Birka Höga Kusten Special

Upplev vår vackra Norrlandskust på ett helt nytt sätt! Här får ni den perfekta semesterupplevelsen tillsammans med spännande resmål, härliga trerättersmiddagar, spa, ljusa sommarkvällar och tax-free shopping. Se nedan för information om alla härliga utflykter på resmålen.

Pris fr.:
3 045:-
Dagar:3
Bussanslutning t o r. Lunch resp Middag på Tönnebro värdshus, Del i 2 bädds insideshytt inkl halvpension (2 x 3 rätters middag Kl 17:30, 1 x frukostbuffé samt 1 brunch)2 x Kaffe o Bröd från bussen
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1
Avresa från respektive hemort enligt tidtabell. Under nerresan stannar vi för att sträcka på benen och det bjuds på fika från bussen. När vi kommer till Rasta Tönnebro Värdshus äter vi en serverad enrätters lunch inkl. måltidsdryck och kaffe. Vi fortsätter ner till Stockholm och Stadsgårdskajen, varifrån Birka Cruises avgår kl. 16:00. Vi börjar med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta seglar ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail presenterar Birkas befälhavare flera av alla dem som kommer att ta hand om dig under kryssningen. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Lite senare bjuds det på underhållning med proffsiga nöjesvärdar och underhållning i pianobaren. Blir du sugen på en svängom spelar dansbandet upp till dans.

DAG 2 - Höga Kusten med Härnösand
Vi vaknar upp i Härnösand – Höga Kustens sydligaste kuststad. Här ligger vi stilla mellan kl. 09:00 till 17:00. Fartyget ligger ett stenkast från centrum med bevarade trähus och båtliv mitt i staden. Vill du uppleva ännu mer av den unika Höga Kusten, följ med på någon av våra guidade utflykter. Läs mer på sida 2. På kvällen väntar en härlig trerättersmiddag medan vi sakta seglar inomskärs i fyra timmar. Från Härnösand kryssar vi genom Sannasundet till Höga Kustenbron, via surströmmingens paradisö Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde.

DAG 3
Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till taxfreepriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i den fina spa-anläggning på däck 10. Här kan du ta det lugnt en stund i utomhusjacuzzin med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm. Vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen kl. 15.45. Lika som på nerresan stannar vi på Rasta Tönnebro Värdshus och äter en serverad enrätters middag. måltidsdryck och kaffe. Vi hinner även med en bensträckare med fika från bussen innan vi kommer åter till vår hemort.

 

Utflykter

UTFLYKTER:
Om du vill uppleva ännu mer, erbjuder vi sju fina utflykter i Höga Kusten, samtliga med eminenta Höga Kusten-guider. Utflykterna startar 30 min- 1 timme efter ankomst till resmålet. Utflykterna ligger som tilval i bokningen.

SMAKA PÅ HÖGA KUSTEN, 4 TIM 695:-
Höga Kusten bjuder både på dramatiska landskap och matupplevelser utöver det vanliga. En båttur på Ådalen III tar dig längs Ångermanälven upp till Högakustenbron. Ombord får du testa den unika delikatessen surströmming och veta mer om Höga Kustens historia och lokala matkultur av ingen mindre än surströmmingskungen himself, Ruben Madsen. En upplevelse för alla sinnen!

DESTILLERIER I VÄRLDSKLASS, 5 TIM 1 295:-
Besök två unika destillerier, Hernö Gin som på kort tid blivit Europas mest prisbelönta gin och Box Whisky som producerar whisky i världsklass. Box Whisky är världens nordligaste whiskydestilleri och ligger vid den mäktiga Ångermanälvens mynning. Efter guidad visning i destilleriet och lunch får du prova de omtalade dropparna. Hernö Gin är Sveriges första och världens nordligaste ginproducent. Känn doften av enbär hos den lilla uppstickaren, hör om deras resa och träffa Marit, den handslagna kopparpannan. Och så klart testa den prisbelönta drycken med en touch av Norrland.

HÄRNÖSAND OCH HÖGA KUSTENS HISTORIA, 4 TIM 475:-
Härnösand grundades år 1585 och är en av Norrlands äldsta städer. Under dagen får du höra spännande berättelser om Härnösands och regionens historia. Vi börjar med en guidad tur på Härnösands Bilmuseum, Sveriges största med riktiga rariteter. Vad sägs om ett gammalt ”korvstånd” och ”folka med californiabåge och takräcke de luxe med träribbor”. Vi åker vidare till Murberget som är ett av Sveriges största friluftsmuseum och äter lunch på en av norra Europas äldsta gästgiverier, Spjutegården mitt i friluftsmuseet. Turen går vidare till Stora Torget i Härnösand med stadsguidning och möjlighet till besök på Konsthallen, Domkyrkan och promenad i Östanbäcken – en välbevarad stadsdel med trähus från 1700- och 1800-talet.

KONST OCH KULTUR PÅ HÖGA KUSTEN, 5 TIM 765:-
Höga Kusten är inte bara rik på vacker natur utan också på konstnärer som haft en längtan att skildra den dramatiska miljön. Nordingrå är känt för sina vackra byar, slingrande vägar och små fiskelägen. Här ligger museibyn Mannaminne, ett stort levande konstverk skapat av konstnären Anders Åberg. Här finns allt från gamla hus från bygden till flygplan och det är också här vi äter lunch. Vi åker vidare till Mjälloms Tunnbröd, Sveriges äldsta Tunnbrödsbageri, där vi får en guidad tur med tunnbrödsprovning. Vi får med oss var sin present, en ”goodie bag” med välsmakande och krispigt tunnbröd i olika smaker. Ett stopp på Hornöberget med souvenirshop och utsiktsplats vid Högakustenbron hinner vi med på vägen tillbaka till fartyget.

VÄRLDSARVET HÖGA KUSTEN, 5 TIM 725:-
Höga Kusten har världsrekord i landhöjning! Här går världens högsta kustlinje, 286 meter över havet och landhöjningen har skapat en unik skärgårdsmiljö av vikar, laguner och sjöar. På vår väg norrut till Skuleberget stannar vi för att beundra Högakustenbron från utsiktsplatsen på Hornöberget.  Skuleberget är med sin dramatiska profil ett viktigt landmärke i Höga Kusten. I Naturum Höga Kusten vid bergets fot får vi veta mer om världsarvet och varför Höga Kusten blev utsett till Världsarv av Unesco år 2000. Här tar vi också ett kaffestopp med en Höga Kustenpralin från Jeltsjes choklad. Vi äter lunch på toppen av berget som nås med linbana och beundrar den magnifika utsikten.
 
HEMSÖ FÄSTNING: BOMBER, GRANATER OCH SPIONER, 4 TIM 645:-
Djupt nere i berget på Hemsön finns Sveriges bäst bevarade försvarshemlighet, ett underjordiskt fort från kalla krigets dagar. Upplev den spännande historien om Hemsö Fästning, vars uppgift var att hindra främmande fartyg från att ta sig upp i Ångermanälven och vidare in i landet. På 40 meters djup tjänstgjorde 320 soldater, som i skydd av berget skulle överleva en kärnvapenattack. Vi ser stridsledningsrum, kanonbatterier, kanontorn, luftvärn, sjukrum och matsalar – allt unikt bevarat. En spännande dag som avslutas med lunch i Hemsö Fästnings nya restaurang.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
21/8Birka Höga Kusten Kryssning SpecialFullbokad, väntelista3 045:-Boka på väntelista
Powered by Travelize