Hurtigruten med Inlandsbanan

BUSS. På den här resan åker vi både buss, båt och tåg. Först åker vi Hurtigruten efter den vackra norska kusten och därefter åker vi tåg mellan Östersund och Mora, den klassiska Inlandsbanan, med en konduktör som berättar om de platser vi passerar.

Under rubriken Dagsprogram nedan hittar du mer information om resan. Se rubriken Avreseorter för information om vilka hållplatser du kan resa från. För mer information om avresetider se steg 3 i bokningen.

Pris fr.:
8 600:-
Dagar:5
Buss, båt och tågresa,4 övernattningar del i dubbelrum. Frukost och middag alla dagar samt kaffe med bröd resdagar. Entréer, guider samt reseledares tjänster
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (lördag 15 juli) Avresa från respektive hemort till Mo i Rana där vi ska övernatta och äta middag. Under dagen har vi gjort uppehåll för kaffe och bröd från bussen samt lunch i Lyckseletrakten.

Dag 2 (7 mil + båtresa) Frukost innan vi åker till Nesna, varifrån Hurtigruten avgår kl. 11.15 söderut till Brønnøysund. Vi får nu njuta aven härlig båttur mellan öar samt den vackra kuststräckan i ca 4,5 timme innan vi går iland och åker till hotellet för middag.

Dag 3 (54 mil) Efter frukost lämnar vi Brønnøysund och tar oss ut till E6:an som vi följer via Steinkjer och Levanger ner till Stjørdal, där vi viker av mot Sverige. Kända skidorter som Storlien och Åre passeras innan vi kommer fram till hotellet i Östersund för middag och övernattning. Under dagen har vi fikat från bussen samt gjort ett lunchuppehåll.

Dag 4 Tidig frukost innan vi åker till Östersunds järnvägstation varifrån rälsbussen avgår kl. 08.25. Vi börjar resan söderut och platser som Brunflo, Fåker och Hackås passeras innan vi kommer till Åsarna, där vi gör ett litet stopp. Färden fortsätter vidare via Ytterhogdal, Älvros till Sveg, där vi stannar och har möjlighet att köpa något ät- och drickbart innan vi åker vidare genom den fantastiska naturen via Björnidet, Orsa till Mora. Under hela resan har konduktören berättat om de platser vi passerat. Kl. 14.02 är vi framme och då möter buss och chaufför upp och tar oss till Zorngården, där vi får en guidad visning av Anders Zorns hem som han testamenterade till staten för att instifta ett museum. Vi åker till hotellet och sedan har Ni möjlighet att besöka Vasaloppsmuséet eller bara strosa omkring innan middagen serveras på hotellet.

Dag 5 Frukost innan vi börjar resan hemåt. Vi besöker Hälsingegården Mårtes i Edsbyn och får en guidad visning där, innan vi åker till Skärså fiskeläge och restaurang Albertina.  Där äter vi resans avslutningsmiddag, Albertina special, som består av en tallrik med varmrökt röding, strömmingsflundra, sotare med mera inkl. sallad, smör, bröd, måltidsdryck och kaffe. Nu återstår bara den sista etappen hem till var och ens hemort.

Hotell

Scandic Meyergården   
Vår bedömning: 4 stjärnigt  
 
Fridtjof Nansens gate 24-28, Mo i Rana.
Tel: +47 75134000   
143 rum. 4 vån. Läge: Centralt. 
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi 
www.scandichotels.com 

Thon Hotel Brønnøysund
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Sömnaveijen 98, Brønnøysund.
Tel: +47 75008900
120 rum. 5 vån. Läge: Vid stranden.
På hotellet och rummen finns: Restaurang, TV tele, hiss, hårtork, WiFi
www.thonhotels.no

Scandic Östersund City
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Kyrkgatan 70, Östersund.
Tel: 063-575700
126 rum. 5 vån. Läge: Centralt.
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, WiFi
www.scandichotels.se

Hotell Kung Gösta
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Kristienebergsgatan 1, Mora.
Tel: 0250-15070
47 rum. 2 vån. Läge: 1,5 km till centrum.
På hotellet och rummen finns: Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, pool,  WiFi
www.kunggosta.se

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avreseorter

Sundsvall Busstation
Timrå centrum hlp E4
Sörberge norra hlp E4
Torsboda Ybuss hpl
Härnösand ReseC
Älandsbro hpl Köpcentrum
Sollefteå ReseC
Kyrkdal södra infart
Bollsta Busstation
Väja gamla NCB kontoret
Kramfors ReseC
Lunde Ybuss hlp
Kläpp norra infarten till Lugnvik
Högakusten Hotellet
Gallsäter gamla E4
Ullånger OK hlp E4
Docksta E4
Bjästa Busstation
Örnsköldsvik ReseC
Husum E4 Ybuss hlp
Nordmaling ReseC
Hörnefors E4 Statoil Ybuss hlp
Umeå Busstation
 

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
15/7BussHurtigruten med Inlandsbanan18 600:-Boka
Powered by Travelize