Bohuslän - med Fjällbacka och Skaftölandet

Fjällbacka
Fredrikstens Fästning

Med guidning av norska Fredrikstens fästning!

BUSS. Följ med på en resa till vackra Bohuslän där vi får uppleva det mesta och det bästa av vårt västligaste landskap. Båtturer till Skaftölandet och deckarmiljön i Fjällbacka står på programmet, liksom Fredrikstens fästning vid norska Halden.
 

 

Pris fr.:
8 575:-
Dagar:5
Bussresa, inkvartering i dubbelrum. Frukost och middag samt kaffe med bröd alla resdagar. Lunch dag 3 och 4. Lokalguider, utflykter och reseledares tjänster.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 (tisdag 3 juli) Vi lämnar hemorten på morgonen och åker söderut till Mora, där vi äter lunch. Därefter tar vi närmaste vägen till Arvika och vårt hotell, där vi ska bo samt äta middag.

Dag 2 (19 mil) Frukost innan vi åker via Årjäng in i Norge och till Halden, där vi lämnar tillfälle för lunch innan vi får en guidad rundtur på den imponerande fästningen Fredriksten. Fästningen är uppkallad efter Fredrik III av Danmark. Vid en svensk belägring av fästningen under hösten 1718 stupade Karl XII här den 30 november. Efter guidningen åker vi tillbaka in i Sverige och till Strömstad, där vårt hotell väntar med god mat och sköna sängar.

Dag 3 (24 mil) Frukost. Vi får lite egen tid här i Strömstad, som är en stor handelsstad för norrmännen som ofta kommer hit för att handla. Därefter åker vi till Grebbestad där vi börjar med en lunch. Här ska vi sedan ut på en tretimmars båttur i den bohuslänska skärgården till bland annat Fjällbacka, som är känt från Camilla Läckbergs böcker. En guide berättar om händelser och kända personer som satt sin fot på öarna vi ser. När vi kommer iland åker vi till Uddevalla och vårt hotell, som ligger vid fjordens strand. Här finns en prisbelönt strandpromenad som ligger alldeles utanför hotellet, där vi ska bo i två nätter. Middag på hotellet.

Dag 4 När vi ätit frukost beger vi oss till hamnen för att stiga ombord på båten som ska ta oss med på en båttur i det vackra Skaftölandet. En guide berättar om de olika öarna vi ser. Vi avslutar med lunch på Restaurang Smultron & Tång i det lilla fiskesamhället Grundsund. Vi vänder tillbaka till Uddevalla och har egen tid fram till middagen.

Dag 5 Efter frukost är det dags att påbörja resan hemåt. Med väl avvägda raster för mat och kaffe är vi åter vid respektive hemort under kvällen.

 

 

Hotell

Scandic Arvika   
Vår bedömning: 3 stjärnigt 

Torggatan 9, Arvika.   
Tel: 0570-19750   
88 rum. 3 vån.    
Läge: Centralt.   
På hotellet och rummen finns:  
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork, Wi-Fi
www.scandichotels.com


Scandic Laholmen Hotel
Vår bedömning: 3 stjärnigt

Laholmen 1, Strömstad.
Tel: 0526-19700
171 rum. 3 vån.
Läge: I bukten.
På hotellet och rummen finns:
Restaurang, bar, TV, tele, hiss, hårtork,
WiFi
www.laholmen.se

 

Bohusgården Hotell & Konferens

 

3 stjärnigt
Nordens väg 6
Uddevalla
Tel: 0522-36420
133 rum. 6 vån.
Läge: Vid strandpromenaden
Finns på hotellet och rummen:
Restaurang, TV, tele, hiss, hårtork, pool, Wi-Fi
www.bohusgarden.se

 

 

Bra att veta om din resa

Här finns en allmän information och "Bra att veta" för dig som valt en resa ur vårt reseprogram/katalog. Informationen gäller såväl buss-, flyg- och båtresor i Sverige, Norden och Europa.

Varje programresa innehåller en rad gemensamma utflykter parallellt med utrymme för egen tid till att upptäcka resmålen. På destinationens sida här på webbplatsen ser du enkelt allt som ingår i resans pris. Med på våra programresor finns alltid en kunnig och engagerad reseledare. Hotellen på resorna är samtliga av jämn och hög standard. Hotellstandarden kan variera mellan olika länder. Vi har därför valt att göra en egen värdering av våra hotell.

BOKNINGSRUTINER – Resan bokas på vår hemsida eller via telefon. Efter bokning erhåller ni färdhandlingar med uppgifter om resan, påstigningsplats och tid samt två stycken inbetalningskort. Ett för anmälningsavgiften, som skall betalas så snart ni erhållit färdhandlingarna. Anmälningsavgiften är 500:- buss Nordenresor/1 000:- buss Europaresor/ 10% av resans pris vid flygresor. Inbetalningskort nummer två slutlikvid skall vara oss tillhanda senast 30 dagar (resor med buss)/60 dagar (resor med flyg) före avresan. Inga ytterligare handlingar kommer att skickas ut före avresa. Deltagarlista tillhandahålles på bussen.

AVBESTÄLLNINGSKOSTNADER –Vid bussresa: vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresa debiteras 350 kronor. Från 30 dagar till 14 dagar före resan är anmälningsavgiften förverkad. Senare än två veckor före avresa debiteras 50 procent av resans pris. Inom 24 timmar före avresa kan ingen återbetalning ske. Vid flygresa: vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa är kostnaden 10% av resans pris. Vid avbokning 31-60 dagar innan avresa debiteras 50% av resans pris. Vid avbokning från 30 dagar eller mindre innan avresa kan ingen återbetalning ske.

RESEFÖRSÄKRING – Vid resa till utlandet bör reseförsäkring tecknas. Vi hjälper gärna till att teckna en till gällande pris. Lämna dyrbara smycken hemma eller deponera dem i hotellreceptionen.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD VID SJUKDOM – Kan tecknas hos oss för ett tillägg av 250 kronor, vid flygalternativ 500 kronor. Skyddet träder i kraft vid tillfälle då akut sjukdom förhindrar resa. Detta styrks med läkarintyg och berättigar då till full återbetalning så när som på 350 kronor i expeditionsavgift. Premien återbetalas ej.

INKVARTERING OCH HOTELLSTANDARD – Resenär som beställt del i dubbelrum får vara beredd att betala enkelrumstillägg om inte egen rumspartner kan ordnas. Enkelhytt fås mot tillägg. Trots pristillägg kan standarden vara lägre än i dubbelrum. Alla
våra hotell har WC, bad eller dusch i varje rum. Vidare upplysningar om hotellen finns angivet på respektive resa.

Hotellstandard- Vår bedömning
1 stjärnigt- Enkel klass
2 stjärnigt- Mellanklass
3 stjärnigt- Bra mellanklass
4 stjärnigt- Hög klass
5 stjärnigt- Lyxklass

MÅLTIDSDRYCK – Ingår inte i resans pris.

PASS OCH VACCINERING – Medtag giltigt pass. Utländska och före detta utländska medborgare bör undersöka vilka bestämmelser för pass och visum som gäller för dem. På våra resor behövs, vid produktionen av programresorna, inga kompletterande vaccineringar. 

VALUTA – Växla till respektive valuta före avfärd. Då slipper ni vara beroende av att hitta och hinna till bankerna under resan.

SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL – Eventuella handikapp eller särskilda önskemål om speciell mat för diabetiker, allergiker eller vegetarianer anges vid bokningen. Vi försöker uppfylla önskemålen så långt det går, men förutsättningen är att vi får veta dessa vid bokningen.

ALLMÄNNA RESEVILLKOR – Se även Resevillkor i menyn här på webbplatsen. Erforderlig säkerhet har ställts till Kammarkollegium enligt gällande resegarantilag. Vid större förändringar av valuta och marknadspriser kan prisjustering ske. Barn under 12 år som delar rum med två vuxna får 30 procents rabatt.

TIDER FÖR DAGSETAPPERNA – Vi startar normalt våra dagar runt klockan 08.30 och kommer fram till hotellen vid 17.00-18.00-tiden. Naturligtvis kan trafikköer och andra icke förutsägbara händelser som orsakar förseningar inträffa. Då det i programmet
anges att vi kommer fram till hotellet i god tid på eftermiddagen är ankomsttiden beräknad till kl. 15.00- 16.00.

RASTER – Vi reser sällan mer än två timmar i sträck utan att ge möjlighet till en rast. Oftast begränsar vi etapperna till 1,5 timme. Då det i programmet anges att vi stannar en stund och ges möjlighet att titta på staden är uppehållet mellan 1 – 1,5 timmar
om ej annat anges.

LUNCHPAUS – Även om det inte står inskrivet på dagsetapperna stannar vi alltid och ger tillfälle till lunch. Tiden för denna kan variera men möjlighet ges oftast någon gång mellan 11.00-13.00 lite beroende på dagsetappens längd. Uppgift om beräknad tid för lunchpaus lämnas alltid dagen före så att de som eventuellt har diabetesproblem kan planera sina måltider.

ÖVRIGA MÅLTIDER – Frukost och middag ingår alltid i våra resor. Om det någon gång är avvikelser från detta, till exempel en lunch som ingår, anges detta i faktarutan om resan. Även första och sista dagen ingår två mål mat. Dag 1 byts då frukosten i vissa fall ut
mot lunch om vi kommit en bit in på dagen.

BUSSARNAS KVALITET – Om ni reser med Byberg & Nordin kan ni alltid känna er säkra på att resan utförs med buss av högsta kvalitet. Bussarna är utrustade med säkerhetsbälten, air condition, toalett, fällbara fåtöljer, cd, kaffekokare, dvd, (även om den sällan används på resor av denna typ), extra benutrymme (minst 820 mm stolsindelning) för att göra resan så bekväm som möjligt.

AVGÅNGSTIDER – Tid och plats för respektive resa meddelas på bokningsbekräftelsen. Kontrollera att rätt påstigningsplats anvisats i färdhandlingarna. Om något är oklart, tveka aldrig att ringa till oss och fråga.

ÖVRIGT – Vid övernattning på båt kan det vara bra att ta med en liten väska med det viktigaste för natten. Då slipper ni släpa på skrymmande bagage. Ni kan aldrig boka för tidigt, men det kan bli för sent! I händelse av för lågt deltagande kan resa eventuellt ställas in. Det meddelas cirka fyra veckor före avresedag. (Minimiantal för resorna är 20 personer).

MELLANLANDNINGAR – För att resan ska bli så billig för Er som möjligt har vi försökt pressa flygpriserna. Detta betyder att vi ibland tvingas mellanlanda.

DELTAGARBEVIS – När Ni bokat Er resa får Ni alltid ett deltagarbevis där avresetiden framgår. Det är alltid den tid som står på deltagarbeviset som är den gällande.

Avrese- och hemkomsttider

Ort Hållplats Avresetid   Hemkomsttid
Sollefteå Resecentrum hlp A 05:50   22:25
Örnsköldsvik Resecentrum hpl K-L 06:00   22:15
Kyrkdal Hlp södra infarten 06:05   22:10
Bollsta Busstation 06:15   22:00
Bjästa Busstation 06:15   22:00
Väja Hlp gamla NCB kontoret 06:20   21:55
Kramfors Resecentrum hlp F 06:30   21:45
Docksta Hlp E4 Marina 06:30   21:45
Ullånger Hlp baksidan OKQ8 06:40   21:35
Lunde Hlp bakom Bilisten 06:45   21:30
Hälledal Hlp g:a kiosken 06:50   21:25
Gallsäter Hlp g:a E4 06:50   21:25
Utansjö Hlp Pärleporten 07:00   21:15
Älandsbro Hlp E4 Ica köpcentrum 07:10   21:05
Härnösand Resecentrum hlp A 07:20   20:55
Torsboda  Hlp E4 Circle K 07:40   20:35
Sörberge norra Hlp E4 07:45   20:30
Timrå  Hlp E4 07:50   20:25
Sundsvall Busstation hlp P 08:05   20:10
Kvissleby  Ybuss hpl gamla E4 08:15   20:00
Njurunda  Hlp Klockarberget innan bron 08:20   19:55
Gnarp Hlp Circle K 09:00   19:35
Jättendal Hlp E4  09:05   19:30
Harmånger Hlp E4 09:10   19:25
Hudiksvall  Hlp Glada Hudik 09:25   19:10
Hudiksvall Resecentrum Ybuss hlp 09:30   19:05
Iggesund  Hlp nya E4:an 09:40   18:55
Enånger Hlp nya E4:an 09:50   18:45
Söderhamn Resecentrum Ybuss hlp 10:00   18:35

Avgångar & priser

AvresaTransportsättDestinationLediga platserPris från
3/7BussBohuslän med Fjällbacka och SkaftölandetMer än 88 575:-Boka
Powered by Travelize