Elitloppet 2019

Missa inte årets travhändelse den 24-26 maj på Solvalla! Boka vår alltid så populära resa till Elitloppet. I år med travjournalisten Lennart Sundwall som reseledare! 
Två av världens bästa hästar gör upp i årets Elitlopp. Klartecken finns både för Propulsion och Readly Express och den här fighten vill ingen travälskare missa. Två hästar som finns på svensk mark och som båda rankas högt bland världens elithästar.

Om Elitloppet
Elitloppshelgen 2019 pågår mellan 24-26 maj. Försök och final till Elitloppet körs på söndagen den 26 maj. Elitloppet är ett av världens största travlopp. Det har körts sedan 1952 och avgörs alltid den sista söndagen i maj på Solvalla. Världens bästa hästar bjuds in för att göra upp i försök och final över sprinterdistansen 1609 meter. 

Trav i tre dagar brukar locka runt 60 000 till Bällsta, merparten under lördag-söndag. Hästar, kuskar och tränare kommer från hela Europa, och även från andra sidan Atlanten. I Elitloppet 2019 skall världens bästa häst över sprinterdistans koras. 16 hästar deltar, åtta hästar i två uttagningslopp kvalar till en final som är laddad med tre miljoner kronor till vinnaren.

Upplev ett Elitloppet med kanske världens bästa travpublik och en obeskrivligt skön atmosfär på plats!

Om Lennart Sundwall
Lennart Sundwall har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten. Under 40 års tid har Lennart varit Travrondens ögon på både Dannero och Solänget. Under en tio års period medverkade han som travskribent på Örnsköldsviks Allehanda och han var också under tidigt 80-tal sportsligt ansvarig på Bergsåkers travbana.

Lennart Sundwall följer fortfarande travsporten på nära håll och han har också del i andelshästen Carisma Mearas på Solänget.

Avreseorter
Örnsköldsvik, Sollefteå, Härnösand, Sundsvall, Hudiksvall, Söderhamn samt mellanliggande hållplatser.

För mer info om hållplatser, se "avreseort" i steg 3 i bokningen.
 

Status:
Fullt

Dagsprogram

DAG 1 Avresa från respektive hemort. Vi stannar till på Rasta Tönnebro ca kl. 13.00 och där ges tillfälle att köpa lunch. Vi bjuder på kaffe och bröd från bussen på lämpligt ställe efter vägen.

DAG 2 Frukost på hotellet. För den som vill, går bussen till Solvalla kl. 09.30 och åter från Solvalla till hotellet efter sista loppet.

DAG 3 Frukost. Bussen går ut till Solvalla kl. 09.15. Efter sista loppet avgår bussen norrut igen. Vi bjuder på fika från bussen under resan hem. Precis som på nerresan så stannar vi vid Rasta Tönnebro och där ges tillfälle för måltid.

Entrébiljett till Solvalla ingår ej i vår resa.

Powered by Travelize