Italienska & Franska Rivieran

FLYG. Följ med till ett av Europas populäraste resmål - Italienska och Franska Rivieran. San Remo med sitt överdåd av blommor och exklusiva stränder, Nice med flera gallerier och muséer än någon annanstans utanför huvudstaden Paris.

Under rubriken Dagsprogram nedan hittar du mer information om resan. På den här resan kan du välja att ansluta direkt på Arlanda. Under rubriken Avreseorter finns information om vilka hållplatser du kan resa från på väg mot Arlanda. För mer information om avresetider se steg 3 i bokningen.

 

Pris fr.:
15 500:-
Dagar:7
Buss- och flygresor. Inkvartering i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Entréer, guider, utflykter, vinprovningar enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 ( söndag 17 september) Avresa natten mellan den 16 och 17 september från respektive hemort. Vi gör ett kort uppehåll i Tönnebro och senare ett stopp för fika med smörgås från bussen innan vi kommer till Arlanda, varifrån Norwegians flyg till Nice avgår kl. 07.05. Vi landar kl. 10.55 i Nice och där möts vi av en italiensk buss och chaufför som tar oss till vårt hotell i Diano Marina på italienska Rivieran. Staden kallas för "Apelsinstaden" på grund av att många gator kantas av citrusträd. Hotellet ligger vid strandpromenaden med vidunderlig utsikt över havet. Vi serveras en lunch på hotellet vid ankomsten och sedan tar vi det lugnt på eftermiddagen. Middag på hotellet.

Dag 2 (8 mil) Efter en god natts vila och frukost beger vi oss till San Remo, där en lokalguide möter upp. Vi vandrar genom Gamla stan samt besöker bland annat Nobels hus, där han levde till sin död. Vi vänder åter till Diano Marina och har eftermiddagen fri. Vi kan njuta av det vackra vädret och kanske ta en liten promenad på den långa strandpromenaden. Middag äter vi på hotellet.

Dag 3 (15 mil) Efter frukost gör vi en heldagsutflykt med lokalguide. Vi kör efter kusten mot den franska gränsen. Vi ser otaliga växthus för blommor innan vi följer floddalgången upp från kusten till Dolceacqua, en unik by med en säregen uppbyggnad av gator och hus. En annan säregen by är Isolabona. Här gör vi ett lunchuppehåll innan vi åker kustvägen åter till Diano Marina. Nu har vi tid för egna strövtåg innan middagen.

Dag 4 (10 mil) Idag lämnar vi Diano Marina efter frukost och tar oss till Monaco. En lokalguide möter upp som berättar och visar oss furstendömet. Vi besöker bland annat casinot och där kanske vi spelar lite för att förstärka reskassan? Lokalguiden ger tips om var vi kan äta lunch. Därefter fortsätter resan längs franska Rivieran och i Nice blir det ett par timmars guidning både med buss och till fots. Vi åker till vårt hotell och här ska vi bo i tre nätter. Middag på lokal restaurang.

Dag 5 (10 mil) Efter frukost är det dags för en heldagsutflykt längs franska Rivieran med besök i Antibes och Cannes. Vi avslutar med parfymindustrins högborg, Grasse. Här tillverkas alla grunddofter till de stora parfymhusen och här finns också ett försökslaboratorium för utveckling av nya dofter. Välparfymerade återvänder vi till hotellet. Middag på restaurang.

Dag 6 Idag tar vi det lugnt och har egen tid till att upptäcka Nice. Kanske promenera längs strandpromenaden, gå på museum eller bara njuta av dagen. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang.

Dag 7 Efter frukost är det dags att packa väskorna och åka till flygplatsen i Nice. Norwegians flyg avgår kl. 14.00 från Nice och kommer till Arlanda kl. 16.55. Här möter en Byberg & Nordinbuss och chaufför upp för att ta oss till Rasta Tönnebro, där vi äter resans avskedsmåltid. Nu återstår bara den sista etappen hem till respektive hemort.

 

 

 

Hotell


Grand Hotel Diana Majestic
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Via degli Oleandri 15, Diano Marina.
Tel: +39 0183402727
86 rum. 5 vån.
Läge: Vid stranden.
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, AC, hårtork, pool, WiFi
www.dianamajestic.com

Ibis Styles Nice Vieux Port Hotel
Vår bedömning: 3 stjärnigt

8 rue Emmanuel Philibert, Nice.
Tel: +33 492005900
113 rum. 4 vån.
Finns på hotellet och rummen:
Bar, TV, tele, hiss, AC, hårtork, WiFi.
www.accorhotels.com

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avreseorter

Örnsköldsvik ReseC  
Bjästa Busstation  
Docksta E4  
Ullånger OK hlp E4  
Gallsäter gamla E4  
Sollefteå ReseC  
Bollsta Busstation  
Väja gamla NCB kontoret  
Kramfors ReseC  
Lunde Ybuss hlp  
Hälledal gamla kiosken  
Utansjö busshållplats  
Älandsbro hpl Köpcentrum  
Härnösand ReseC  
Torsboda Ybuss hpl  
Sörberge norra hlp E4  
Timrå centrum hlp E4  
Sundsvall Busstation  
Kvissleby Ybuss hpl gamla E4  
Njurunda klockarberget hlp innan bron  
Gnarp Statoil Ybuss hlp  
Jättendal E4 Ybuss hlp  
Harmånger E4 Ybuss hlp  
Hudiksvall Glada Hudik  
Hudiksvall ReseC  
Iggesund hlp nya E4:an  
Enånger hlp nya E4:an  
Söderhamn ReseC  
Tönnebro Rasta värdshus Avdrag
Gävle Bro Ybuss hlp södergående    300 kr
Gävle ReseC    300 kr
Arlanda     300 kr

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
17/9Italienska och Franska Rivieran - San Remo, Monaco, NiceMer än 815 500:-Boka
Powered by Travelize