittar du mer information om resan. På den här resan kan du välja att ansluta direkt på Arlanda. Under rubriken Avreseorter finns information om vilka hållplatser du kan resa från på väg mot Arlanda. För mer information om avresetider se steg 3 i bokningen.

 

 

Pris fr.:
14 800:-
Dagar:8
Buss-flyg och båtresor, 7 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Lokalguider, entréer och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogam


Dag 1 (onsdag 13 september) Avresa från respektive hemort natten mellan den 12 och 13 september till Arlanda, varifrån Air Berlins flyg avgår kl. 12.10 till Düsseldorf. Här byter vi flyg och kommer till Venedig kl. 16.45 och där möts vi av en kroatisk chaufför och buss som tar oss de 22 milen till Novigrad, där vi ska bo i sju nätter. Vi inkvarterar oss på hotellet och äter en sen middag.

Dag 2 Frukost. Idag är vi kvar på hotellet på förmiddagen. Novigrad kallas "den romantiska staden" och på promenadavstånd från hotellet når vi den medeltida stadskärnan. Hotellet vi bor på har bland annat en pool med havsutsikt och stor terrass samt ytterligare en pool som ligger väldigt läckert precis vid kanten till Adriatiska havet. Vid lunchtid är det dags att åka för att göra en smakprovning baserad på tryffel. Den motsvarar en lättare svensk lunch inklusive vin och vatten. Vi vänder åter till hotellet. Vi äter av den goda middagsbuffén som även inkluderar fri dryck såsom öl, vin, vatten.

Dag 3 (20 mil) Efter frukost möter en lokalguide upp och vi ska göra en utflykt bland Istriens inland och småbyar. Under denna tur kommer vi bland annat att göra en stadsvandring i Pazin, en stad med rik tradition och som nämns i texter så tidigt som år 983. Därefter gör vi en vinprovning på Bani. Efter vinprovningen besöker vi Groznjan, en stad som lever och andas konst. En labyrint av små gator blir till en stor scen på vilken det ständigt ljuder av jazz och klassisk musik. Ett besök i någon utav stadens många gallerior är ett måste. Vi vänder åter till hotellet och äter middag.

Dag 4 (20 mil) Frukost. Idag ska vi åka till Postojna grottorna, Europas största droppstensgrotta och Sloveniens mest kända och besökta resmål. Med eltåg åker man 3 km in i grottan. Enorma stalaktiter hänger från grottaket och stalagmiter sticker upp som mäktiga pelare. Allt lyses upp av strålkastare och dolda lampor. I några av de större salarna hänger kristallkronor och det känns som att man är i Bergakungens sal. Därefter åker vi till världens enda slott som byggts inuti en grottöppning, Predjama Slottet. Ingen vet exakt när det svårintagliga slottet byggdes, men det nämns första gången i skrifter från 1247 och lät troligtvis uppföras av ärkebiskopen i Aquileia, en närliggande stad som idag ligger i Italien. Slottet förstördes helt på 1400-talet, men ett nytt byggdes upp i början av 1500-talet. Det förstördes snart igen i en jordbävning och det tredje och nuvarande slottet byggdes 1570 av ärkehertig Karl II av Inre Österrike. Det blev ett museum efter andra världskriget och vi ska nu gå in och titta på slottet. Därefter åker vi åter till hotellet för middag.

Dag 5 Efter frukost ska vi göra en heldagstur med båt från Novigrad till någon mysig ö, där vi går iland och äter lunch. Vi njuter av den vackra kroatiska övärlden och är åter vid vårt hotell vid 17-tiden. Middag på hotellet.

Dag 6 (18 mil) När vi ätit frukost möter en guide upp och tar oss med på en heldagsutflykt till Pula, Istriens största stad. Vi får bland annat se Amfiteatern, som näst Colosseum är den bäst bevarade i världen, samt Triumfbågen, Augustustemplet och Pulas katedral. Därefter åker vi till Rovinj. Städerna på halvön Istrien i nordvästra Kroatien är fantastiskt charmiga, vackra och välvårdade. Rovinj är absolut inget undantag. Staden är en av Istriens absolut charmigaste kuststäder. Här är det kuperat och backigt och högt uppe på en kulle tronar St Eufemiakatedralen. På de små torgen serveras glass, pasta och nybryggd espresso. På eftermiddagen vänder vi åter till vårt hotell och middagen som väntar.

Dag 7 Idag är vi kvar i Novigrad. Den som vill kan passa på att ta ett dopp i poolen, snorkla i det kristallklara blå havet, ta en promenad och upptäcka alla gamla kyrkor, byggnader, ruiner och fornlämningar från olika epoker eller bara njuta av de vackra vyerna. Frukost och middag på hotellet.

Dag 8 Tidig frukost och avresa från hotellet för att vara i tid på flygplatsen i Venedig, varifrån flyget avgår kl. 12.05 till Düsseldorf. Lika som på nerresan byter vi flyg där och kl. 17.20 landar vi på Arlanda, där vi möts av en Byberg & Nordinbuss med chaufför som tar oss till respektive hemort. Under resan norrut har vi stannat och ätit en tvårätters middag på Rasta Tönnebro.

Hotell

Aminess Maestral Hotel
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Terre 2, Novigrad
Tel: +385 52858600
318 rum. 4 vån.
Läge: Centralt vid havet.
På hotellet och rummen finns:
Restarurang, bar, tv, tele, hiss, hårtork, pool, WiFi
www.laguna-novigrad.hr

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avreseorter

Örnsköldsvik ReseC  
Bjästa Busstation  
Docksta E4  
Ullånger OK hlp E4  
Gallsäter gamla E4  
Sollefteå ReseC  
Bollsta Busstation  
Väja gamla NCB kontoret  
Kramfors ReseC  
Lunde Ybuss hlp  
Hälledal gamla kiosken  
Utansjö busshållplats  
Älandsbro hpl Köpcentrum  
Härnösand ReseC  
Torsboda Ybuss hpl  
Sörberge norra hlp E4  
Timrå centrum hlp E4  
Sundsvall Busstation  
Kvissleby Ybuss hpl gamla E4  
Njurunda klockarberget hlp innan bron  
Gnarp Statoil Ybuss hlp  
Jättendal E4 Ybuss hlp  
Harmånger E4 Ybuss hlp  
Hudiksvall Glada Hudik  
Hudiksvall ReseC  
Iggesund hlp nya E4:an  
Enånger hlp nya E4:an  
Söderhamn ReseC  
Tönnebro Rasta värdshus Avdrag
Gävle Bro Ybuss hlp södergående    300 kr
Gävle ReseC    300 kr
Arlanda     300 kr

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
13/9Kroatien - sol, bad och historia214 800:-Boka
Powered by Travelize