Kroatien med Split och Makarska Rivieran

FLYG. Kroatien har de senaste åren stärkt sin position som ett av Europas allra vackraste turistmål. På den här resan får vi både uppleva storstadsliv i Split samt sol och bad på Makarska Riviera.

Pris fr.:
15 450:-
Dagar:8
Buss-flyg och båtresor, 7 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Lokalguider, entréer och utflykter enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (måndag 16 september) Avresa från respektive hemort på morgonen till Arlanda, varifrån SAS:s flyg till Split avgår kl. 16.00. Under nerresan har vi ätit lunch på Rasta Tönnebro. När vi landar kl. 18.45 möts vi av en kroatisk chaufför och buss som tar oss till hotellet i Brela, där vi ska bo i sju nätter. Middag på hotellet.

Dag 2 (10 mil) Frukost. En buss kommer och hämtar oss och tar oss till Split, där en lokalguide möter upp. Vi kommer bland annat att se Diocletianus Palatset som är stadens stolthet. På Narodni Trg (Folkets Torg) ser vi det romanska klocktornet samt det gamla stadshuset som har gjorts om till ett folklivsmuseum. Efter 2,5 timmes guidning lämnar vi tid för lunch samt egen tid innan vi vänder åter till vårt hotell, där middagen väntar,

Dag 3 Frukost och middag på hotellet. Dagen är fri för egna aktiviteter. Hotellet ligger alldeles vid havet och den tillhörande sandstranden är framröstad som en av världens vackraste stränder. Varför inte bara njuta och ta det lugnt, ta en promenad in till Brela centrum där man kan ta en titt på Arkeologiska muséets samling eller strosa ner till Baska Vodas hamn där man kan titta på de fina båtarna.

Dag 4 (12 mil) Frukost innan en buss kommer och tar oss till Mostar, där en lokalguide väntar på oss. Vi kommer att göra en 1,5 timme lång rundtur i en av de vackraste städerna i Bosnien och Hercegovina. Här finns gammal osmansk arkitektur kombinerad med österrikisk stil. Därefter lämnar vi tillfälle för lunch, shopping och egna upptäckter. Vi vänder åter till Brela och vårt hotell. Middag på hotellet,

Dag 5 (7 mil) Efter frukost åker vi till vingården Vinarija Grabovac, där vi ska få prova fyra olika viner med ost och bröd som tilltugg. Efter provsmakningen vänder vi åter till Brela, där vi nu har eftermiddagen fri för promenader eller för att bara ta det lugnt i en solstol på stranden. Middagen äter vi på hotellet.

Dag 6 (6 km) Efter frukost gör vi en båtutflykt till Brac (om vädret tillåter, annars en annan ö) som är en av de vackraste och största öarna i Dalmatiens skärgård. Ön har en rik historia, ett stort kulturhistoriskt arv och är känd för god olivolja, delikat lammkött, utmärkta viner och kryddor. Vi åker till Baska Voda där vi kliver på båten som tar oss till Bol och Hvar innan vi vänder åter till Baska Voda. Under dagen äter vi lunch inklusive dryck ombord på båten. Åter på hotellet serveras vi middag.

Dag 7 Ännu en dag där Ni kan göra nya upptäckter. Som vanligt finns reseledaren till hands och kan komma med förslag. Frukost och middag äter vi på hotellet.

Dag 8 Frukost. Vi har egen tid fram till eftermiddagen då vi ska åka till flygplatsen i Split, varifrån flyget avgår kl. 19.35. Vi landar på Arlanda kl. 22.20, där en Byberg & Nordinbuss med chaufför möter upp. Under hemresan får vi en smörgås och kaffe innan vi kommer hem till respektive hemort på morgonsidan.

Hotell

Bluesun Hotel Marina        
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Filipinska 2, Brela.
Tel: +385 21603889
283 rum. 3-5 vån.
Läge: 10 m från havet. 600 m till centrum.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, tv, tele, hiss, hårtork, 
pool, AC, balkong, WiFi
www.hotelmarinaadria.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
16/9Kroatien med Split och Makarska RivieranFullbokad, väntelista15 450:-Boka på väntelista