Irland med stadspuls och lantromantik

Afternoon tea
Blackrock Castle, Foto: K.Ristof
Dublin
Bar i Dublin
Greyhound racing
Magiska landskap
Vackra vyer

FLYG. Följ med till Irland och upplev hänförande natur, hundkapplöpning, afternoon tea och lokala traditioner. Vi besöker städer som Dublin och Kilkenny samt Cork med Blackrock Castle.

Pris fr.:
16 650:-
Dagar:7
Buss - och flygresor. Del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar. Utflykter, entréer och guider enligt program. Reseledares tjänster. OBS Tilltalsnamn och efternamn ska stavas enligt passet!
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (söndag 4 augusti) Avresa på natten mellan den 3 och 4 augusti ner till Arlanda, varifrån SAS:s flyg till Dublin avgår kl. 10.10. På nerresan har vi ätit smörgås och druckit kaffe från bussen. Kl. 11.55 landar vi och möts av en irländsk chaufför och buss som tar oss till vårt hotell. På eftermiddagen kan vi ta en första titt på staden tillsammans med reseledaren. Middag äter vi på hotellet.

Dag 2 (26 mil) Efter frukost går resan västerut mot Cork. På vägen gör vi ett stopp i Newbridge och besöker den berömda kristallbutiken. Här tittar vi på vackra hantverk och kanske inhandlar något. Vi lämnar tillfälle för lunch innan vi fortsätter till vårt hotell i utkanten av Cork, där vi ska bo i tre nätter. Hotellet är ett charmigt och traditionellt ”countrystyle” hotell. Efter middagen får vi en lektion i hur man gör en perfekt Irish Coffee. Naturligtvis får vi provsmaka också.

Dag 3 (45 mil)Frukost. Idag ska vi besöka Blarney och den berömda butiken Blarney Wollen Mills som har ett stort utbud av irländska produkter. Allt från kläder till smycken och souvenirer. Här stannar vi ett tag och lämnar även tillfälle för lunch. Därefter åker vi till trädgårdscentrat Griffiths Garden Centre som har ett fantastiskt utbud av växter. Här går vi runt och tittar på de vackra blommorna och träden. Därefter får vi uppleva ett riktigt ”afternoon tea” med snittar, scones, bakverk m.m. innan vi vänder åter till hotellet för middag.

Dag 4 (24 mil) Efter frukost möter en guide upp och tar oss på en rundtur i Cork där vi bland annat får se Blackrock Castle med mera. Efter guidningen lämnar vi tid för lunch innan vi åker till den lilla staden Ballyseedy och besöker ”Farmers Market”, där lantbrukare från området säljer sina egna produkter. Lokalbefolkningen handlar grönsaker och andra lokalproducerade varor här. På eftermiddagen kliver vi bakåt i tiden och får uppleva riktig irländsk musik och traditionell dans. Den som vill får prova! Vi vänder åter till vårt hotell för middag.

Dag 5 (15 mil) När vi ätit frukost lämnar vi Cork och åker mot den medeltida staden Kilkenny. Här besöker vi det berömda Smithwick's bryggeriet för en rundtur och provsmakning. Vi fortsätter till vårt hotell som ligger centralt i Kilford Arms. Nu har vi möjlighet att strosa runt lite innan vi äter middag. Därefter kan den som vill besöka de lokala pubarna.

Dag 6 (13 mil) Efter frukost åker vi vidare mot Dublin. En guide möter upp och visar oss det mesta och det bästa som staden har att erbjuda. Efter guidningen åker vi till vårt hotell. På kvällen går vi på hundkapplöpning på den berömda Shelbourne Park Greyhound Racing Track. Här äter vi middag och den som har tur kanske vinner en slant på en av hundarna. Åter till hotellet.

Dag 7 Hemresedag. När vi ätit frukost har vi förmiddagen fri för egna aktiviteter. Vi äter middag innan vi åker till flygplatsen varifrån British Airways flyg avgår kl. 15.35 till London, där det landar kl. 17.00. Kl. 19.00 avgår flyget till Arlanda och när vi landar kl. 22.30 möts vi av en Byberg & Nordinbuss och chaufför som tar oss den sista biten hem till var och ens hemort. 

Hotell

Red Cow Moran Hotel            
Vår bedömning: 4 stjärnigt 
        
22 Naas Road, Dublin.            
Tel: +353 14593650            
275 rum. 6 vån.            
Läge: Utkanten av Dublin            
På hotellet och rummen finns:        
Restaurang, bar, TV, tele, hiss        
hårtork, WiFi                
www.redcowmoranhotel.com 

Vienna Woods Hotel            
Vår bedömning: 4 stjärnigt

Glanmire, Cork.
Tel: +353 214556800
48 rum. 2 vån.
Läge: Nära stranden.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss
hårtork, WiFi
www.viennawoodshotel.com

The Kilfords Arms Hotel
Vår bedömning: 3 stjärnigt

John Street, Kilkenny.
Tel: +353 567761018
60 rum. 3 vån.
Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.kilfordarms.ie


 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Information om resans avgångstid och hemkomsttid samt hållplatser finns i Steg 3 i bokningen. Klicka på Boka knappen och se Resenärsuppgifter och välj därefter din hållplats i kolumnen Avreseort samt Hemresa till för att se tiderna. Gå vidare för att boka resan eller avbryt och boka senare. 

Informationen finns också i bokningsbekräftelsen, som skickas ut efter bokning. 

Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
4/8Irland med stadspuls och lantromantik416 650:-Boka
Powered by Travelize