Julmarknad i Tallinn

BUSS. Julmarknaden i Tallinn är ett måste att uppleva vare sig man vill handla eller bara strosa omkring. För en sak är säker, när glöggdoften, folkvimlet samt granens ljus blandar sig med mörkret och snön som faller, finns det ingen annan plats som ger så sagolik julstämning som Tallinns julmarknad. Den är helt enkelt magisk!

Under rubriken Dagsprogram nedan hittar du mer information om resan. Se rubriken Avreseorter för information om vilka hållplatser du kan resa från. För mer information om avresetider se steg 3 i bokningen.

 

Pris fr.:
4 985:-
Dagar:4
Buss- och båtresa. Del i två bäddshytt samt inkvartering i dubbelrum. Lunch på ner och hemresa. Frukost och middag på färjan och hotellet samt 2 x kaffe med bröd från bussen. Lokalguide i Tallinn 3 timmar inkl.glögg och pepparkaka. Reseledares tjänster
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (torsdag 7 december) Avresa från respektive hemort ner till Värtahamnen, varifrån färjan till Tallinn avgår kl. 17.30. Under resan ner har vi ätit lunch på Rasta Tönnebro samt fikat från bussen.
När vi gått ombord på färjan och inkvarterat oss i våra hytter äter vi middag.

Dag 2 (2 mil) Vi äter frukost ombord innan vi går iland i Tallinn kl. 10.00 lokal tid. Nu möter en svensktalande guide upp och tar oss med på en två timmar lång mysig rundtur i ett julpyntat Tallinn. Vi följer historiska spår i Gamla Stan och avslutar med glögg och pepparkakor på Restaurang Kaerajaan vid Rådhusplatsen. Ett perfekt sätt att komma i julstämning. Därefter åker vi till vårt hotell som ligger ca 10 minuters promenad från city och Gamla stan, där julmarknaden finns. På kvällen äter vi en trerätters middag på hotellet.

Dag 3 Frukost på hotellet innan vi lastar in väskorna i bussen. Nu finns egen tid för att gå till Gamla Stan och strosa omkring bland stånden som erbjuder fina hantverk. När kylan gör sig påmind kan du njuta av varmt vin, varm soppa och goda pepparkakor. Kl. 14.00 åker vi ner till Sadama Market, där vi har möjlighet att handla till EU-priser innan vi går ombord på färjan som ska ta oss hem till Sverige igen. Kl. 18.00 avgår färjan och lika som på utresan äter vi middag ombord.

Dag 4 Frukost innan vi kommer till Värtahamnen kl. 10.00. Vi kliver ombord på bussen och påbörjar resan hemåt. På Rasta Tönnebro stannar vi och äter lunch och nu återstår bara den sista etappen norrut till var och ens hemort. Vi hinner med en fika från bussen.

Hotell

Tallink SPA & Conference
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Sadama 11 A, Tallinn.
Tel: +372 6301000
275 rum. 5 vån.
Läge: 10 min promenad från city.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, AC, hårtork, pool, WiFi
www.tallinkhotels.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avreseorter

Örnsköldsvik ReseC
Bjästa Busstation
Docksta E4
Ullånger OK hlp E4
Gallsäter gamla E4
Sollefteå ReseC
Bollsta Busstation
Väja gamla NCB kontoret
Kramfors ReseC
Hälledal gamla kiosken
Utansjö busshållplats
Älandsbro hpl Köpcentrum
Härnösand ReseC
Torsboda Ybuss hpl
Sörberge norra hlp E4
Timrå centrum hlp E4
Sundsvall Busstation
Kvissleby Ybuss hpl gamla E4
Njurunda klockarberget hlp innan bron
Gnarp Statoil Ybuss hlp
Jättendal E4 Ybuss hlp
Harmånger E4 Ybuss hlp
Hudiksvall Glada Hudik
Iggesund hlp nya E4:an
Enånger hlp nya E4:an
Söderhamn ReseC
Tönnebro Rasta Värdshus
Tallink Silja Terminalen Värtahamnen

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
7/12BussJulmarknad Tallinn Mer än 84 985:-Boka
Powered by Travelize