Elitloppet 2018

Missa inte årets travhändelse den 25-27 maj på Solvalla! Boka vår alltid så populära resa till Elitloppet.

Elitloppshelgen 2018 pågår mellan 25-27 maj. Försök och final till Elitloppet körs på söndagen den 27 maj. Elitloppet är ett av världens största travlopp. Det har körts sedan 1952 och avgörs alltid den sista söndagen i maj på Solvalla. Världens bästa hästar bjuds in för att göra upp i försök och final över sprinterdistansen 1609 meter.

Elitloppshelgen är den helg som lockar flest besökare till en travbana under hela året. Trav i tre dagar brukar locka runt 55 000 till Bällsta, merparten under lördag-söndag. Hästar, kuskar och tränare kommer från hela Europa, och även från andra sidan Atlanten. I Elitloppet 2018 skall världens bästa häst över sprinterdistans koras. 16 hästar deltar, åtta hästar i två uttagningslopp kvalar till en final som är laddad med tre miljoner kronor till vinnaren.

De 16 är noga utvalda. Elitloppet är ett inbjudningslopp, men det finns de som varit tvungna att meritera sig i uttagningslopp. Ett gick på banan Meadowlands, USA:s största travbana. Ett annat i miljon-loppet Finlandia Ajo på Vermo-banan i Helsingfors. Två svenska kvallopp är också avverkade, och de sista pusselbitarna är lagda inför den helg som alla travälskare längtar till.

Upplev trav när det är som bäst tillsammans med en publik som varje år skapar en obeskrivligt skön atmosfär.

Avreseorter: Örnsköldsvik, Sollefteå, Härnösand, Sundsvall, Hudiksvall, Söderhamn samt mellanliggande hållplatser. För mer info om hållplatser, se "avreseort" i steg 3 i bokningen.
 

Pris fr.:
2 595:-
Dagar:3
Bussresa, kaffe och bröd från bussen båda vägarna, Inkvartering i dubbelrum inkl frukost på Clarion Sign Hotel, transport till och från Solvalla.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

DAG 1 Avresa från respektive hemort. Vi stannar till på Rasta Tönnebro ca kl. 13.00 och där ges tillfälle att köpa lunch. Vi bjuder på kaffe och bröd från bussen på lämpligt ställe efter vägen.

DAG 2 Frukost på hotellet. För den som vill, går bussen till Solvalla kl. 09.30 och åter från Solvalla till hotellet efter sista loppet.

DAG 3 Frukost. Bussen går ut till Solvalla kl. 09.15. Efter sista loppet avgår bussen norrut igen. Vi bjuder på fika från bussen under resan hem. Precis som på nerresan så stannar vi vid Rasta Tönnebro och där ges tillfälle för måltid.

Entrébiljett till Solvalla ingår ej i vår resa.

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
25/5BussElitloppet Stockholm12 595:-Boka
Powered by Travelize